En härlig pingst och morsdag!

Efter en intensiv vecka på jobbet blev det så helg igen. Fredagskvällen tillbringade jag ihop med flera arbetskamrater på en avskedfest för en av våra läkare som går i pension. Festen hölls på Naturenshus, ett otroligt vackert ställe, snygg design, vacker natur och underbar mat.



Lördagen tillbringades hemma, vi hade god hjälp av barn och respektive och fick det målat både här och där. Mellan varven god mat, dopp i poolen och till eftermiddagen kom en del av släkten över och firade Äldsta dottern i efterhand. Maräng och jordgubbstårta!!! 




Har kompletterat vår utegrupp med två fåtöljer till och skaffat nya dynor. Har länge tänkt mig marinblå men mitt praktiska jag fick styra och dynorna blev, svarta och grå med röd rand. Passar utmärkt på vår altan och står med mer än enfärgat marinblått (klor, pollen, kaffe och allt annat som hör sommaren till....)
Vår altan var från början vit som de flestas men efter att ha brottats med dessa svarta pricka av föroreningar och mögel varje år beslutade vi oss för att göra den röd för två år sedan. Och det ångrar jag inte!






Kvällen avslutades med grillning och sedan sent, sent såg vi The Notebook, nån som sett den? Morsdag med frukost fixad av barnen. Utöver gårdagens målarhjälp fick jag en upplevelse (det önskar jag mig oftast nu) En ridtur i Sälenfjällen i sommar!! Resten av söndagen sol, bad i poolen, en tur till sommarstället för att fira min mamma och några passade på att bada i sjön. Tror det är viktigt att försöka ta en vilodag varje vecka, Det finns allt en klok tanke bakom det!



Yngsta dottern med liten kusin

Ha en bra vecka och njut av de ljuvliga, ljusa kvällarna!

Fäbless för Dalahästar

I helgen var vi uppe en vända i Sälen för att syna av våra lägenheter och njuta lite av lugnet när skidsäsongen är över för denna gång. Passade på att ta några kort på de dalahästar som pryder lägenheterna. Var en självklarhet att ha en matchande Dalahäst i första lägenheten vi renoverade, sen har det bara fortsatt. Fast egentligen var min första Dalahäst en av IKEAS pimpade hästar, den svarta med fårull fick jag i present av ett av barnen och den har fortfarande en given plats i vårt hem



den första -  i rött från Hemtex



den andra- i specialfärg




den tredje - egenhändigt tillverkad i fäbodgrå med fältspats dekorer



den fjärde - också egenhändigt tillverkad, betsad i valnötsnyans




den senaste - grön från Village (ursäkta dn suddiga mobilbilden)


Det finns många med intresse för Dalahästar, bland annat ser man det när man bloggar. En som gör fina hästar är Lina - homebylina titta gärna in på hennes alster! Det finns många många fler, hur är det, har du en dalahäst i ditt hem? Vet du andra som designar Dalahästar? Kom gärna med kommentarer!



Bild från homebylina



Väggord för tvättstugan att vinna!

Fru Sätterlund, som en en fena på väggord, har en tävling på sin blogg. Där kan man vinna dessa fina väggord som görs sig bra i tvättstugan. Klicka på bilden så kommer du till tävlingen.


Cykeltur och ljuvliga liljekonvaljer

Idag har vi, traditionsenligt, cyklat upp till våra sommarstugor. Vi, brukar vara jag, min syster, mamma och barnen och ev nån mer hågad, det har vi gjort i snart 20 år.  De flesta av manssidan kommer efter med bil... I år blev vi några nytillkomna då bror och svägerska hängde på ihop med deras lille son. Det är en cykeltur på ca 2 mil och det tar en liten stund. Men naturen är vacker och vi hörde göken. Vi stannade vid en källa som jag inte visste fanns, och drack gott källvatten.





Bokstavkex och AKO kolar var också bra som uppmuntran till både små och stora. Väl framme fikade vi med alla övriga (Vi saknade Sverigekaka...) och sedan pysslade vi med lite olika saker. Yngsta dottern roade småkusinerna, de gungade, lekte runt och provade också på fiskelyckan. Fram emot 16-tiden drog vi oss hemmåt. Cyklandes, därav en något öm bakdel,: Fyra mil märks när man inte annars cyklar så mycket. Backen vid vår stuga är överfull med liljekonvaljer och vi plockade några med oss hem får att kunna njuta av doften. Ha en trevlig kväll!


Det värker i hela kroppen

Lördagen tillbringade jag och maken med att fortsätta skrapa och måla fönster. Jag har börjat grundmåla dem och bad färgaffären bryta grundfärgen till samma nyans som jag sedan ska täckmåla med. Det gick dock inte riktigt för det krävde mörkare bas. Så just nu är fönstren ljusare än de är tänkta att bli. Har dock svårt att bestämma mig för om jag ska ha  S 5500 N eller S 6500 N, vill inte att det ska bli varken för mörkt eller för ljust. hade varit enklare om grundfärgen blivit rätt nyans. Suck. Någon som har förslag på vilken nyans jag ska välja? Kvällen avslutades med grillning och tv.


