Uteliv i coronatider

De skärpta restriktionerna innebär att vi inte kan träffas, ha kalas mm som vanligt. Det är mycket som får ställas in eller så får man hitta på alternativa lösningar.  Det har blivit en del uteliv på sista tiden. Femåringen som fick sitt barnkalas inställt och inte kan ha stort släktkalas har firats ute i omgångar: 
Ute hos Syss förra helgen

(null)

(null)

Idag blev det uteliv med eldning. Vi gräddade krabbelurer och drack varm choklad. Blåste upp ballonger och hade paketöppning.
Inte som vanligt men det var en nöjd femåring och lillasyster.

(null)


(null)

(null)


(null)

I veckan skulle jag haft AW med en vän. Det blev istället en walk and talk och så lite glögg och saffransbröd i mörkret.  Det är mötet som betyder mest, inte var.

(null)

Mycket blir annorlunda men det behöver inte vara sämre! 

En pepparkakshelg(null)

Helgen har gått i pepparkakans tecken! I dockspisen bakades goda pepparkakor, lite hårdsmälta dock.

(null)

Pyssel med pepparkaksgubbar i tunn foam och glitterlim.
 
(null)

Till årets bakning var tre nya figurer inköpta, degen klar och väl avsmakad

(null)

(null)

Mina fina skapar många olika kakor. Sen var det dags att dekorera.

(null)

Hade köpt färdig kristyr, vilket var mycket smidigt !

(null)

Det blev fina kakor!  
Det passade bra att baka då mina gullungar var här. Annars brukar jag inte baka riktigt så här tidigt men i år känns det som att vi all behöver positiva saker. Jag uppfattar som att många börjat med advent och julförberedelserna tidigt i år, hur är det för dig?Skapa julbonad

Jag fick en julbonad av min mamma, tror det var 25års present. Hon hade originalet själv men sydde sen kopior till mig och mina bröder. När Syss vuxit upp orkade mamma inte sy en till så Syss fick mammas original.

(null)

Jag har länge tänkt sy den till mina barn men ett problem har varit att få tag på aidaväv, grov med mörk färg. Jag har bara hittat vit el mindre rutor.

(null)

Förra året köpte jag en julbonad på loppis med rätt väv och i höst började jag sprätta upp.
Det tog kvällarna i flera veckor innan alla stygn var borta och det var dags att börja brodera.

(null)
Först ramen i rött och vit

Sen växte mönstret fram och det har varit avkopplande att hålla på om kvällarna. 

(null)

Nu är den så gott som klar, saknar en färg till småhusen och måste fålla och ordna upphängning

(null)


Mycket jobb med att ta bort gamla broderier, och jag tänkte göra två till......
Men nu finns hopp, kan ha hittat rätt väv i svart, är det så har jag många broderikvällar framöver 

 

Besökare, milsten och lussekatter.

Har haft en skön helg med en bra blandning av jobb och nöje. Möjligen borde jag ha varit ute lite mer än jag varit men men

På frukosten i dag hade jag många besökare vid mitt fågelbord. Mest talgoxar och de mellanlandar på fönsterspröjset innan de börjar kalasa. Mysigt med småfåglar, känns bra att titta på dem

(null)

(null)

Jag har också bakar lussekatter, några släta bullar till saffranssemlor i början av nästa år och så bullar fyllda med mandelmassa. Spelade julmusik och använde julförkläde och kökshanddukar i julstil, allt för att få lite stämning.

(null)

(null)

(null)

Åt några innan påsarna åkte in i frysen

För ett tag sedan gjorde någon ett inlägg i en lokal facebookgrupp om en gammal milsten som satts upp som råsten mellan marker inte långt hemifrån. 1913 hade en kvinna fyllt i inskriptionen med  krita och upptäckt att råstenen var en milsten från kung Adolf Fredriks tid (1750-tal).  Nu undrade personen om den fanns kvar. 

(null)
Bild från 1913

Jag var med Syss till en familj som bedriver jordbruk i närheten där stenen skulle finnas och passade på att fråga dem. De visste var den fanns  och igår åkte vi för att leta efter den. Den låg precis vid vägen, väl synlig och vi har passerar där många gånger och aldrig reagerat på den. Nu stannade vi och tittade samt placerade ut en geocahe i närheten. Kul att se om det är många som kommer besöka stenen

(null)

Kul med lite lokalhistoria! Pyntat för vinter

Har satt igång ljusslingor och ljusstakar i fjällstugorna. Troligen blir nästa besök inte förrän till jul så därför fick allt göras klart nu.

(null)

Det blir sån skillnad med mycket ljus i höstmörkret! 
Det blev också julpyntat hos mina husmöss.

(null)

(null)
 
Och har man sett, det har flyttat in någon i övre huset också!

(null)

Jag vill också passa på att tipsa om bra batteridrivna ljus. Har långa kronljus m timer sen tidigare och har nu skaffat stora värmeljus m timer. Blev så fint i ljuslyktan i badrummet.

(null)

(null)

Kostar kanske lite mer än vissa men så fint ljus och så är timerfunktionen toppen.

Tycker om att det lyser lite här och där när man kommer hem på kvällen. Tycker snart det är dags att tända ljusslingorna ute, är vinterbelysning mer än julbelysning. Vad tycker du?

RSS 2.0