Påskgodis

På bloggen LiveForYourDream kan du tävla om ett påskägg fyllt med godis, missa inte den tävlingen :)


Påskpynt

Har ni mycket pynt till påsk? När barnen var små hade jag nog lite mer. Vi sådde gräs där små kycklingar fick samsas med äggskal, la på påskdukar, tog in björkris med färglada fjädrar och små ägg mm. Nu för tiden blir det inte så mycket. men gärna tulpaner och påskliljor i gult . En ny påskhöna har dock fått följa med hem från inredningsaffär. Tycker den passar bra i vårt "nya" kök. Vi äter inte så mycket påskmat heller, ägghalvor med räkor blir det nu för tiden (förr målade vi ägg med barnen). En sak hör dock till vare sig vi är hemma eller borta: Vår påsktårta.  Hos oss heter den Maris kaka efter den vi fått receptet av. En härlig, kaloririk kladdkaka med smält choklad i. Den dekoreras bl a med små marsipankycklingar och vips så har vi en påsktårta. Hur pyntar ni till påsk och vad har ni för påsktraditioner?





 Vår nya påskhöna


Ni minns kuddarna som jag tyckte om från den nya inredningsaffären här hemma. Var och köpte en av dem idag.
 Är Thailandstillverkade och så där lagom ... Eftersom jag inte har något grönt här hemma (blått är faktiskt min favoritfärg, trot eller ej) så tyckte Yngsta dotterna att kudden passade bra i hennes rum, vilket hon hade helt rätt i. Så det fick bli en tidig påskpresent


Söndag

I går var det Earth Hour och vi släckte ned alla lampor i huset och tände levande ljus, utomhuslamporna i trädgården fick vara, jag hade behövt plocka ur glödlamporna. Grannen mitt över släckte ned och vi såg fler hus som var mörka men förvånansvärt många hus lös för fullt, fönsterlampor i alla rum osv. Undrar om det var för att man inte bryr sig eller om det var en aktiv handling mot  manifestationen. Släckte ni?



Min ljusstake på köksspisen som jag har tänd hela vintern igenom.
En gåva för länge sedan av vännen I som numera finns i Jönköpingstrakten.
Gillar den enkla stilen


Idag har vi skapat lite andra vackra saker än heminredning. Till lunch gjorde Maken en kyckling i gul curry gryta som smakar som det gjorde i Malaysia eller på Thai restaurang. Med hjälp av flera kokböcker, tips från nätet och så alla rätta tillbehören inhandlade i asiatiskbutik har vi efter flera försök fått till smakens på många goda asiatiska rätter. Mmmmm.





Medan Maken sedan fick följa Yngsta dottern till stallet gjorde jag piroger till vår kommande Sälen resa.
Vännen U gör ofta piroger och hon berättade att de har skaffat en pirog-maker. Ett litet tillbehör som gör pirogerna i perfekt form. Det var nog detta med snygga piroger som fick mig att prova. Jag fick ett bra recept på pirogdeg och också låna hennes pirog-maker. När jag väl fick upp snitsen gick det som en dans. En sådan pirog-maker vill jag också ha.







Vår i yngsta dotterns rum

Yngsta dottern fick sitt rum omgjort för ungefär ett år sedan. Vi tapetserade om, målade tak, bytte lister och naturligt vis inhandlades endel nya möbler och inredningsdetaljer. Dottern är även hon intresserad av inredning och valde en ljus, beige tapet, helt utan mönster. Till det vita detaljer som lister, skrivbord, hurts, sminkskåp, hyllor mm.  I sitt rum varierar hon sedan accentfärg efter årstid och humör. Först var det blått fram till sommaren, sen var det ljusgrönt och vid jul blev det röda detaljer - allt mycket smakfullt. Idag bestämde hon sig för att det var dags att gå från blått till vårgrönt. "Nya "gardiner, "nya "påslakan som matchar, och så byta ut all små detaljer från blått till grönt.
Resultatet - ett vår och sommar rum!



Rummet sett genom spegeln över sminkskåpet






Gröna äpplen på sängbordet




   
   
Gardin med grönt och egenodlat apelsinträd




 Hästhuvud och vaser från IKEA, grönt hjärta från Blomsterlandet

Nej, nu får det vara nog pysslat för denna gång. Dax att laga middag till de hemmavarande och sedan en slapp kväll framför TVn (om jag inte somnar) Är fortfarande rejält förkyld och ganska seg.
Glöm inte att ställa om klockan i natt!

