Jultävling

Julbloggen "Jul i Stan" har ordnat en utlottning av en annorlunda julsak, Jenny som har bloggen ska åka till London och undrar vad hon ska köpa med hem. Klicka här så kan du läsa mera.


Jag tycker Jenny ska köpa med sig en Engelsk Plumpudding. Det äter de i böcker jag läst, enda sedan jag var liten och herr Mullvad blev bestulen på sin fram till dagens engelska deckare. Vore kul att veta vad det är .....


En svensk design i smak

Julmust är typiskt svenskt och Coca Cola Company sliter sitt hår för att försäljningen sjunker i Sverige varje år runt jul. Vi dricker ca 35 miljoner liter must till jul
Är inte så förtjust i söt dricka annars men just julmust är ett måste till skinkmackan mm.
Smaken är som baken men i min mening finns ingen bättre julmust än Hammars Julmust. Tråkigt för er som inte kan köpa den i era butiker. Apotekarns som säkert många köper är bara  för smaklös, (smakar vatten) och har för mycket kolsyra enligt mig.

Bild lånad från syrrans blogg


Pepparkakor i ny design

När barnen var yngre försökte jag att köpa ett nytt pepparkaksmått varje år. Det var inte så lätt, hemma fanns det mest bara de traditionella men på resor till USA och Kanada hittade jag bla kanin och delfin. Nu finns det en hel del nya att få tag på i affärer och på IKEA. Men vill man ha lite mer annorlunda kan jag rekommendera Formina. Där kan du hitta det mesta.
Fick min leverans från dem i går. Ser fram emot att baka pepparkakor, här världens godaste recept på deg, hälften äts upp innan det blir dags att baka :)


Återanvänd konst

Här kommer ytterigare ett exempel på återanvänd konst. Jag gillar att köpa tavlor på Loppisar som jag sedan ger annan inramning. Har som tidigare visat tavlor både hemma och i Sälen som varit "lågpris" på Loppis men som nu pryder sin plats. Det senaste förvärvet ska få hänga i vår nyrenoverade lägenhet i Sälen. Är ett fjällmotiv med färger som passar in där.
Förgänglig skapelse

En underbar helg med vackert väder. Kallt och sol! I morse beundrade jag isrosona på altanfönstret. Vilka fantastiska skapelser. Någon timma senare var de borta, solen hade smält dem


Kallaste vintern på 1000 år?

Förra hösten åt vår hund upp sig 10 kg. Experterna tror att det berodde på att han visste att vintern skulle bli kall och lång, det liksom ligger i hans natur som fjällhund att vara väl förberedd.
De senaste veckorna har han börjat äta som en galning igen...... Stämmer det även i år kommer jag att alltid använda honom som mätare för hur tjock vinterjacka jag ska köpa :)
Har hört från Sonen och andra att det enl uppgift ska bli kallaste vintern på 1000 år, så både hunden och väderspåmännen säger samma sak. Oberoende av varandra.


Sneakpeak från vår senaste renovering

Nu är vi nästan klara med renoveringen av vår lilla lägenhet i Sälen.  Allt piffande är kvar samt lite el arbete varför det slutliga bilderna dröjer. Men här kommer några smakprov:
Skidpremiär i Sälen

I går startade skidsäsongen för min del. Passade på att åka några åk i Sälen där vi var för att avsluta renovering och städa inför säsongen. Till vår hjälp hade vi Äldsta och Yngsta dottern. Sonen jobbar utomlands och kunde ej komma och Mågen är på europaturné varför  de slapp städning :)
Tråkigt nog hade snön i naturen töat bort men det var bra underlag i backen och solen sken så sämre åkning har man varit med om.
Skistar har satsat stora pengar på att bygga ut sitt snösystem och de tillverkar enomra mängder snö vilket bäddar för en bra skidsäsong.RSS 2.0