Projekt kontorsrenovering

Har länge tänkt att renovera vårt kontor. Ett 500 kg tung kassaskåp har dock varit ett stort hinder. Borttagning av det har varit på gång i flera år och för en månad sedan skedde det.  Så nu har jag påbörjat renoveringen. Jag har släpat ut alla möbler och började med att ånga ned den gamla tapeten.

(null)

(null)

Nästa steg var att spackla igen en massa hål och lite andra skador och så slipa.

(null)

Jag grejar på kvällarna efter jobbet, därför tar det lite tid men jag betar av olika saker sakta men säkert.  Har nu städat av, målat taklisterna och förberett för takmålning.

(null)

Snart så är det dags för tapetsering. Jag har valt en tapet som vi tapetserade äldsta dotterns gästrum med för några år sedan och som jag varit sugen på sen dess. Tapeten är Boråstapeters Nocturne med gråblå botten.

(null)

Så spänd på resultatet. Dock lär det dröja några veckor då jag har andra saker för mig om helgerna.

Finbesök

I helgen fick jag besök av äldsta dottern och gullungarna. Blev en innehelg pga regn som började med tacofredag, dukar med tacoservisen som fått lite nyrenässans nu med barnbarnen.

(null)


Det blev morgonmys med bokläsning, lek, långfrukostar mm. Frukost på sängen är aldrig fel, dock är nog denna lite svårsmält.

(null)

På eftermiddagen åkte vi och bowlade, så kul tyckte alla. 

(null)

(null)

Lite förfriskningar 

(null)

(null)

(null)

På kvällen såg vi Lasse Majas detektivbyrå och hade kördagsmys.  
På söndagen blev det fika hos Syss då de inte kunnat fira Vera förrän nu.

(null)

Mormorsmor var också med

(null)

Som alltid lekte barna som bäst när det var dags att åka hemåt, de trivs verkligen hos Syss med familj. På eftermiddagen åkte de hem till sig och sonen hem till sitt. Blev som alltid tomt, jag plockade undan, åt kvällsmat och njöt sedan av senaste Beckfilmen uppkrupen i soffan.

 

Glädjas över stort och smått

Tiden går fort och jag gläds över varje minut som det blir ljusare. Dagarna fylls med arbete men också fina stunder som är viktigt att stanna upp och notera. Har sett norrsken hemma en kväll, så glad över det!

(null)

Det var norrsken på många ställen och då även i Sälen, precis vid vår stuga. Lite surt att vi inte var där.

(null)

Sen lång tid tillbaka var det inbokat att jag skulle distansjobba från äldsta dotterns hem några dagar för att kunna ställa upp med hämtning och lämning och vara back up vid eventuell vabb. Fick några fina vardagsstunder med barnbarnen.

(null)

(null)

(null)

Allt från hårborstning till simskola, pannkakor till morgonmys med bokläsning mm.
Vi bakade också matbröd en eftermiddag 

(null)

(null)

Och gofika på Grafitgrå hann jag också med

(null)

Och fredagsmys såklart

(null)

Fick också en stund med yngstadottern, vi tömde hennes kolonilott som hon nu släpper och gjorde en soptippsvända innan gofika i  hos henne. Var ju tvungen att se hur nya golvet blev.

(null)

(null)

(null)

Glädjer mig över att mina tomater kommit upp

(null)

Att titta på Vasaloppets start och målgång

(null)

Glad över fågelsång och solsken, snön som kom igen som smälter lite på dagtid och annat som man kan glädjas åt.

RSS 2.0