Två fåtöljer att klä om

Jag har kommit över två fåtöljer via en arbetskamrat. De är i klassisk stil, lite lika Lamino. Det de behöver är ny klädsel och jag vill få tag på "fusk" fårskinn som inte ser så syntetiskt ut. Vill ha grått med lite inslag av brunt i topparna. Vet någon var jag kan få tag på sådant fårskinn? Förhoppningvis kommer jag snart kunna presentera "efter" bilder och få nått snyggt i vardagsrummet.



Ursäkta bilden, är tagen i mörkt garage med dålig mobil, Maken har lagt beslag på digitalkameran denna helg



För övrigt denna helg har jag hjälpt vänner med inredning av godisbutik och så varit på kalas. Vita Hjärtan fyller jämnt och jag var där på öppethus. Jag kan lova er att där överträffar verkligheten bloggen. Hon har det så fint och genomtänkt.


Rösta på Passion!!

Nu kan ni vara med och rösta på Äldsta dotterns godispåse hos Malaco

Rösta här


Malaco Passion

Ingredienser: Pirr i magen, kyssar, dagdrömmar, tunghäfta, lycka, förväntan, rosa moln.
OBS! Kan innehålla spår av förälskelse.


(hallon/lakrits, jordgubb, persika, lakrits, citron)



Sveriges fulaste hem..







Så började en ny variant av "inredningsprogram". Sveriges fulaste hem med Simon och Tomas. Var tvungen att se första avsnittet. Visst blev det väl ganska fin och visst håller jag med om att det var väldigt mycket furu innan. men jag gillad inte programmet. De har säkert medvetet gjort det så men den dryga attitiyden och förnedrande snacket om familjen smak, inredning och allt runt omkring som inte hörde dit - att det är sk*t hos svinen, att allt luktar häst mm mm gav mig en olust känsla. Har man anmält sig har man förvissso gett sig in i leken men jag tycker i allfall att detta var ett lågvattenmärke bland inredningsprogram. Nej ge oss mer Ernst,  bygglov och roomservice som andas positivism!!





Fler med förkärlek för badankor











Under några år när barnen var yngre dominerades vårt badrum av badankedesign. Dessa badankor fick styra färgsättningen - gula handdukar, badlakan, gul badrumsmatta, gult badsalt i burken, gult duschdraperi osv. Och så naturligtvis badankor högt och lågt. Ståendes på badkarskanten, som badkulor, tvålar, tvålkopp och mycket mycket mer. Allt detta är dock endast ett minne blott, nu är det marinblått och lite valnöt som ihop med basen i vitt och ljusgrått får hålla stilen i vårt badrum. Det är 20 år sedan vi byggde det och det börjar allt bli dags att göra om men det ligger inte högst på prio listan.





Någon som verkar gilla badankor är konstnären Florentijn Hofman. Han har även en hel del andra projekt. 





Detta gillar jag! Stora delar av en flygel på en strand. Om än lite udda


Nu är det tätt mellan inläggen. Beror på en hemsk förkylning som gör att arbetet är uteslutet, men en stund vid datorn mellan nysningarna hinns ju med. Har också hunnit med en rejäl pratstund med lillStrumpan som också har samma förkylning och segar på sitt håll


Förlorade kampen mot cancern

Patrick Swayze har avlidit. Sorgligt men mest av nostalgi. Fast han egentligen bara hade 5 år som stor skådespelare så vet många vem han var.
Jag minns honom redan från serien Nord och Syd men kanske mest från filmen Dirty Dancing som jag sett ett otal gånger och som mina döttrar också tittat/tittar på. Sen gjorde han inte så mångafler kända roller men som sagt, de flesta vet ändå vem han var och kan repliken "Nobody put´s Baby in a corner"



En färgchock!

