Nytt år, ny energi

Om det är ljuset återkomst, det nya året, eller bara ett tillfälligt ryck, men i lördags fick jag energi att ta tag i olika saker. Jag städade, promenerade, socialiserade och bestämde mig för att äntligen fixa hyllan i ena gästrummet. Konsolerna har varit betsade flera år och hyllplanen införskaffade. De behövde dock kapas för att stämma och det kanske varit en bidragande orsak till att inget hänt
 
 
 
Ber om ursäkt för dålig bildkvalité
 
Det tog dock inte många minuter att mäta in och skruva upp konsolerna och med kapogersågen kapades hyllplanen till rätt längd lekande lätt.
 
 
 
Jag flyttad in en del av mina älskade ungdomsböcker, de jag helt enkelt måste ha framme medan ett gäng andra hamnar på vinden.
 

 
Den gamla furuspegeln fick lite vitbets och ska nu pryda sin plats i ett av sovrummen i Sälen.
 
En rensning av gamla teknikprylar blev det också, har nu en hög i hallen med datorer, skrivare mm som tjänat ut sitt syfte och som ska förpassas till tippen när andan faller på. Man får passa på när man har lite energi, veckan som gått har mest innehållit jobb, långa dagar och så hem och snart i säng, vi får se om det dyker upp lite mer energi till helgen
 
 

Lite rapport från julen

Det har varit mycket jobb, julförberedelser och annat så det har inte blivit något blogginlägg på länge. Tänkte nu visa lite av allt fint jag fick i min kalender, det var min syster och mina två döttrar som ordnat den åt mig, så gulligt av dem.
 
 
Det var fler saker än detta, bla julte och godis som nu är uppätet. Jag uppskattade verkligen denna present!
För övrigt har jultiden gått i ungefär samma färger och design som tidigare jular, dvs rött, grönt vit och silver. Jag tillhör som ni vet dem som tycker om att hålla på traditionerna och plocka fram samma saker år från år, med vissa modifikationer. Och som alltid blir det röda alltför skrikigt rött och tomtarna fel när vi trillar över i januariljuset.
Så nu kommer tomtarna att smygas bort, tillsammans med det juligaste pyntet och kvar blir granen och ljusstakarna i fönstren en tid till.
 
 
Och som en första flirt med våren har jag köpt vita pärlhyacintlökar till köksbordet. Dock ska det ju bli en sträng vinter innan det blir vår, tror den som sert

RSS 2.0