Dag 2 i Östergötland

Efter en ok hotellfrukost checkade vi ut och åkte först till Ådala koloniområde. Har precis läst feelgood böckerna om Ådala  av Åsa Liabäck som utspelar sig där och det var roligt att gå en tur i området

(null)

(null)

Så mysiga små stugor med lummiga trädgårdar (utom de där nya ägare gjort om och tagit ned träd mm) 

(null)

(null)

Vi gick självklart ned till badbryggan och spanade efter bron de hoppade från i böckerna. 

(null)

Se åkte vi till Gamla Linköping där vi strosade runt och tittade på de gamla husen, var inne i kolonialhandeln och åt en glass i värmen.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Efter någon timme åkte vi vidare mot Norrköping. Vi tittade efter loppisar men det var dåligt med sådana på denna resa.

(null)

Vi parkerade i centrala Norrköping och intog lunch på Sushi Yamas uteservering.

(null)

Sen följde vi en Adventure lab runda utmed strömmen och fick se många fina ställen. Norrköping har verkligen tagit tillvara på strömmen och de gamla fabrikerna i centrum.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


(null)

Varma och nöjda påbörjade vi hemresan. I utkanten av Norrköping fann vi ett öppet secondhand och inköpte några böcker var. Vi svängde förbi gatan och huset där vi tillbringat många helger under barndomen hos moster och morbror och kusinerna.  Vi hade tänkt oss lite mer nostalgitur förbi mammas och pappas barndomshem och kanske ett dopp men hade en tid att passa varför vi körde mot Hjortkvarn och deras berömda glass. 

(null)

Jag har aldrig stannat där tidigare så därför blev det en rejäl glass för att prova fler smaker. De andra gjorde samma sak.
Hemma och efter lite handling och utlastning blev det danska smörrebröd som Svågern fixat.  Ännu en mysig roadtrip tillända!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0