Liten konstnär skapar

Nu har det varit ett tag sedan förra inlägget. Jag har varit på Nyhem med Lillstrumpa och hennes vildar, firat midsommarafton med densamma pus hennes make och bonusbarn mfl. Har jobbat fem dagar över midsommarhelgen och det har varit intensivt men idag är jag ledig.

Min bror har en ateljé på sin gård. där var det konstutställning bla med hans svärmor som är konstnär.
Hans 6 årige son hade också utställning och sålde tavlor till intresserade. Tyvärr missade jag utställningen men Yngsta dottern köpte en tavla, 20 kr kostade den och fick en röd prick som såld tills utställningen var över, gulligt eller hur?
Bröllop utan missöden?!

Så fick vår kronprinsessa sin prins. Jag hamnade framför TVn större delen av dagen. Bröllop är alltid nått speciellt och ett kungligt bröllop nått extra. Fantastiskt skådespel för folket samtidigt som jag upplevde det som om vigseln blev något privat och äkta. Jag blev rörd många gånger under dagen.  Vackra var de, så även många av gästerna. Blomsterdekorationerna var inte i min smak, är inte så förtjust i rosa och ljusblått och dukningen under middagen inte riktigt heller nått jag skulle valt :) 
Men Victoria var en enormt vacker brud och verkar funnit sin roll i livet, vi har en äkta kronprinsessa.
Fredagskvällens konsert missade vi för vi skjutsade yngsta dottern till Nyhem. Tittade på SVT Play idag och njöt av de flesta framförandena. Roxettes återförening uppskattade jag lika mycket som gästerna under kvällen.Skedde det några missöden? Ingent vi fått rapporterat om, det kommer väl fram lite undan för undan. De berättade ju missar från Kungen och drottningensbröllop som varit hemliga fram till nu. Största missen jag kunnat upptäcka var just på konserten då Roxettes körtjej inte fick nån mick utan körade micklöst fram till slutet då hon delade mick med basisten. Varför agerade inte utljudsteknikern? eller monitorteknikern? Stackars den scentekniker som missade micken, han får nog söka nytt jobb.. Helt märkbart var det eftersom hon skulle fill in med Marie F som inte har fullt tryck i rösten. Se det på SVTplay
 

Körtjejen försöker få scenpersonalen att uppmärksamma att hon saknar mick


Vänskap bakom hantverk!

När Äldsta dottern var tre år var hon brudnäbb åt vän som gifte sig. När hon nu själv skulle gifta sig var det den vännen som gjorde hennes hår. En annan vän som funnits i dotterns liv under hennes uppväxt gjorde hårsmycket av guldtråd och pärlor i olika storlekar. Så mycket roligare när det finns vänskap bakom hantverket än bara en anonym frisör eller köpt smycke i butik. 
Brudnäbb med stor bukettSå mycket jobb, så lite syns

Är nu åter från Sälen. har jobbat i fyra dagar med vår lägenhet. Mycket jobb är sånt som sedan inte syns: förstärkning av väggar, spackling mm. Tråkigt underarbete som tar lång tid. Sista kvällen målade vi väggarna första strykningen(utom vid köksdelen där vi måste spackla och väva mer) Då känns det som det händer lite. Här kommer några bilder


Lång, lång, lång väg tillsammans

På Megapol har det varit Ledintema och denna låt har jag hört ett antal gånger medan jag spacklat, slipat och målat


Vi har rest en lång, lång, lång väg tillsammans
Ja en lång, lång, lång väg har vi färdats du och jag
En lång, lång, lång väg, fortfarande tillsammans
Det har gått förunderligt fort och jag har älskat varje dag

Det kommer upp till ytan
Jag märker det tydligt
Framförallt när jag ser våra barn
Hur tiden rinner som vatten
Jag hör de porlande skratten
Jag ser tårarna
Ja allt det där, som vi vet finns i varje människas liv

Jag har älskat varje dag
Jag har älskat
Vi har rest en lång, lång, lång väg tillsammans
Det har gått förunderligt fort och jag har älskat varje dag

Bröllopsdag, regn och renovering
Igår firade vi bröllopsdag. Vi har nu väldigt många år tillsammans och det är en härlig känsla att forfarande vara förälskad i sin man samtidigt som tryggheten i att ha levt tillsammans länge gör livet lite enklare. Man kan varandra helt enkelt. Jag var faktiskt ledig en fredag, vilket inte hör till vanligheterna. Detta för att det var skolavslutning och vi brukar hitta på nått med Lillstrumpan och hennes vildar. När vi kom hem från vår utflykt bar det iväg till Sälen. Jag har tagit ett par dagar ledigt i början av nästa vecka för vi ska ju som tidgare nämnts renovera en lägenhet i sommar och vi har en första deadline snart då mattläggaren ska flytspackla hela golvet innan vi kan lägga in vårt valnötsgolv. Väl uppe i Sälen slappade vi lite framför tvn och firade bröllopsdagen lite med jordgubbar och cider.
Hela dagen idag har vi jobbat. Burit in verktyg och material. Tagit bort den gamla plastmattan, rivit köksskåp, lister och nu har vi börjat knacka ned kaklet. Här i Sälen har det vräkt ned, alla bäckar är översvämmade. Tur att vi inte planerat en fjällvandring :)


Nu är jag trött och känner av diverse muskler. Blir en Wallander innan läggdags.


RSS 2.0