Att äta med prinsens bestick

Prins Carl Philip som bl a utbildar sig inom design och varit rätt framgångsrik har designat silverbestick åt Gense.
I går visades de upp. Läs mer. Säkert är reaktionerna blandade - om smaken ska man inte diskutera heter det ju-  men jag tycker om dem, rena enkla linjer passa min smak. Att jag sedan inte har varken lust eller råd att samla på mig en full uppsättning silverbestick är en annan sak. Snygga - vad tycker du?


Vackra ord på väg(g)en!

En tydlig trend är att ha vackra ord skrivna på väggen eller på en möbel. Sirligt på franska, strikt på engelska, ja stilarna är olika.  Endel målar på fri hand, några använder schablon och så finns det de som säljer självhäftande väggord.
En sida för för sådant är just Väggord eller My first room som företaget också heter. Kolla in allt vackert de har på sin sida och bli inspirerad!






Bilder: My first room

Det finns flera jag skulle kunna tänka mig, men man får passa sig så man inte förtar effekten genom att ha väggord både här och där.

Jag har nu, halvsnorig, i snöstorm, varit och handlat inför helg och veckan,och endel för att förbereda för vår Sälenresa. Yngsta dottern har sedan några veckor tillbaka bestämt att vi ska veckoplanera vad vi ska äta, och hittills har det gått ganska bra. Har just hittat en sida för den som behöver hjälp med veckoplanering Veckomatsedel för alla

Skistar- så mycket mer än bara skidåkning

I Dagens Industri idag skriver de om Skistars satsning på skidkläder som fallit bra ut. Just nu verkar allt som Skistar rör vid bli till guld. Skistars eget klädmärke: United by Altitude är skidkläder designade av skidåkare för skidåkare.
Tittade som hastigast in på webbshoppen och visst, det fanns väl ett och annat plagg man skulle kunna köpa. Inte allför dyrt heller. De har dock inte hakat på  trenden med färger och mönster som genomsyrat skidkläder de senaste åren. Rätt eller fel, det får tiden utvisa men i Åre går försäljningen bra (där finns många butiker). Så Skistar aktierna verkar fortfarande vara en riktig investering.

United by Altitude - Skistars klädmärke



Några tävlingar har jag hunnit med att kolla in också. I den första på Alejandraaas blogg kan man vinna ett presentkort från Gina Tricot, vilket inte skulle vara helt fel. Klicka på bilden med loggan.



I nästa kan man vinna smycken



"Jag tävlar hos PetramedAochE om valfria smycken till ett värde av 350 kr från Linas Smycken.Var med HÄR och tävla du med!"

Våfflor och Sushi

På onsdagar äter vi pannkakor när yngsta dottern kommer hem från sin ridlektion. Det har blivit en tradition som Maken står för. Dagen till ära blir det våfflor istället (även om jag egentligen tycker pannkakor är godare). Man kan ju inte gärna äta pannkakor på våffeldagen.




Vårfrudagen... hm idag hade vi -15 grader när jag for till jobbet. För mig är det vinterväder.... Kom hem med halsont, huvudvärk och lite feber. Har mosat i sängen och sovit en stund för att nu släpat mig upp till en våffla och kaffe!
Hoppas jag är frisk i morgon, har så mycket på jobbet att ta tag i, och i alla fall till på fredag, då ska vi hem till LillStrumpan med familj och äta Sushi! Har faktiskt aldrig ätit Sushi "fegt" men nu ska det bli av.
Visst är både Våfflor och Sushi vackert?!  Design på olika nivåer. 
Mer inredning och design kan du få ta del av om du går in på Kanal 5s "Jakten på Sveriges Härligaste Inredningblogg", ska bli kul att följa



Earth hour- släck för en ljusare framtid




"Lördagen den 28 mars 2009 klockan 20.30 släcker miljontals människor över hela världen ljuset i en manifestation för klimatet. Genom en enkel handling - att släcka ljuset under 1 timme - kan du vara med och sända en signal till världens makthavare att de vid FNs klimatmöte i Köpenhamn i december ska våga fatta de beslut som krävs för en framtid på jorden" 

Det började 2007 i Australien, 2009 är första året som Sverige officiellt är med. Över 1400 städer i 80 länder är anmälda. En miljard människor världen över förväntas under en timme, tidzon efter tidzon, släcka ljuset. Kända landmärken som The Strip i Las Vegas, Niagarfallen, Operahuset i Sydney, Kristusstatyn i Rio, Globen i Stockholm släcker. 

Det blir självklart ingen direkt effekt av att det släcks en timme, men det är ju en manifestation för vår värld så haka på du med. Slit dig ur TV soffan och släck ned all lampor.