S 5500 N




S 6500 N är snäppet ljusare än detta,

Idag har vi gjort en av våra berömda blixtvisiter i Jönköping (det blir fika NÅN gång, vännen I!!). Äldsta dottern har lånade möbler i sin lägenhet och nu skulle de åter till ägaren. Så det blev att köra ned ett lass med soffa, matbord, stolar, bokhylla mm.  Tursamt nog gick allt utom bordsunderredet in i den lilla hissen, hon bor 10 trappor upp! Trodde jag....

Eftersom hon blivit av med "sin" säng inköptes en ny på IKEA. De hade specialpris på utgående modeller och det fanns en 140 cm kvar. Den inhandlades och sedan BAR vi den uppför 10 trappor, jag, maken och dottern.
Nu värker kroppen!

Dottern har en liten balkong med vidunderlig utsikt över Vättern. Kunde inte låta bli att skaffa lite billigt piff så den skulle bli lite gladare. En nysydd dyna till bänken, lite blommor (konstgjroda) och grönt i gamla konservburkar, och så några flaskor. Nu blev balkongen mer inbjudande och somrigt färgstark till en billig peng





och vinnaren är:

Nu har jag dragit en vinnar av det vackra smycke som min vän U tillverkat. Vinnare är Linda -tävlingstipsarna, Grattis!
Vinnaren togs fram genom en slumpvalsgenerator, jag använde denna. Om någon är intresserad att komma i kontakt med U som gör smycken får ni höra av er till mig



vackra bilder av älskad häst

När vi gjorde i ordning yngsta dotterns rum önskade hon sig en svartvit tavla med hästar från IKEA. Den sattes i en vit ram och pryder sin plats på en av väggarna. Den ena av hästarna påminner mycket om hennes dåvarande sköthäst och vår sommarhäst Simson.  Äldsta dottern, som är duktig på att ta kort och har en bra systemdigital kamera, tog några bilder på Simson och Lovisa, också i svartvitt, som vi förstorade och satte i samma sorts ram som den något större IKEA tavlan. Blev väldigt bra med personliga tavlor i hennes rum.







Nu till det sorgliga. Igår när vi kom ut till ridskolan för lektion sa ridläraren att hon inte kunde rida Simson för han skulle visas för försäljning! Vi blev helt chockade och fattade ingenting. Till saken hör att vi talade med ansvariga för ridskolan så sent som i februari om att vi eventuellt ville köpa honom men det var inte aktuellt att han skulle säljas. Så planen var att ha honom som sommar häst i år igen om allt föll på plats. Att äga en egen häst kräver mycket, det inser dottern och därför var nog tanken på köp mer avlägsen nu men chocken över att han skulle försvinna och att ingen sagt något  var stor. Yngsta dottern red  sin lektion och efteråt kikade vi lite på den tjej som var och provred hästen. På vägen hem kunde dottern inte hålla sig längre utan allt brast. Nu har jag en förtvivlad och ledsen tjej som inte kunnat sova, knapp orkade gå till skolan och som gråter när hon tittar på bilder, prisrosetter mm. Det skär i ett moders och faders hjärta!




Bild: Yngsta dotterns

den som fyller år bestämmer maten..


I går fick vi alltså en fjortis i familjen! Efter uppvaktning med presenter och tårta "på" sängen åt vi frukost. Amerikanska plättar och jordgubbar var önskemålet.





Efter några timmar var det dags för lunch, kyckling med ingefära och cashewnötter blev det då. Tycker asiatiska köket med alla olika smaker och dofter är fantastiskt!  Ostronsås, galanga rot, kokosmjölk, thai basilika, palmsocker mmmmm












Dagen avslutades med att släkt och vänner kom och vi grillade korv och hamburgare på löpande band. Till sist blev det daimtårta och kaffe.





Dagen var inte bara mat men jag får inte lägga ut morgonbilder på yngsta dottern :-) och nått skapande eller inredande blev det inte i går. Idag jobb hela dagen (mailboxen efter att ha varit tre dagar på kurs är inte rolig) Men vi har hälsovecka på jobbet, det innebär god frukost, möjlighet att få massage, prova spikmatta, äta smoothis , springa vårruset mm och sånt gör att alla blir lite gladare! Nu är det dags för promenad med hunden, har haft en stegräknare igår och idag, lite kul att se hur många steg det blir vanliga dagar.

När gav du din fru en kulörkarta sist?

Idag sken solen och därför fick gödslingen, som jag inte orkade ta tag i i går kväll, vara och istället tänkte vi tvätta lite av det vita på fasaden så att vi kan måla lite längre fram. Men eftersom det blåste halv orkan gick det inte så bra att tvätta, istället började vi skrapa och olja fönster (är man husägare finns det alltid nått roligt att ta tag i....)  Vi hann med några fönster på framsidan, tempot var inte jättehögt och när vår vänner från en annan gata tittade förbi tog vi gärna kaffepaus.
Från början var fönstren vita. För tio år sedan fick de bli allmogeblå. Nu när de ska målas om igen tror jag att de blir en härligt mörkgrå nyans, återkommer med bild på det längre fram





Idag fick jag en uppskattad gåva av Maken, en NCS kulör karta. Jag har suktat efter en sådan en längre tid, är så bra att ha när man ska välja färger.  Han sa: "Jag är inte så bra på att ge blommor så ofta men du får en kulörkarta."  Även om jag självklart blir glad för blommor ibland så uppskattar jag ännu mer presenter som denna.





