Afternoon tea

Så var det dags för den första av mina födelsedagspresentsupplevelser, Afternoon Tea med Syss. Jag blev upphämtad och vi styrde kosan mot Garvaregården i Askersund.
Cafet är inrymt i en charmig rödmålad byggnad.

(null)

Cafét är mysigt inrett 

(null)

(null)
Lånade bilder

Vi slog oss ned vid vårt bord brevid en sprakande brasa. Vi fick in vårt te och alla de fantastiska bakverk som ingår. Innan vi fick hugga in fick vi en intressant genomgång om afternoon teas historia och etikettsregler.

(null)

Vi fick lära oss hur det uppkom för att stilla hungern mellan frukost (och nått mindre till lunch) och den sena middagen, att hightea inte är nått finare utan den mer matiga varianten som var för arbetarklassen, hur man rör i sitt te, om man är en teaffy el miffy och att man kan äta sina scones Devonish eller Cornwallish och mycket mer.

(null)
 
Sen lät vi oss väl smaka, först sandwichar, som ska vara finger sandwiches, dvs skurna som långsmala rektanglar, inte trekanter.

(null)

Ägg och majonnäs på grovt bröd och lax mm på ljust var mycket goda men min favorit var god skinka med senapsmajonäs och picklad rödlök. Efter det var det scones med jordgubbssylt och clotted cream eller vanlig grädde, jag provade båda varianterna.  Att scones ska vara utan smaksättning och salta hade vi fått lära oss och dessa med den hemlagade sylten och clotted cream var fantastiska.

(null)

I Downton Abbey dricks det mycket afternoon Tea och när serien spelade in fick de råd av te-experter för att allt skulle bli rätt, tex att man inte ska röra runt med skeden utan fram och tillbaka. Måste nog kolla om serien och se lite extra på testunderna.

(null)

Vi bläddrade också lite i the official Downton Abbey afternoon tea cookbook 

(null)

Efter scones var det dags för sötsakerna, små citronkrämsfyllds formar, shortbread, citronmarängpaj och chokladcupcakes. Vi orkade dock inte äta upp allt, cupcakes och shortbread fick följa med hem.

Nöjda och mätta åkte vi hemåt. Jag kan verkligen rekommendera afternoon tea på Gravaregården

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0