Stolar, husvagnar och sol, sol sol

Vilket underbart väder! Det är ju nästan så att man glömt bort hur det är att gå i shorts sent på kvällen...
Idag har jag hunnit en hel del. först varit och veckohandlat, hann aldrig i går, sen fixat lite hemma och ordnat lunch. under tiden målade Yngsta dottern våra vita trästolar som har många år på nacken. Nu är de fräscha och pryder sin plats.På eftermiddagen sålde jag våfflor på RastPunktskalaset. Härligt varmt i tältet men kaffe och våfflor gick åt som smör..
På RastPunktskalaset har de bil och mc utställning och det var massor av läckra bilar, en del riktigt gamla, andra feta amerikanare och så en och annan halvgammal amazon. En läcker Oldsmobil med tillhörande husvagn fick mycket uppmärksamhet. Läckert lackad, både bil och husvagn och husvagnen inredd helt stilenligt.


Vilken som vann vet jag inte för vi cycklade hemmåt och passade på att ta ett dopp i poolen och slappa en stund i solen. Sen blev det fönstermålning när luften blev lite svalare.

Vill helst inte gå och lägga mig, men det blir ju surt efter om man stannar uppe för länge.
Godnatt och hoppas ni också haft en bra dag

King of Pop!

Vaknade och såg i tidningen att Michael Jackson var död. Kände mig sorgsen och har svårt att inse att han aldrig mer kommer producera musik eller stå på scenen. 1988 var han i Göteborg och Maken var på konserten. Själv var jag nyförlöst så jag fick avstå. Nu i samband med att han skulle göra en tack och farväl turné hade vi velat åka till London och upplevt honom. Med det blir nu inget. Många rykten har florerar kring denne man, vad som är sant eller ej kan jag inte avgöra. Men att han var en av de största inom vår tids musik kan väl ingen förneka. Min minnesbild av honom är inte den bleka, sönderopererade mannen vi sett på senare år, nej mer som han var 1987 och några år frammåt  är min minnesbildKing of Pop


Heal The World
Make It A Better Place
For You And For Me
And The Entire Human Race
There Are People Dying
If You Care Enough
For The Living
Make A Better Place
For You And For Me


På hemmafronten inget nytt..

Här hemma händer det inget nytt. Jag jobbar, underhåller hemmet dvs städar, plockar undan det mest nödvändiga mm.
All ledig tid har gått åt till att hjälpa maken skaffa sommarpresenter till anställda, avtackningspresenter till de som slutar, inreda den nya lokalen med kontor och personalrum, ha synpunkter på hemside design åt hotell på orten mm. (Kan vara därför jag inte hinner nått annat *ler*) Om man inte har nått eget projekt på gång är det alltid kul att spendera andras pengar! Det ska vara färgmatchat, även om det är ett enkelt personalrum tycker jag och frossar i nya gardiner, dukar, nytt porslin mm. Får se om jag kan ordna några bilder där ifrån. Det blev en del grönt även här, gardiner bland annat och porslin från IKEA 

Jag har också lämnat färgförslag till fastigheterna i Sälen, får se om styrelsen går på min linje, man vet aldrig.
Det blev en varmgrå färg på fasaden med NCS nummer  4202-Y11R (ja, det är ett företags egna brytning, därav svårigheten om ni vill titta på en kulörkarta) Se bilden. till det en röd färg, 5239-Y86R, nästan faluröd.

Har också börjat så smått med hotellrumsprojektet. Det kommer bli klassiskt stilfullt med marint och beige.
Bäddfåtöljen byts ut så det blir två sängar i rummet, sängkapporna ser ut som nedan. Ska försöka planera in Stockholmsresa för att bestämma gardiner, sängpläd (blir inget överkast) kuddar mm mm. Kul!
Återkommer med bilder längre fram
Sommar innebär en annan livsstil än resten av året. Sommarlov från skolan gör att inga tider behöver passas för yngsta dottern. Det är lite helg varje dag och det spelar inte så stor roll om man grillar en tisdagkväll och jobbar en lördagkväll. Vi frossar i jordgubbar, min filosofi är att man ska fylla på förråden, inte bara med C-vitaminer utan med sommar, doft och smak av allt det goda som sommarn har att ge så att man sen mår väl hela vintern. Ska nu försöka ta mig i säng, (det är svåra dessa varma, ljusa sommarkvällar) för i morgon är det upp 05.20 som vanligt. Är lugnt här hemma, yngsta dottern är på "semester" i sommarstugan men sin bästa kompis. Solar, badar, plockar smultron, lagar sin egen mat mm. Visst låter det också härligt!