 Läs mer



Sydney Harbour Bridge och operahuset i Sydney släcktes under Earth Hour 2007.
Fotograf: madradish


Arla stödjer Earth Hour med ett "nedsläckt" mjölkpaket. Måste vara en av de bästa reklamplatserna som finns.
Snyggt är paketet också, finns säkert många som skulle vilja att det hade den designen alltid






Tips från Bygglovs Mija eller IKEA

Det droppar in lite inbjudningar till olika seminarium för den som är inredningsintresserad. Som IKEA family medlem kan man på varuhuset nära oss den 31/3 vara med på en kväll med presentation av den nya IKEA PS kollektionen. De visar det nya IKEA PS sortimentet och berättar om framtagandet av kollektionen och årets tema: "Designberättelser utan slut". Anmälan krävsoch det är begränsat antal platser. Läs mer på IKEA Familys hemsida.
För den som gillar Mija Kinning i Bygglov så injuder Marbodal till ett event där inredaren och programledaren Mija  hjälper dig hitta inspiration till nya idéer, originella materialval och intressanta kökslösningar. Läs mer om detta på Marbodals hemsida, det finns några datum i Stockholm, Linköping och Göteborg, alltså på relativt OK avstånd. Men även där gäller det att boka sig snabbt. Mija är populär





Se det snöar och våren är här!!

Nu har det varit soligt i flera dagar och det har varit 8 grader varmt, ja ännu varmare i lä hörnet. Helt plötsligt blir man gladare och dagarna räcker till lite mer än att bara komma hem från jobbet, äta mat, gå ut med Hunden och så en stund tv innan läggdags. Häromdagen var jag bara tvungen att få vara ute en stund. Det går ju inte att jobba i trädgården ännu men jag tog tag i att tvätta fönstren på vår altan. När jag flyttade undan en av de torra klängande kaprifolerna som vi har vid altanen såg jag: Gröna blad! Hoppet återvänder, snart kan vi njuta av doftande kaprifol på sommarkvällarna. Längtar.



Så idag hade jag planerat att åka upp till sommarstugan med Hunden så att han kunde springa lös och jag kunde njuta av vårvärmen. Men se, så blev det ej för idag snöar det. Så är det ju varje vår, det vet man ju men ändå blir man lite snopen. Men "vårasnö är fåra gö" (vårsnö är fårgödsel) enligt bondepraktikan dvs snön som kommer på våren är kväverik och kommer jorden till godo. Så det är ju bra, det finns en tanke med att det kommer snö på våren när bonden ska börja plöja och harva, även om vi helst vill ha sol och värme

I går gjorde jag och min syster en liten utflykt till Stockshammar köksdesign och inredning. exklusiv heminredning i ett renoverat gammal sädesmagasin. De hade en hel del snygga saker och hade jag haft lite extra pengar att spendera hade jag kanske köpt något. Det mesta var dock i lite för gullig stil för min smak.

Varje söndag finns en bilaga i vår lokaltidning om bostäder som jag gärna tittar lite extra i. Idag var det ett reportage  om en familj som byggt och inrett sitt hus i en kombination av New England, shabby chic och fransk lantstil,
(läs mer : Vilsamt i Vita Villan).
Var mycket fint och genomtänkt i alla rum ( i allfall de som vi fick se).





Bilder: Håkan Ekebacke NA



Finns otroligt många som gillar den stilen och bloggar om den bl a Vita Hjärtan , en bloggare i min närhet. Finner stor njutning i att läsa och se dessa inlägg även om det inte helt är min inredningssmak. Jag föredrar New England framför lantstil och shabbychic. Gillar det klassiska med de rena vita väggarna, liggande panel, mörka golv och möbler , med färgade detaljer till (även om inte alltid rött och marin) .Sen vill jag inte ha för maritimt, bor ju inte direkt vid havet....

Tulpaner till helgen

Jag köper sällan eller aldrig snittblommor till hemmet. Har jag några är det när maken uppvaktar med blommor (händer faktiskt ibland) eller när jag köper åt honom (händer också ibland). Men så fort julsakerna är undanplockade och januarisolen börjar skina får jag ett stort begär efter tulpaner. Det blir kanske inte varje vecka men ofta unnar jag oss en bukett tulpaner när jag handlar innan helgen.
När jag handlade igår köpte jag en bukett härligt orangeröda tulpaner som förgyller vårt kök



Date på Bauhaus

I dag på eftermiddagen ringde maken och undrade om jag kunde komma ifrån lite tidigare från jobbet,  han hade lite tid över efter ett ärende i stan och tänkte att vi kunde träffas och fika. Eftersom  det var lugnt inför helgen kunde jag flexa ut lite tidigare, är ju inte varje dag man har en date så där. Vi träffades på en av våra favoritaffärer: Bauhaus!  :-) Vi hann med en liten runda och kollade lite på diskho och bänkskivor till en annan lägenhet i Sälen. Kollade på tapeter, såg en snygg som skulle passa i äldsta dotterns hall men dels var den slut och dels måste hon nog vara med och tycka till. Hon vet vad hon vill ha! Lite inköp gjorde maken, för egen del blev det tillslut bara ett flaska grillrengöring - grillsäsongen är ju här. Så fikade vi i cafét som finns i anslutning till affären. Fräscht med snygga möbler, god cafe latte, och faktiskt
italiensk glass! Kan rekommenderas.  En trevlig fredagseftermiddag med maken.






