Kvällar med Smoke

Har gröna pinnstolar och ett grönt bord i vår sommarstuga. Jag har bestämt mig för att behålla det och komplettera med några fler stolar och sen måla det hela. Förra veckan hittade jag två stolar på Återbruket och då blev jag lite inspirerad. Jag beställde chalk paint Autentico Versante Matt i nyansen Smoke. Versante ska ge samma utseende som annan chalk paint men vara slittålig och inte behöva vaxas. Började måla stolarna här om kvällen. Är nöjd med nyansen men inser att jag måste skaffa bättre belysning om jag ska kunna måla inne om kvällarna, sensommarmörkret har smugit sig på.
 
 
Är inte klar ännu men så här långt kan jag rekommendera färgen
 

Men idag blir det inget målat, ska packa för en Sälen tripp
 
 


Trappan del 3

Nu har jag varit uppe i stugan, spacklat, rivit gammal strukturtapet, satt upp taklampa mm
Och så har jag byggt färdigt trappa nr 2. Blev så nöjd. Det kommer bli en härlig avsats att sitta på och dricka kaffe.
 
 
 
 Ser fram emot nästa lediga stund när jag kan väva och sen måla väggarna i den inglasade verandan.
 
 

Massor med god smak

En arbetskamrat slutade efter flera år och jag ville göra något lite extra. Hon har en svaghet för choklad och då vanlig chokladprovning med mörk kvalitétschoklad inte riktigt är i hennes smak, gav jag henne en egen chokladprovning
 

15 olika smaker (flera i struten) fick hon att testa
 
 
Och ett egentillverkat protokoll att fylla i
 
Hm, borde nog ha bett att få dela upplevelsen med henne men å andra sidan får jag tänka på att det är nyttigare att inte göra det. Ska bli kul att höra vilken sort som vann!
 

Nu trappar vi upp

Första arbetsdagen i går efter semestern. För att inte hamna i trötthetsfällan tryckte jag en banan och tog mamma med mig till sommarstugan för att färdigställa den påbörjade trappen och påbörja arbetet med trapp nummer två. Med redan färdigkapade brädor och reglar (det gjorde jag en dag i helgen) en bra skruvdragare och en hantlangare gick det galant.
 
"Temporär" trapp tills jag bygger altandäck
 
 
Gamla trappen vid terrassdelen borttagen och nya börjar ta form.
 
Efter det blev det hem och lite sen kvällsmat, Game of thrones  och så fortsatte jag mitt Skam-maraton
 
 


Semesterprojekt och lata dagar

Har under semestern en hel del projekt jag tycker är härligt att få jobba med.Utbygget i Sälen är ett projekt, och några andra mer hemikring har det också blivit. Har också rensat vidare i förråd och garage så det har blivit ett antal kärrlass till soptippen, även det riktigt njutbart, gjort dem med trevlig sällskap och känner mig nöjd när man ser resultatet efteråt.Har också haft tid med familjen, njutit av att vara tillsammans, äta gott, bada och plocka bär med barnbarnet, mysiga mornar med bokläsning mm, men även frossa i böcker för egen del och mycket mycket mer.
 
Färdigmålat för denna gång!
 
Vi bygger trapp, har god hjälp av den lille hantverkaren
 
Bäää
 
 

RSS 2.0