Och så var de bara två….

Vi bestämde i slutet av sommaren att vi skulle ha en gemensam jobbarhelg uppe i Sälen för att måla, fixa och städa stugorna. När det började närma sig blev det flera som fick förhinder och tillslut var det jag och äldsta dottern (som var barnlös) som åkte upp. Vi kom iväg på fredagskvällen och åt BK i bilen på vägen upp. Vi kom fram vid 22 -tiden och efter att ha burit in gick vi snart i säng.
Jag vaknade upp till en underbart solig dag i fjällen.

(null)

Vi startade med en riktig hotellfrukost innan vi gick ned till andra huset för att ta tag i målning.

(null)

Väggen bakom soffan skulle nu äntligen få ett lyft. Vi spacklade, maskerade och målade första omgången. Sen maskerade vi dörrfoder i hallen, de som var kvar original och som nu skulle bli vita som de nya.

(null)

(null)

Vi målade med häftgrund och när alla var grundade gick vi upp och fixade lunch. Efter maten målade vi omgång två på väggen och sen tog vi tag i ett uteprojekt, att byta ut det murkna steget in i boden mot ett nytt.

(null)

Det var bökigare än vi trott men tillslut var nya steget på plats.

(null)

Och ja, både fasad och dörr är ett projekt när det blir varmt igen.
Vi åkte och tog eftermiddagsfika i Tandåsalens fjällkyrka - en mumsig hallonpaj och roade oss med att titta på alla fåglar som besökte fågelmatbordet, och de två ekorrarna som också hittade dit.

(null)


 Vi checkade av i Hundfjällscentrum och handlade sen lite smått och gott till kvällen innan vi åkte tillbaka. Vi gick en promenad i det vackra vädret och målade sen första lagret med täckfärg på fodren. Vi passade också på att inspektera takarbetet som nu närmar sig plåtläggningsfasen.

(null)

(null)

Sen tog vi kväll och åt och tittade på en film. 

(null)

Kvällen utanför var magisk

(null)

Trött och stel i kroppen gick jag till sängs.
Vaknade till ytterligare en fin dag med frost.
Efter ytterligare en god frukost målade vi färdigt foder och insidan av ytterdörren och återställde soffhörnan. Så nöjd med helgens arbete!

(null)

(null)

Vi packade ut, ordnade med skidutrustning som skulle hem, städade mm och rullade sedan hemåt. Som alltid går tiden för snabbt och man skulle haft fler dagar för att hinna med mer men oftast fungerar ju inte det.
Men en fin och rolig helg blev det!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0