Midsommartid

Åter från en liten minisemester i Husvagn på Nyhem. Sköna dagar och genom ett under hann vi träffa vännen I! Jobbar hela midsommarhelgen men har hunnit med lite firande. Dock ingen midsommarstång men 7 sorters blommor plockade i området där vi bor. La dem dock inte under kudden, har redan den jag vill ha.

Du lindar av olvon en midsommarkrans
och hänger den om ditt hår.
Du skrattar åt mångubbens benvita glans,
som högt över tallen står.
I natt skall du dansa vid Svartrama tjärn i långdans,
i språngdans på glödande järn.
I natt är du bjuden av dimman till dans,
där Ull-Stina, Kull-Lina går.

Nu tager du månen från Blåsbergets kam
att ge dig en glorias sken.
Och ynglen som avlas i gölarnas slam
blir fålar på flygande ben.
Nu far du till Mosslinda, Mosslunda mor,
där Ull-Stina, Gull-Fina bor.
I natt skall du somna vid Svartrama damm,
där natten och mossan är len


 

en favorit som hör sommarkvällar tillPå utebordet ligger en duk som kommer från Makens hem, passar så bra till midsommar även om jag inte annars har den typen av dukar

På skapande fronten inget nytt! Har många fönster kvar att måla men vädret stämmer inte när jag varit ledig. Har ett projekt som jag tänker på och ska ta tag i när jag får lite ledig tid. Det är färgsättning av fasad  och foder på hus i Sälen. Vet i stora drag hur men behöver gå in mer i detalj på färgnummer. Grått ska det vara men det som ofta blir fel är att det väjs en kall grå färg vilket inte fungerar bra på en hel husfasad. Det behövs en något varmare nyans.
Inomhus händer inget just nu, har ett vardagsrum som ska möbleras om för att ny TV ska få en bra placering :-) men orkar inte ens tänka på det om kvällarna


Matchar din katt?

Det är inte alla som är så inredningsintresserade så att de matchar sin katt med vardagsrummet. Lill Strumpan har dock gjort det. Katten Lisa med sina färger i vitt, beige och blått passar precis deras vardagsrum med soffan Eketorp i blått och med kuddar av tyg från IKEA. Jag undra just hur hon ska göra när de byter klädsel på soffan till nått rött.......Skämt å sido, katten matchar men det är nog mest en slump!


I morgon efter jobbet åker jag, Lillstrumpan och systerdotter på minisemester till Nyhem. Bo i husvagn, äta glass, lära nya sånger mm mm. Ska bli så kul. Ingen dator där så nu dröjer det med nya inlägg. Jobbar sedan hela midsommarhelgen (jobbar på schema några veckor under sommaren) men är ledig på midsommaraftonskvällen så då blir det grill mm med LillStrumpans familj

Nu har det stora byggslaget börjat!

Så har nu det senaste i raden av inredningsprogram börjat. Det stora byggslaget i  TV3 är en realitytävling där åtta personer tävlar om den ärofyllda titeln "Sveriges bästa hemmafixare".

De tävlande är uppdelade i två lag - det röda och det svarta, med två tjejer och två killar i varje lag.

Husen är vid programmets start helt tomma, varken kök, toaletter eller tapeter finns. Lagens uppgift är att varje vecka göra i ordning ett rum - först ut är vardagsrummet, sedan rullar det på med sovrummet, badrummet, köket, hallen, uteplatsen och så vidare...

Efter varje avsnitt bedöms lagen av en jury bestående av Simon och Tomas från tv-programmet "Design Simon & Tomas" och Jonny från "Nytt Läge".
Juryn utser ett vinnande lag varje vecka. Det lag som i slutet vunnit flest deltävlingar kommer i det sista finalprogrammet att tävla individuellt, så att en slutgiltig segrare kan koras

Kvällens vinnande lag
Bild från BauhausDet kommer att bli ett sant nöje att följa dessa program, inte för deras fantastiska design utan för relationsdramat som är. 8 olika viljor, smak som går åt helt olika håll och svårigheter att samarbeta gör detta program underhållande.
Blev dock inte imponerad av lagens inredningsinsatser, kanske blir det så när man jämkar för att de flesta ska bli nöjda.
Kan inte låta bli att undra på hur man själv skulle ha inrett och hur mans kulle lagt upp jobbet. Skrämmande och utmanade att tänka sig att vara deltagare. Nej jag jobbar nog vidare med maken, vi utgör ett vinnande team och har ett otroligt flyt när vi jobbar ihop. Gör faktiskt det lika gärna som att åka på en weekendresa.


