Klädhängare i naturlig design

Äldsta dottern och Mågen har letat efter en klädhängare till sin hall. De inspirerades av naturlooken och med hjälp av Maken tillverkade Mågen en hängare. Lyckat slutresultat!


Ska naturligtvis hängas upp på vägg sedan 

Rusta kliver fram

Jag har genom tidens uppskattat Rusta, kan där hitta nån liten inredningsdetalj som  passar in till helt andra priser än de fina designbutikerna. Nu har Rusta taggat upp. En designgrupp har skapat en egen Rustakollektion - en liten bit av Sverige. Skogens konung, rönnbär, stensöta är några av motiven och jag gillar mycket av det.  

Tapet stensöta

Söta förvaringslådor

Skogens konung som kudde

Påslakan

Ljuslykta

Sidensvansar och rönnbär 

Tapet skogssafari

Det finns tapeter, textilier, småprylar som lyktor, muggar mm

Själv fastnade jag för stensöta motiven,  det svagt ljusgröna på vit botten är fräscht och något jag gärna skulle inreda med. Att deras produkter är betydligt billigare än många andra tex tapetkollektioner gör att alla har råd att fräscha upp. Och kvalitén är absolut ok. 
Superlim

När man ska pyssla lampfötter och annat som jag provat på behöver man ett superlim. Carlssons klister fungerar ej. Jag köpte på prov på dollarstore och är mycket nöjd, bettar snabbt och sitter som berget. Akta bara att få det på fingrarna :)
Ibland kan billigt vara bra!
Block med fin design

Snygga block är alltid kul , tex till skolstart. Dessa fina, 3 för 20kr finns att köpa på ÖB. 
Pool-staket och poolbytet

I början av sommaren bytte vi ut vår 12 år gamla pool mot en ny. Vi valde även denna gång pool från Primastar. I helgen har vi jobbat för att byta ut de sista sektionerna i pool staketet. Nu är det bara lite bakom pumphuset som måste vänta tills poolen är vinterstängd.
Det gamla räcket av tryckat virke flagade trots att vi målat efter alla konstens regler. Nu blev det lasyr istället.
Mycket nöjd!

Här kommer bilder från poolbytet, är betydligt mer krångel att byta pool i en uppbyggd altan än att bygga nytt, men det gick!

Gamla poolen bort 

Vi lägger i markfrigolit 

Alla skarvar limmade och tejpade

Poolmatta på plats och vi bygger upp sargenDags att få linern på plats 

Vatten påfyllt och övre rälsen fastsatt 

Nu är även poolkanten på platsMera pyssel

Passade också på att spraya en bricka att ha i köket 


Och en burk för nån som bör spara guldpengar till nått
Roligt skapande

Har roat mig med lite lampfotspyssel på semestern. Letade gamla lampor och plastdjur på second handbutiker och hos vänner. Har sedan spraymålat i guld, silver och vitt. Är riktigt nöjd med resultatet.

Djuren ditlimmade

Spraymålning


Tre lite olika i färg och djursammansättninh. Två redan levererade till Lillstrumpans två busar.
Måste nog skaffa mig en pysselhörna!

Vad nytt i IKEA katalogen?!

IKEAs katalog har kommit. Vad tycker ni om den?
I år är det mycket förvaring av olika slag, passar bra så här inför hösten då många vill rensa upp och få lite nystart inför "nya året" som en hösttermin innebär. Vad kan man säga mer, många blandade stilar, inte bara det nordiskt blonda.
Furu är på väg åter i inredningssammanhang, det har även Ikea koll på. Så tänk er för innan ni målar om all furu :)
 
 
I oktober kommer lite mer saker, denna stol tror jag många kommer att tycka om:
 
 
Kan inte låta bli att kommentera att Ikea fortfarande har traditionella bilder med tjejigt och grabbigt.......
 
 
Personlig favorit är denna bänk med sparkkänsla:
 
 
 
 
 
 

Rapport från en vedbod

Idag har vi byggt färdigt vedboden, lagt på plåttak och målat stora delar av den.
Så nu går det att bära in ved.


Vi har också satt dit ny takfotsbräda och foder runt dörren. Känner mig nöjd!


På förmiddagen gick vi ut en tur, plockade några liter av sommarens sista hjortron och fikade på en fjällsluttning. 


Litet fritidshus projekt

Denna sommar har vi avstått stora projekt. Hemma har vi bytt poolen och håller på med räcket runt den. Förhoppningsvis blir vi klara innan sommaren är slut. I stugan i Sälen har det inte blivit så mycket målat i år, vädret har varit alltför bra! Vi är dock snart klara med uppfräschningen av vår bod och just nu bygger vi ett vedförråd i anslutning.

Målar dörren till boden

Snart färdigt


Vedboden tar formMera koppar!

Har nu också provat kopparfärg från Panduro. Bra lyster och färg. Likvärdig med Biltemas. Dock är Panduros mycket dyrare, 79 kr för 150 ml mot 62 krför 400. Dalahäst i porslin från Dollarstore. 
Köksrenovering light

Semestern fortsätter. Har tillbringat ytterligare några timmar hos Äldsta dottern och Mågen och hjälpt dem med deras renovering. Nu är köket klart sånär som på belysningen under köksskåpen. För ett par tusen har de fått ett fräscht kök som håller tills de eventuellt vill totaltenoverade det. 
Här kommer en före bild:


Och så en efter bild:


Målade luckor, nya bänkskivor i ek, målade tapeter, nya lister och målat kakel. Först tänkte vi använda kakelfärg men den finns endast i begränsade färger. Efter råd från webben och Flügger blev det häftgrund och sedan färg på det. 

Först målartvätta, ättika för att få bort kalkavlagring, slipa med fint slippapper och målartvätta igen. Sen tvätta med t-röd och så häftgrund. Penselmålade fogen och använde slät miniroller på plattorna. 

Koppar!

Som jag tidigare skrivit är koppar (och nu kommer även mässing starkt) mycket inne i inredningssammanhang. Du fixar enkelt och billigt stilen genom att spraymåla prydnadssaker, lampor, ja alla detaljer du vill ha i koppaton. Äldsta dotterns loppisfynd har fått en omgång. Vi använde oss av koppar spray från Biltema. Snygg färg och mycket prisvärt! 

RSS 2.0