Skapande med god doft

Har bakat pepparkakor idag. Degen gjorde jag för flera dagar sedan. Sen har vi provsmakat och tjuvätitNav den så nu var mindre än hälften kvar. Det är lite tradition 😊
Har eget recept som ger de godaste pepparkakorna i världen! 


Bakar alltid grisar (till min födelsedag) och hjärtan (till jul). Sen brukar yngsta dottern ha stått för de andra modellerna. I år är hon inte hemma så jag skapade några själv. Har haft sim tradition att köpa minst en ny figur varje år sen barnen var små, så nu har jag 45 stycken! De senaste inköpen finns i bilden. Har försökt att de ska ha relation till nått så det finns ett hus sen vi köpte vår stuga i fjällen, ett dubbelhjörtasen äldsta dottern skulle gifta dig, en häst för yngsta dotterns ridande och tävlande och sen en hummer köpt i Nova scotia, Kanada. 
Bakade lite olika som får var mitt år i år


Ljus i vårt lilla hus

Köpte en liten ljusstake till vår lekstuga. Det är nått jag tänkt att göra länge men inte förrän nu blev det av.


Kunde inte låta bli att tända även om det är en vecka förtidigtSer mysigt ut


En underbar julig dag

I går åkte jag och Lillstrumpan till Göteborg. Efter flera timmars resa i bil, dock med fikastopp och mycket prat, var vi framme. Vi strosade genom julpyntade affärer, tittade mest och köpte bara lite småsaker. 


Hittade nytt pepparkaksmått - en snöskoter åt maken. 


Ett besök i Saluhalllen där vi sprang på bror med fru, världen är inte så stor. 

"Vill ha burkar" från Clas Ohlsson

Vi började bli sugna på lunch som intogs på Moon thai, vips var vi förflyttade till Thailands sol och värme. 
Mätta efter god mat strosade vi vidare och kom efter en stund till jul på Liseberg. Julmusik, snöklädda granar och massor med ljus skapade riktigt härlig julstämning. Bäst var nog dock att lyssna på christmas carols av duktiga körsångare. 

Vinterkänsla

Ett besök vid nordpolen och tomtarna var också obligatoriskt 😊


Mätta på julintryck och glögg åkte vi veteranspårvagnen tillbaka mot. Centralen och kvällens stora höjdpunkt - Kristina från Duvemåla på Göteborgsoperan. Fyra timmar flög iväg och jag omväxlande log, fick gåshud och blev tårögd. Vilka fantastiska sångare och musiker! Och vilka genier Benny Andersson och Björn Ulveus är! 
Det visste jag ju sen förut men nu blev jag starkt påmind. Kan verkligen rekommendera er att boka in denna konsert. 
En underbar dag med min älskade syster!

Hur man designar en Olaf från Frost kostym

Yngsta dottern ska ha en temavecka  på skolan där de ska vara utklädda med olika teman varje dag. En dag är det film tema och då valde hon att vara Olaf från FrostIdag har vi klippt och sytt tillsammans och är nu så gott som klara. Lite fyllning bara så han blir lite rundare. Har saknat att skapa maskeradkläder som jag ofta fick göra när barnen var små. 

RSS 2.0