Hello helgen!

Har haft en bra helg med mina fina. Efter lite second breakfast på lördagen ville barnen bli sminkade. En söt häxa och ett lite mer skrämmande skelett blev resultatet. 

(null)

Sen gick vi ut och fixade i trädgården, klippte en häck bland annat innan det var dags för lunch.  Efter lunchen och lite pärlande åkte vi in till City, där var vi med vid utlottningen av presentkort till utklädda och det blev en vinst som barnen fick dela på.

(null)

Efter att ha köpt lördagsgodis gick Sonen och Arvid på bio - Lasse Majas detektivbyrå.

(null)

(null)

Det var en nöjd kille som fick egentid med morbror. Äldsta dotter, Vera och jag gick i affärer och hittade mycket snyggt. Vera hade kunnat köpa hur mycket som helst men det blev en klänning till jul, paljettjacka mm . Hon hade kunnat linda morfar runt lillfingret denna tös!

(null)

innan vi stärkte oss med smoothie från Naked juice bar.

(null)

Sen blev det tacos och mys framför en film alla tillsammans. Söndagen började med långfrukost och lek, sen gudstjänst och Kax kids innan lunch då även yngsta dottern dök upp. Arvid hade en stor önskan om att få skära ut en pumplykta så vi passade på att infria den önskan.

(null)

(null)

Vi avrundade med björksavsglögg ( som var mycket god) innan jag rullade hemåt. 

(null)

På kvällen kom bild på de fina lyktorna i mörkret.

(null)




En helg att göra vad som faller på

Efter en intensiv jobbvecka där jag somnat framför nått tv program nästan varje kväll, kom helgen. Denna helg hade jag inget speciellt inbokat, är skönt att ha det så nån helg ibland.  Efter att dragit mig lite längre och ätit frukost blev det fika hos Syss och sedan tog vi en tur till Bra Begagnat. Vi fyndade inte lika många böcker som vi brukar men ett par blev det. Sen en tur till Lidl där vi kollade in deras julsortiment. De har väldigt mycket annorlunda choklad och kakor. Väl hemma tvättade jag ut mina odlingshinkar, tog in min Automover och planterade lökar.

(null)

Jag röjde lite i garaget och tog en tur till Återvinningen innan jag eftermiddagsfikade hos mamma.

(null)

Passade också på att bädda i rena lakan.

(null)

Började att titta på Thai Cave rescue på Netflix och hann se ett avsnitt innan jag åkte till Syss där Håkan bjöd på fantastisk kvällsmat! Sen tittade vi på Do be doo och premiären av Så mycket bättre. Vi drack glögg, fick prova Blossas alkoholfria rosé som var mycket god varm.  Jag provade inte den kall som rekommenderas då Syss sa at den kändes så söt

(null)


Väl hemma fortsatte jag att titta på Thai Cave serien och det var sig inte bättre än att jag såg den färdigt, blev väldigt sent!  Drog mig länge på söndagen och fixade lite inne. Ska ha rörmokare på besök inför att vattenmätaren ska bytas så behövde ta bort korgar och hyllplan i ett skåp i tvättstugan. Jag rostade också min fröblandning.

(null)
 
En långpromenad i det trista vädret och lite te och pepparkakor förgyllde och så varvade jag ned söndagen med att gå på bio.

(null)

En underbar feelgood film som gjorde mig glad.



Och så var de bara två….

Vi bestämde i slutet av sommaren att vi skulle ha en gemensam jobbarhelg uppe i Sälen för att måla, fixa och städa stugorna. När det började närma sig blev det flera som fick förhinder och tillslut var det jag och äldsta dottern (som var barnlös) som åkte upp. Vi kom iväg på fredagskvällen och åt BK i bilen på vägen upp. Vi kom fram vid 22 -tiden och efter att ha burit in gick vi snart i säng.
Jag vaknade upp till en underbart solig dag i fjällen.

(null)

Vi startade med en riktig hotellfrukost innan vi gick ned till andra huset för att ta tag i målning.

(null)

Väggen bakom soffan skulle nu äntligen få ett lyft. Vi spacklade, maskerade och målade första omgången. Sen maskerade vi dörrfoder i hallen, de som var kvar original och som nu skulle bli vita som de nya.

(null)

(null)

Vi målade med häftgrund och när alla var grundade gick vi upp och fixade lunch. Efter maten målade vi omgång två på väggen och sen tog vi tag i ett uteprojekt, att byta ut det murkna steget in i boden mot ett nytt.

(null)

Det var bökigare än vi trott men tillslut var nya steget på plats.

(null)

Och ja, både fasad och dörr är ett projekt när det blir varmt igen.
Vi åkte och tog eftermiddagsfika i Tandåsalens fjällkyrka - en mumsig hallonpaj och roade oss med att titta på alla fåglar som besökte fågelmatbordet, och de två ekorrarna som också hittade dit.

(null)


 Vi checkade av i Hundfjällscentrum och handlade sen lite smått och gott till kvällen innan vi åkte tillbaka. Vi gick en promenad i det vackra vädret och målade sen första lagret med täckfärg på fodren. Vi passade också på att inspektera takarbetet som nu närmar sig plåtläggningsfasen.

(null)

(null)

Sen tog vi kväll och åt och tittade på en film. 

(null)

Kvällen utanför var magisk

(null)

Trött och stel i kroppen gick jag till sängs.
Vaknade till ytterligare en fin dag med frost.
Efter ytterligare en god frukost målade vi färdigt foder och insidan av ytterdörren och återställde soffhörnan. Så nöjd med helgens arbete!

(null)

(null)

Vi packade ut, ordnade med skidutrustning som skulle hem, städade mm och rullade sedan hemåt. Som alltid går tiden för snabbt och man skulle haft fler dagar för att hinna med mer men oftast fungerar ju inte det.
Men en fin och rolig helg blev det!


Käpphästar, gardinuppsättning och mys

När jag besökte de mina hade jag med två fina käpphästar till Arvid och Vera.

(null)

Det är Syss dotter som gjort dem, är de inte fantastiska?! Gissa om barnen blev glada. 

(null)

Några prisrosetter från vår nedlagda ridklubb blev perfekt att använda

(null)

Jag hann också hjälpa äldsta dottern att sätta upp gardinskenor i hennes sovrum. Blev så ombonat.

(null)

God mat, fika och kvällsmys med frukt och Mulan blev det också denna helg

(null)

Älskar att frossa i levande ljus!

Ute på hösten

I går var det äntligen dags att träffas hela familjen. Vi packade korv och ved och gav oss ut på en liten tur längs John Bauerleden.

(null)

Vi stannade vid ett vindskydd nära en sjö, några började höra upp eld medan andra njöt vid vattnet

(null)

Vi grillade korv, tänk att nått så enkelt kan smaka så gott.

(null)

(null)

Arvid ville tälja och fick göra det under överinseende 

(null)

Även Vera provade på.

(null)

Och så gräddade vi pinnbröd, med kardemumma i degen och socker/kanelblandning att doppa i.

(null)

Tänk vad eld fascinerar

(null)

Efter några timmar gick vi tillbaka till bilarna och åkte hem. 

(null)

Så enkelt men ändå så underbart att njuta av hösten och naturen!


RSS 2.0