Har nu ätit en god kvällsmat bestående av avocadosallad med rostade pinjenötter, bacon, balsamvinäger mm. Mums. Yngsta dottern fick själv göra tårtorna tills i morgon, blev  Dajmtårta, en helt fantastisk sak med ägg, grädde och daim i form och där man sedan lägger i marängbotten innan den frys in. Uppskattad av stora som små.
Dags för lite slapp framför TVn

Fredag och hemma igen.

Har varit på konferens några dagar, därav att inga nya inlägg publicerats. Har varit tre givande dagar men eftersom jag var med och organiserade det hela har man varit aktiv hela tiden och nu är jag såå trött. Har bott på hotell vilket alltid är kul (kanske inte om man gör det varje vecka men så är inte fallet för mig). Men som alltid är det väldigt lite tid man tillbringar i sitt fina rum, vilket kan tyckas som slöseri.



Hotellet jag borde på höll på att renoveras, så det var en del oväsen men det blir nog fint när det blir färdigt. Konferensen hölls i en Missionskyrka i centrala Linköping som specialiserat sig på konferensen och liknande. God mat och trevliga lokaler. Kyrksalen har en otrolig design, höga kala väggar i betong med rena inredningsdetaljer, mycket snyggt.




Jag lovade att komma igen med bild på tavlan när den fått ram så här kommer den nu.




Här hemma regnar det, borde gå ut och gödsla gräsmattan men får se om orken räcker till. Ska fixa lite med tårta och annat eftersom yngsta dottern fyller år på söndag. (Ja, vi har lyckats få till alla tre barnens födelsedagar i maj, dyr månad *ler*)

Blå, blå saker jag gillar...

I går blev en jobbar dag också, men vi hann med lite tårta mm på em då delar av släkten kom för att uppvakta sonen. Vi har äntligen städat av vår altan ordentligt och yngsta dottern har plockat fram olika lyktor och prydnadsaker mm  som hör sommaren till. På bordet står ett fat med stenar och glas "ägg" i härligt blå toner. Ett par koraller från en resa ligger också med. Detta fat är sommar för mig. Vid altanstolpen ligger blåa klot som jag fått av barnen för flera år sedan, några stenar och en ljuslyckta. Trivs jag också med.









Insåg att 1 maj var det 20 år sedan vi la tegel på vårt hus, många vänner hjälpte oss, både med takläggning och barnvakt (Minns du Annmarie?) och vi fikade i solen och åt pizza hos nuvarande Teenhultsfamiljen. Det är kul att jobba många tillsammans, tänkte på det när vi hade stallets arbetsdag också.






Idag har vi tagit det lite lugnare, men jag har i alla fall hunnit med att fixa den gamla ramen som jag skulle fräscha upp. Bilder kommer så snart den torkat och målningen är monterad

Lite loppisfynd, fixande och födelsedag

Ännu en ledig dag! Tillbringade hela dagen i går utomhus (därav lite solsveda på hälsen) Först 4 timmar i ett av de stall där dottern rider. Var arbetsdag och jag fick mocka ur en ridbama som över vintern använts som hage. 12 kärror blev det!
Efter passet där fortsatte jag hemma där jag och övriga familjen tog tag i rabatter mm. Det blev ytterligare 4 timmar. Sen dusch, grillning och så såg vi "Låt den rätte komma in." Har läst boken som jag tyckte var bra (fast jag hade nog aldrig lånat den om jag på förhand fattat att det var en rysare) Ville nu se filmen som var ja, så där. Nu är det dags att fixa frukost som jag ska locka övriga sovande med så vi kan gratta sonen som fyller!





Sen är det dags att ta tag i mer utomhusarbete. Inomhus får vila lite. Kan dock inte låta bli att fixa nått. Nu fick det bli en tavla. Köpte en målning på vår loppis. Föreställer en liten pojke vid en strand. Ser ut som sonen när han var liten och även som brorsans yngste som nyss var i den åldern. Tog tavlan ur den gamla ramen och har köpt en ny, svart med vit passpartout. Blev mycket nöjd med resultatet och väntar nu bara på att få renovera vår hall/allrum så den kan få rätt plast att hänga på. Det finns många fina tavlor på loppisar mm som kan ges nytt liv genom rambyte eller nån annan förändring. Är kul också att ha unika tavlor som ju dessa målningar är, istället för masskopierade. Den gamla ramen ska jag nu ge en behandling och sedan ska den få rama in "mågens" konstverk. Återkommer med bilder på det.



Ursäkta reflexerna i bilden

RSS 2.0