När jag var uppe i Sälenfjällen och tittade över husen som skulle målas om under hösten fick jag en smärre chock. Jag var, som ni kanske minns, tillfrågad om färgsättningen och utifrån vissa kriterier (behålla grått som husfärg, göra om fönstren från mörkbruna till vita, noggrant val av färger för helhetssyn mm) lämnades förslag som stämdes av mot ansvarig i den styrelse som skulle klubba igenom beslutet. Vi var faktiskt rörade överens  bl a om varmgrått, då nuvarande grå tenderar att bli blå i vissa ljus och det är stora hus.  Sommaren har sedan gått och nu hade de alltså börjat måla om husen. Något hade dock hänt på vägen. Den gråa var en neutral grå, (s- 4500N) Färgen i sig inte så tokig, jag har själv valt en mörkare variant till våra fönster, men inte är det en varm färg direkt, nej den tenderar åt blå lila den med. Till det hade de sedan målat fönstren i skarpt Carl Larsson grönt med en ljus röd (carl larsson?) färg på fönsterfoder. (Ni vet hur svårt det är med grön färg på hus över hvuvudtaget)Knutbrädor och vindskivor även de i den gröna samt husets "midja" som delar av och är tänkt att göra huset nättare. Någongång under resans gång har någon lämnat detta "fina" Dalaförslag och styrelsen gillade det. Tyvärr skämmer det hela byn. Färgerna harmonierar dåligt och ger ett skrikigt uttryck. Därtill har målerifirman gladeligen målat fönsterblecken (svarta i orginal) gröna med samma sorts färg, plåten som klär in midjan är grön nedtill och grå på den övre delen osv. (ser därtill framför mig flagorna om några år).
Pratade med några av lokalbefolkningen som förfasade sig över färgsättningen. Om inte styrelsen tagit sitt förnuft till fånga i helgen som gått lär de få leva med detta i minst 15 år........



Utbjuden en fredagskväll, och ett lightrenoverat vardagsrum

I går efter arbetet passade jag på att göra lite ärenden. Tillsammans med maken som också hade ärenden till stan gjorde jag vissa inköp på Bauhaus till våra lägenheter och till renovering av vardagsrummet. Vi åkte sedan vidare till IKEA och köpte diverse saker. Fyndade en bänk som jag ska ha i vår lilla lägenhet i Sälen, under loftsängen som är mkt låg (snedtak). hade pratat om att bygga nått själva men detta blir en bra kompromiss




Efter avslutad shopping åt vi några korvar ute på parkeringen, så kan man också bli utbjuden en fredagskväll...




Idag lightrenoverar vi vårt vardagsrum. Maken har köpt platttv efter att noga studerat allt som går kring detta. För att få det opitmalt måste vi möblera om. Så är titt som tätt, tex när surroundsytemet skulle in, min inredning måste anpassas efter makens förkärlek för teknik. I allfall innebar ommöbleringen att väggarna såg ofräscha ut varför vi idag spacklat och lagat samt målar vardagsrummet. Så fortf färgen var klibbfri monterades väggfästet till TV. Resten får vara tills i morgon så att färgen är riktigt torr. Vilken färg då? samma som innan, en av mina favortiern S-2005 Y50R




Fyra timmar till häst och en öm bak

I helgen har vi provat på något mycket speciellt. Vi red ut på en tur i fjällvärden. I strålande sol med lingonröda tuvor i vitmossan och fantastiska vyer över Hundfjället och Trysilfjällen, red vi. Nästan hela familjen var med och det är bara yngsta dottern som har ordentligt med riderfarenhet. För maken var det 28 år sedan sist han satt på en hästrygg. Vi red i ett område där en björnhanne har sitt revir, de har ridit på honom ibland och vi fick instruktioner för hur vi skulle bete oss om det skulle hända. Vet inte om jag är lättad eller besviken, men björnen syntes inte till under vår tur. Vill ni uppleva nått fantastiskt kan jag rekommendera Fjällhäst.



Snygga golv

Det är aktuellt att lägga nya golv i vissa lägenheter i Sälen. Med tanke på slitaget som blir i uthyrningslägenheter gäller det att välja rätt kvalitet. Laminatgolv läggs ofta, men beroende på kvalitet har vissa fått fuktskador då folk går in med snöiga skor och pjäxor. Har tittat efter någon bra golvmatta som alternativ och företaget Gerflor, ett norskt golv, har otroligt mycket snygga mattor, både för hemmiljö och affär- och restaurang miljöer. Är helt klart ett alternativ: Titta gärna på deras hemsida eller prata med din lokala handlare som kan ta hem prover. Ta en extra titt på deras kollektion Senso!











RSS 2.0