Vårliga inredningsprylar i min närhet

Det har öppnat en ny affär/verksamhet på vår ort. Vid E20 söderut (Vid Qstar) ) har en bilhandlare som också säljer tillbehör till bilar öppnat. I lokalen finns också en presenthörna med en hel del fina inredningsprylar och så har de även startat en loppis. Så nu finns det minst fyra Loppisar att hålla koll på här hemma. Jag tror de även ska sälja glass och fika så det kan passa för en utflykt.... Vill maken med kan han ju titta på bilar och crossar mm om han tröttnar på inredningsprylarna. Ett par bilder  från presenthörnan (ledsen för reflexen).
Vårligt och härligt tycker jag









De gröna kuddarna i mitten är jag lite sugen på

Fina saker att vinna på nätet

På många bloggar finns det tävlingar där man kan vinna olika saker, en parfym, en fin inredningspryl eller som i tävlingen nedan, ett smycke. Det fina Namnhalsbandet kan man vinna hos Inredningsgalen.


Sälens snyggaste privatrenoverade lägenhet......

I min gamla blogg skrev jag om hur vi renoverade en lägenhet i Sälenfjällen. En ca 20 år gammal lägenhet där inget var gjort: rosa heltäckningsmatta, gamla vävtapeter och härligt kakel :-). Under en intensiv sommar och höst renoverade jag och Maken den. Det är känsla att få riva ut det gamla och bygga upp något helt nytt. Håll till godo, här kommer bilder.


                                                                                            Några före bilder.....


                                                         


                                                                                               Så den nya looken!!





                                                                                      Är svag för valnöt och grönt









Visst blev det bra?! Faktiskt går denna lägenhet på uthyrning, läs mer på Skistar. Men var rädd om den du som hyr den!

Just ja, Tandådalen, Grå Byn Lägenhet 19 A!

Glömde.....

På tal om skoteråkning - du betalar väl ledavgift?!
Har du råd att åka skoter har du råd att betala, läs tex på Sälens Snöskoterklubb



Med skoter i fjällen

Igår kom yngsta dottern och maken hem efter en tur till Sälenfjällen. De åkte upp för att njuta av skoteråkning i det vackra vädret. Är så kul att de gör detta tillsammans, det brukar bli en helg eller två per vinter. Titta på bilderna och njut!!!!!


Så snyggt med det röda ledkrysset mot det vintriga






Dottern på skotern!




Molnen rullar in


Själv njöt jag av en riktigt fin vårdag i mars, solen stekte i mitt lä-hörn på altanen och jag kunde sitta ute och läsa en bok med en filt om benen. Jag fick t om lite färg på nosen. När Sälen resenärerna kom hem fikade vi alla ute i solen - vårens första utefika för vår del



Kaffe, ostkaka med hallon och en bok - mmmmm

Musik som skapar glädje!

I går kväll skippade jag Melodifestivalen och gick istället på konsert.  Frank och Simon Ådahl från gruppen Edin/Ådahl tillsammans med gospelkören Servants mfl medverkade. Frank och Simons EP från 1968 (!) var nästan sönderspelad av mig som liten och som tonåring fick jag ett kassettband med den nya gruppen Edin/Ådahl, sen var jag såld. Genom åren har jag njutit av deras musik och på senare år glatt mig i mitt hjärta åt deras nya låtar och den nytändning de fått.
Kvällen var fantastisk - Servants bjöd på Gospel i ordet rätta bemärkelse och Frank & Simon blandade nya och gamla låtar med ett budkap som gick rakt till hjärtat. Det var inte en konsert - det var en upplevelse!  Har du möjligheten att gå och lyssna på dem - ta den!  De skapar en sann glädje!




Bild: Alf J


Välkommen till min nya blogg!

Nu nystartar jag min blogg. Det kändes så fattigt att bara skriva om design i betydelsen inredning och liknande. Nu blir det design i ett vidare perspektiv - om Skapande av hem, inredning, relationer - ja, en hel del som har med livet att göra

RSS 2.0