Sverige är mitt allt på jorden, intet är som Sverige skönt

Så är det helg igen. Fredagskvällen tillbringade Maken och jag själva då Yngsta dottern var med på Strömsholm för att hjälpa till och se kusinen tävla i SM i laghoppning. Lördagen fortsatte jag med fönstermålning, det blev den mörkare färgen för er som följt min blogg. Det tar lite tid och så ska man äta, promenera hund mm mellan varven men det är bara att bita ihop och beta av ett fönster i taget. Eftersom det inte är så kul med bilder på halvfärdiga fönster så tänkte jag istället visa några bilder på vår lekstuga. När sommaren kommer köper eller bygger många lekstuga till sina barn, tex går LillStrumpan i sådana tankar. Vi byggde vår för många år sedan när de äldsta barnen var relativt små. Tycker den är så fin och pryder sin plats i trädgården. Även om inte våra barn leker i den längre är den populär bland små kusiner och andra besökare. Den byggdes med lite rejälare mått så att två luftmadrasser skulle få plats på golvet. Det gör att barnen sovit i den även när de slutat leka. Är ju alltid kul att sova "ute" på sommaren.  

Blommig tapet och panel i grönt, gulliga korgmöbler mm. Och så massor av låtsas mat. Köpt i plast, tomma små förpackningar av flingor, dricka, chips mm är alltid populärt.
Efter en dags målande åkte jag till gamla brunnsorten Porla (där vatten fortfarande tappas) för att fira Nationaldagen.
Vi har firat den i många år och just ute i Porla är det så stämningsfullt med blåsorkester, marscherande hemvärn (!) kyrkokör och nästan alltid vacker väder. I går var det dock lite kallare och några regnstänk kom. Det påverkade säkert antalet besökare som i år var färre än annars.  Jag tillhör dem som är stolt över vår flagga, klämmer i i vår nationalsång och tycker att alla borde fira Nationaldagen! Inte för att vi vill bli nån stormakt som förr men för att vi lever i ett otroligt vacker land , en demokrati där vi för tycka och tänka det vi vill, där vi vet att jämställdheten är stor i jämförelse med många andra länder, där det finns möjligheter till bra utbildning, bra sjukvård och där vi, trots att det är lågkonjunktur nu, lever gott om vi jämför oss med andra. Tycker många svenskar tar allt detta så för givet och tycker inte att Nationaldagen är nått att fira. Firar du?


I går när jag somnande, jag sover med öppen altandörr, kände jag den ljuvliga doften av Kaprifol. Jag vaknade med rummet fyllt av samma underbara doft. Kan det bli bättre?

Ett kök att trivas i!

Efter år av furu i köket bestämde vi oss vid renoveringen att byta stil helt. Ut med kökssoffa, furubord, gammalt skåp mm och bort med pärlspontspanelen i blågrått på väggarna. Vi bytte ut spis, kyl och frys mot rostfria dito och bytte till en spiskåpa istället för vanlig köksfläkt. Vitt med koboltblå inslag i kaklet, valnöt i bänkskivor och möbler,liggande råspont och väggar i min favorit gråbeige färgS 2005-Y50 R respektive S4005-Y50 R!!Gillar min mixer från OBH Nordica som jag fick av mina bröder i födelsedagspresent

Bord och stolar i valnöt, har haft det ett tag men tröttnar inte!!!

Lilla bänken och vårt skafferi, det älskar jag, slukar allt!


Vill gå vidare och göra om i hall och allrum. Kommer att fortsätta stilen med råspont, vitt och valnöt.
Måste bara få maken med på det hela, han vill gärna men har så mycket annat omkring sig. Ska visa någa bilder på hur jag tänkt mig det hela en annan dag. Nu ska jag slöa lite innan det är läggdags!

RSS 2.0