Det vackraste skärbrädet

Har fått ett skärbräde tillverkat av en av barnens vänner, nästanbarn i familjen som vi brukade säga.
Han har utvecklat sitt intresse för finsnickeri och köpte ett parti trä av mig för dryga året sedan. Valnöt, björk mm i ett blandat parti som K tänkt att göra saker av. Nu blev det inte så, istället har Erik tillverkat en massa vackra saker.
Så jag har nu fått ett skärbräde, precis ett sånt jag ville ha, av Ks trä. Glad och ledsen på samma gång
 
 
 

Dreamteam fixar hallrenovering

I helgen bar det av till Jönköping för att hjälpa äldsta dottern och mågen med att renovera deras hall inför försäljning. På lördag morgonen tog vi oss ann uppgiften. Vi började med att sätta upp renoveringstapet på väggarna där de gamla tapeterna, flera lager, var nedrivna. Att tapetsera med renoveringstapet har jag aldrig gjort förut, så det skulle säkert gå bra :)-  Lite mindre följsam än väv men annars körde vi på samma princip som nar vi vävat.
 
Före bild
 
Jag och tjejerna började, medan äldsta sonen underhöll tvååriga barnbarnet tills hans pappa kom för att ta över barnansvaret.
 
 
Förmiddagsfika med saffranscupcakes som Yngsta dottern bakat, lunch och så glögg med pepparkakor och ädelost på eftermiddagen gjorde att vi höll blodsockret på jämn nivå. När tapeten var på plats gav vi oss på att lägga in det nya golvet. Det var en hel del utmaningar pga dörrfoder som inte gick att ta bort, elementrör mm
 
 
 
Teamarbete!
 
 
Framemot kvällen kunde vi njuta av det färdiga resultatet. Sen återstår målning, sätta golvlister och lite kvartstavar mot befintliga trösklar, men det får bli en annan gång
 
Efter bild!
 
Stå stolt över mina duktiga ungar. Och de har en mamma som inte är så bangen hon heller
 
 

Det händer saker i Sälen

I helgen var jag uppe i Sälen för att se över utbyggnationen och gå igenom olika saker med snickaren. Hade sällskap av Syster och vi stannade lite traditionsenligt på Vansbro Konditori på vägen upp. Vi hade tur, för på måndagen stängde de sen, för att renovera köket och ska ha stängt i 2,5 veckor.
 
Saffransdesiréebulle!
 
 
Uppe i Sälen var det kallt, lite snö puder,solen sken och huset börjar bli klart utvändigt. Det ser ut som om det alltid sett ut som det nu gör.
 
 
 
Invändigt är den gamla väggen nedtagen och köket/allrummet blir nu riktigt stort
 
Rummet åt ena hållet
 
Och åt andra hållet
 
Fixade julbelysning, stämde av elritningen och njöt av ett vackert Sälen. Önskade att vi hade kunnat stanna en dag till eller två.
 
 

Möss i vårt hus

I vår stuga i fjällen finns en liten dörr och postlåda i ett hörn. Som en nissedörr men denna används enligt sagan av  våra små möss, till de yngre gästernas förtjusning. Har nu en tanke om ett tittskåp i nått hörn av stugan. På Hamleys i London finns flera våningar med Sylvanian families i väggen, i alla fall fanns det där för några år sedan.
 
 
 
 
 
Har nu fått tag på en egen Sylvanian family bestående av de grå mössen. Har börjar samla på mig lite tillbehör för att kunna skapa mitt tittskåp. Letandet efter detaljer är en stor del av nöjet
 
 
 

RSS 2.0