En fantastisk musikalisk upplevelse

Idag var det dags! För ca 3 månader sedan bokade vi biljetter till Chess på svenska på Säffleoperan. Vi visste inte ens att det fanns en opera i Säffle men nu när chansen fanns att se hela föreställningen, inte bara konsertversionen, så bokade vi. Och tur var väl det för det blev utsålt väldigt snabbt.

(null)

Vi åkte på förmiddagen, jag, Sonen, Syss och hennes bonus dotter. Strax innan Säffle stannade vi och åt lunch i ett omgjort stationshus. Gröna Ko Café och Saluhall hette stället som hade mycket gott att köpa, både mat och fika att inta där och diverse delikatesser att köpa med sig.


(null)

(null)

(null)

Mätta och belåtna stannade vi vid en loppis i närheten, minst ett loppisstopp bör det väl bli?! 

(null)

Sen åkte vi till Säffleoperan som ligger i det som heter Medborgarhuset.  

(null)

Efter en kort väntan fick vi inta våra platser och så drog det igång. Ca 3 h med en paus då vi intog vårt förbokade kaffe med hembakt morotskaka.

(null)

(null)
Lånad bild

En 13 manna orkester nästan under scenen, en stor ensemble och så de olika huvudrollsinnehavarna: ANATOLIJ - Joel Zerpe FLORENCE - Elisabeth Rustad,  FREDDIE -  Jonas Wåhlin,   SVETLANA - Jenny Norén, DOMAREN - Kaj Hagstrand och  MOLOKOV - Thomas Khilström. Alla gjorde en fantastiskt insats och hade röster som passade till rollerna. Absolut bäst tyckte jag Joel Zerpe var och så var det kul med Jenny Norén som är från våra trakter och som vi sett  i andra föreställningar. 

(null)

Uppfyllda åkte vi hem, lyssnandes på både Chess på svenska och Kristina från Duvemåla på engelska. Kan inte nog ofta säga att jag tycker Björn och Benny är helt fantastiska.
Tack alla för en fin dag!


Kommentarer
Postat av: Johanna

Tack för en supertrevlig dag! Vad bra det var!

2019-10-13 @ 16:34:29
URL: http://livet-enligt-johanna.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0