Fjällfullness!

Har inte blivit så många inlägg i september då fokus varit på annat. En mycket tragisk händelse har påverkat livet och allt stannar upp och blir mindre viktigt. Min älskade systerdotter Elvira är död, så ofattbart! 
Nu till helgen åkte vi upp till fjällen, jag Syss, Håkan och Mathilda, bra med miljöombyte och  den frid som fjällen kan ge. 

(null)

Att få vakna och äta frukost i min stuga är så rofullt.  Gick ned och drack kaffe och la lite bitar på pusslet vi påbörjade i somras.

(null)

Efter kaffet tog vi en liten tur och köpte bl a några nya snökäppar. De sattes upp av svåger så nu är vi förberedda för snön

(null)

Syss o co gick en tur upp på fjället. Själv gick jag fram till de nya spängerna men vände sedan.

(null)

(null)

Jag inspekterade ägorna och läste ute i solen. Sen lagade vi äppelpaj över öppen eld.

(null)

Vi puzzlade och läste, 

(null)

åt Håkans goda mat och avslutade med något avsnitt av Bying blind Danmark, Dobidoo och Där ingen kunde tro att någon kunde bo. Jag drack årets första glögg och det var en skön kväll

(null)

Solig förmiddag och vi packar ihop. Passade på att slänga lite skräp på återvinningscentralen, har åtgärdat några saker sen sist, en ny lucka i grunden och spotlights i badrummet nere.

(null)

(null)

Som alltid känns det som för kort stund här, tack Sälen för denna helg, balsam för själen.


Förberedelser och målning här och där

Senaste tiden har jag tagit tag i lite målningsprojekt som varit på gång med hela sommaren. Målartvättat och lite skrapning skedde för flera veckor sedan men blev målning först nu

(null)

(null)

Jag byter kulör på dörrarna från blågrå till varmgrå, Järn.

(null)

(null)

Har ett par dörrar till som ska byta färg, hoppas på en fin september.
Sonen har köpt ett litet hus så där finns det också en hel del att göra. Har varit där och hjälp till med tvätt av ytor då förra ägaren rökt inomhus. 

(null)

Huset har ett underbart läge nära badmöjligheter 

(null)

Och en uppvuxen trädgård med äppelträd

(null)

Ska bli kul att följa hans renoveringsresa!

RSS 2.0