God fortsättning på Julen!





När man var liten så var julen slut när julafton var över. Ju äldre man blir desto mer njuter man av alla dagar, både före och efter jul med familj och vänner.



I denna fina plåtask från makens föräldrahem har vi vårt julgodis

I år kom Äldsta dottern och hennes pojkvän hem kvällen före julafton. Då provsmakar vi julmaten, med åren har det blivit ett regelrätt julbord redan den 23. På julatonsmorgonen väcks alla av julmusik och levande ljus är tända över allt. (Ett chockuppvaknande för svärsonen.... ) Tomten har alltid lämnat en julpåse med godis vid varje säng och några klappar att öppna på morgonen vid granen. Ett sällskapsspel brukar det alltid vara, i år Nya Finans i ny tappning och ett ABBA singstar. Julllunch med Farfar på besök, Kalle Anka med fika, julevangeliet läses till plinget av ett änglaspel. När kvällen kom dök Lillstrumpa med familj, mamma och pappa, bror med sambo.
Strax därefter kom tomten gående i mörkret på vår baksida och Lillstrumpas små kottar hjälpte glatt till att dela ut alla paket.




Elvindan och henns paket (Lillstrumpans bild)


När alla paket var öppnade (tar tid för vi öpnar i turordning, ett i taget) blev det fika och lite Singstar tävling innan gästerna drog sig hemmåt.



Singstartävling (Lillstrumpans bild)

Juldagen med ännu mer snö! Efter lunch (pannkakor, ingen ville ha julmat) åkte vi till bror i Sandviken. Snöbollskrig, snögubbebyggande och så fika inne i värmen.









Vi spelar spel för glatta livet, Finans, med andra ord (stor familje favorit) Halo, Singstar mm
Vad gör ni om dagarna?


Kommentarer
Postat av: Lina

Här uppe i hundfjället har vi haft mysiga dagar med skidåkning, pulkaåkning och bad i det nya Experium! God mat och tomtebesök, senare på julaftonskväll blev det midnattsmässa i fjällkyrkan, varmt och stämningsfullt. Ni ser oxå ut att haft mysiga dagar =)God fortsättning! Kram Lina

2009-12-26 @ 14:44:44
URL: http://www.homebylina.blogspot.com
Postat av: Mia

GOD JUL!!!

Håller med om att julen är längre nu, man njuter av både dagarna före och efter. Dagen efter är födelsedag för vår son, så då är det alltid kalas och ett försök att inte äta julmat =) I år önskade han sig fiskpinnar och det fick han hi hi.

Ha det så gott!

2009-12-27 @ 22:03:34
URL: http://pastorsfrun.blogg.se/
Postat av: Johanna

Ja, visst är det konstigt att vi har gemensamma, fina minnen från året och decenniet ;-)

Önskar hela familjen ett Gott Nytt År,

ser fram emot bröllop i vår

och förhoppningsvis många fina stunder tillsammans!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0