Härlig sommarhelg med semesterfeeling

Har tillbringat helgen hos döttrarna, måg och barnbarn. Det har varit soligt och varmt, bad i plaskpool för gossen, firande av födelsedagar, morsdag och loppisturné, ja det har verkligen känts som en liten semester.
 
Vi hittade små loppisar på de mest underbara ställen
 
För egen del blev det mest böcker och nån leksak men döttrarna gjorde andra små fynd
 
Jag bodde hos yngsta dottern denna gång och vi passade också på att måla fondvägg i hennes lägenhet. Snabbt fixat för proffs som vi :)
 
 
Slutresultatet
 
 

Helgen avslutades med liljekonvaljsplockning med syster och sedan ett svalkande regn
 
 

Staketet är vit(t)sen

På grund av olika omständigheter blev det inte som tänkt med staketrenoveringen. Hjälpen uteblev och själv var jag däckad i en dunderförkylning. Men en morgon när jag kände mig lite bättre fick lite värk och febernedsättande ge en extra skjuts och så satte jag igång. (ja jag vet, inget jag kan rekommendera men ibland bara måste man)
De gamla staket brädorna på framsidan knäcktes ned. Spikar drogs ut. Stolparna skrapade och målartvättades och så på med en omgång grundfärg. 
 
 
 
En kort paus för att hämta kraft, sen blev det till att bära fram plankorna jag målade förra helgen,  kap och gersågen och andra verktyg. Är inte det enklaste att sätta upp dessa långa plankor själv, men med lite list och mycket envishet så betade jag av en längd efter den andra. När det var dags för de sisat längderna kom mamma till min hjälp vilket underlättade mycket. Innan det var dags för lunch var staketet färdigt, nu väntar bara en omgång täckfärg för hela staketet. Det får dock bli en annan dag.
 
 
 
Stolt över mig själv och allt jag kan, samtidigt så ledsen över att behöva göra det själv

Huslig!

I helgen passade jag på att göra min egen fröblandning att ha på filen. Den är så god och passade även bra till min Ceasarsallad jag gjorde till lunchen. Enkel att göra, blötlägger solrosfrön och pumpakärnor över natten, rostar dem sedan i ugnen till lagom färg ca 20 min, när halva tiden gått tillsatte jag cashewnötter och mandelspån, mums!
 
 
Sen gjorde jag raggmunk till lunch och insåg att lingonsylten nästan var slut, därför fick det bli ett syltkok ikväll. Har mammas recept som ger den godaste lingonsylten som finns
 
 
 
 
 

Vitt och fint

I helgen tog jag tag i att måla brädor till staketet runt tomten. Vi bytte för några år sedan utom å framsidan och där måste det bytas nu, flagar i stora sjok, och halvruttna brädor
 
 
 
Sen tvättade jag resterande staket, tänker passa på att täckmåla det en gång så att allt blir vitt och fint!
Nöjd med mitt lördagsprojekt 
 
Se vilken skillnad det blir!
 
Hann med att måla lite foder, olja trallen på lekstuga och en hel del annat också

RSS 2.0