Söndag

I går var det Earth Hour och vi släckte ned alla lampor i huset och tände levande ljus, utomhuslamporna i trädgården fick vara, jag hade behövt plocka ur glödlamporna. Grannen mitt över släckte ned och vi såg fler hus som var mörka men förvånansvärt många hus lös för fullt, fönsterlampor i alla rum osv. Undrar om det var för att man inte bryr sig eller om det var en aktiv handling mot  manifestationen. Släckte ni?



Min ljusstake på köksspisen som jag har tänd hela vintern igenom.
En gåva för länge sedan av vännen I som numera finns i Jönköpingstrakten.
Gillar den enkla stilen


Idag har vi skapat lite andra vackra saker än heminredning. Till lunch gjorde Maken en kyckling i gul curry gryta som smakar som det gjorde i Malaysia eller på Thai restaurang. Med hjälp av flera kokböcker, tips från nätet och så alla rätta tillbehören inhandlade i asiatiskbutik har vi efter flera försök fått till smakens på många goda asiatiska rätter. Mmmmm.





Medan Maken sedan fick följa Yngsta dottern till stallet gjorde jag piroger till vår kommande Sälen resa.
Vännen U gör ofta piroger och hon berättade att de har skaffat en pirog-maker. Ett litet tillbehör som gör pirogerna i perfekt form. Det var nog detta med snygga piroger som fick mig att prova. Jag fick ett bra recept på pirogdeg och också låna hennes pirog-maker. När jag väl fick upp snitsen gick det som en dans. En sådan pirog-maker vill jag också ha.







Kommentarer
Postat av: Lovisa

Pirogerna var super goa!<3

2009-03-29 @ 19:49:45
URL: http://liveforyourdream.blogg.se/
Postat av: Johanna

Vilken dag kommer vi till er och äter piroger då?

;-)

Postat av: Vita hjärtan

Perfekta piroger! Och goda verkar dom ha varit också om man ska tro dottern i huset ;-) Var tyvärr inte hemma i lördags kväll och i huset jag befann mig på 50-årskalas (två hus norr om ert) var taklamporna tända.....såg inte skymten av något levande ljus....tyvärr.



Kram Annemari

2009-03-30 @ 21:10:55
URL: http://vitahjartan.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0