Påskpynt

Har ni mycket pynt till påsk? När barnen var små hade jag nog lite mer. Vi sådde gräs där små kycklingar fick samsas med äggskal, la på påskdukar, tog in björkris med färglada fjädrar och små ägg mm. Nu för tiden blir det inte så mycket. men gärna tulpaner och påskliljor i gult . En ny påskhöna har dock fått följa med hem från inredningsaffär. Tycker den passar bra i vårt "nya" kök. Vi äter inte så mycket påskmat heller, ägghalvor med räkor blir det nu för tiden (förr målade vi ägg med barnen). En sak hör dock till vare sig vi är hemma eller borta: Vår påsktårta.  Hos oss heter den Maris kaka efter den vi fått receptet av. En härlig, kaloririk kladdkaka med smält choklad i. Den dekoreras bl a med små marsipankycklingar och vips så har vi en påsktårta. Hur pyntar ni till påsk och vad har ni för påsktraditioner?





 Vår nya påskhöna


Ni minns kuddarna som jag tyckte om från den nya inredningsaffären här hemma. Var och köpte en av dem idag.
 Är Thailandstillverkade och så där lagom ... Eftersom jag inte har något grönt här hemma (blått är faktiskt min favoritfärg, trot eller ej) så tyckte Yngsta dotterna att kudden passade bra i hennes rum, vilket hon hade helt rätt i. Så det fick bli en tidig påskpresent


Kommentarer
Postat av: Vita hjärtan

Den där påsktårtan låter ju inte så illa förstås.....! Vi ska tillbringa påsken i Kläppen med hela familjen och våra vänner. Där blir det påskmiddag med frestelse, omelett, ägghalvor och sill. M.m. Påskdekorationer är däremot inte många. Precis som du lite blommor och kanske en gul duk i husvagnen, ev lite påskris med vita fjädrar, det är allt.



Ha en bra dag i solskenet!

Kram Annemari

2009-04-01 @ 08:48:57
URL: http://vitahjartan.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0