Ett sista ryck innan paus

Sista veckorna har det varit full fart på jobbet. Jag försöker också ligga före och förbereda då jag kommer att vara frånvarande i februari på okänd tid.  Har hållit mig mer eller mindre hemma på helgerna så också, inga längre resor men mysiga fredag med god mat och På spåret hos Syss med familj. 
I tisdags åkte jag till sonen efter jobbet och påbörjade tapetsering i hallen. Har inte gjort nått sånt sen före jul och nu ville jag hjälpa till innan jag pausar.

(null)

Tapeten och panelen blir så snyggt!

(null)

På onsdagen var jag på Lilla Örebro med flera av mina arbetskamrater. Det var födeldedagsmiddag som först var tänkt i december men som vi flyttade till januari då det inte är lika fullt. Blev en trevlig kväll med god mat. Tyvär har jag slängt bilderna.
På lördagen hjälpte Syss mig att hämta hem takboxen och få upp den i takhissanordningen jag skaffat. Så nöjd!

(null)

Söndagen blev det åter tapetsering hos Sonen. Blev så gott som klar med nedre hallen och början av trappen.

(null)

(null)

Blev också bjuden på pepparrotskött, en maträtt jag undvikit sen jag var barn men som när Sonen  lagade blev fantastiskt gott

(null)

Nu kommer jag som sagt inte kunna göra så stor insats på ett tag, jag ska operera mitt knä och tror det dröjer tills jag kan kliva upp och ned på pall igen. 

Nu är glada julen slut, slut, slut

I helgen städade jag undan julen. Plockade bort adventsljusstakar, julpynt, julgardiner i köket (enda stället jag byter gardiner) mm.
Tillslut kastade jag ut granen, det kändes lite sorgligt då den var så fin och det är så mysigt ljus i vardagsrummet med granen tänt.

(null)

Det blev ingen julgransplundring, inte så meningsfullt när man är själv men jag sjöng träskovisan för mig själv. Granen trivdes och hade börjat skjuta skott, så jag hade kunnat ha den kvar men det passade bra att kasta ut den denna helg

(null)

Sen många år tillbaka har jag skrivit lite om året som gått, en tradition jag ärvt av min mamma. Under många år har det varit korta texter på lådan med julgranskulor.

(null)

Men eftersom det blivit fullt skrev jag över allt i en bok och har sen fortsatt skriva i den boken.

(null)

Har ni några speciella traditioner när julgranen kastas ut/julsakerna plockas bort? 
Jag tycker det är synd att inte fler julgransplundringar ordnas, hör nästan bara om de som kommunerna runt omkring anordnar samt den julgransplundring som min fd svägerska anordnar för barn och barnbarn och som alltid drar många.

(null)

Förra året ordnade jag och några kollegor julgransplundring med fiskdamm på jobbet vilket blev uppskattat, i år var det inte så många på plats så det blev lite rumphugget 


Afternoon tea

Så var det dags för den första av mina födelsedagspresentsupplevelser, Afternoon Tea med Syss. Jag blev upphämtad och vi styrde kosan mot Garvaregården i Askersund.
Cafet är inrymt i en charmig rödmålad byggnad.

(null)

Cafét är mysigt inrett 

(null)

(null)
Lånade bilder

Vi slog oss ned vid vårt bord brevid en sprakande brasa. Vi fick in vårt te och alla de fantastiska bakverk som ingår. Innan vi fick hugga in fick vi en intressant genomgång om afternoon teas historia och etikettsregler.

(null)

Vi fick lära oss hur det uppkom för att stilla hungern mellan frukost (och nått mindre till lunch) och den sena middagen, att hightea inte är nått finare utan den mer matiga varianten som var för arbetarklassen, hur man rör i sitt te, om man är en teaffy el miffy och att man kan äta sina scones Devonish eller Cornwallish och mycket mer.

(null)
 
Sen lät vi oss väl smaka, först sandwichar, som ska vara finger sandwiches, dvs skurna som långsmala rektanglar, inte trekanter.

(null)

Ägg och majonnäs på grovt bröd och lax mm på ljust var mycket goda men min favorit var god skinka med senapsmajonäs och picklad rödlök. Efter det var det scones med jordgubbssylt och clotted cream eller vanlig grädde, jag provade båda varianterna.  Att scones ska vara utan smaksättning och salta hade vi fått lära oss och dessa med den hemlagade sylten och clotted cream var fantastiska.

(null)

I Downton Abbey dricks det mycket afternoon Tea och när serien spelade in fick de råd av te-experter för att allt skulle bli rätt, tex att man inte ska röra runt med skeden utan fram och tillbaka. Måste nog kolla om serien och se lite extra på testunderna.

(null)

Vi bläddrade också lite i the official Downton Abbey afternoon tea cookbook 

(null)

Efter scones var det dags för sötsakerna, små citronkrämsfyllds formar, shortbread, citronmarängpaj och chokladcupcakes. Vi orkade dock inte äta upp allt, cupcakes och shortbread fick följa med hem.

Nöjda och mätta åkte vi hemåt. Jag kan verkligen rekommendera afternoon tea på Gravaregården

God jul och gott nytt år

Har haft härliga juldagar med familjen, med mat och julgodis, spel och snölek mm

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Det blev också besök hos Sonen i hss sa ns nya hem

(null)

(null)

Efter några dagars jobb var det dags för nyårsfirande i fjällen med Syss o co. God mat, promenader, pusslande mm i ett lugnt och skönt tempo

(null)

(null)

(null)

(null)

Nyårsgästerna åkte hem och upp kom äldsta dottern med barnen

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Kalla dagar med skidåkning, brasor, filmmys och mycket mer. Tacksam för allt!

RSS 2.0