Medelhavssemester på hemmaplan

I helgen som gick fick jag besök av äldsta dottern och hennes två. Maken skulle jobba natt och behöva sova på dagarna så då passade det bra att komma till mormor. De dök upp lagom till fredagens eftermiddagsfika som intogs i skuggan vid Lekstugan.

(null)

Sen blev sol och poolbad i ett par timmar. Vi varvade med vattenmelon och saltapinnarpauser och det kändes nästan som när vi var på Mallorca för två år sedan.

(null)

(null)

(null)

(null)

När vi började bli hungriga tog vi cyklarna till en pizzeria för utekvällsmat. Sonen anslöt vilket uppskattades. I väntan på maten ritades det i medhavda målarböcker. 

(null)

(null)

En glass blev det också innan vi cyklade hem för dusch och nattning.  Efter ytterligare lite poolbad avslutade vi vuxna dagen med att se Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga. Lite spacad och man undrar ju om det är såhär USA ser på islänningar (och svenskar)

(null)

Nästa dag bjöd på lika soligt och varmt väder. Efter frukost åkte vi upp till sommarstället med "egen" sjö och badade, metade (utan framgång) fångade småfisk, rodde och njöt till långt fram på eftermiddagen.

(null)

(null)

(null)

(null)

Väl hemma blev det glasscafe i skuggan och poolbad i mängd. Grillat till kvällsmat och så prat och bok för de vuxna.

(null)

Söndagen började tidigt med såpbubblor och frukost vid lekstugan. Efter second breakfast med amerikanska pannkakor blev det bad, och lunch, och bad.


(null)

(null)

(null)


Sen blev det eftermiddagsfika hos Syss o co med kaningos. 

(null)


Efter kvällsmat och bad var det dags för alla att åka hem. Plockade lite och räddade saker undan åskregnet som vräkte ned.

Lugnet när barnbarnen har åkt - och saknaden...


Njuta av naturen!

I år mer än någonsin är folk ute i naturen. Trots nedstängningar är naturen alltid öppen. Det är så mycket som gör mig glad, fågelsång på morgonen, lukten efter sommarregn, doften av varm barrskog, kaprifol mm

Jag hittade av en slump Friluftsfrämjandets naturnjutarbingo och jag tänker satsa på att få full bricka. Har dock satt upp regler, tex att man bara kan ta en per tillfälle och jag vill att det ska vara bra upplevelser. Jag ska försöka att fotodokumenteras de olika rutorna också. Priset ? En sommar med njutning kanske räcker.


(null)


Stå stilla i porlande vatten

(null)


Titta så långt bort i horisonten du kan 

(null)

Vill du också njuta av naturen kan du gå in på 
Friluftsfrämjandets sida eller söka på NaturnjutarbingoMidsommar

I år blev det midsommarfirande i stugan med Syss och hennes familj. Vi kom upp till ett ljuvligt Sälen. Dagen avslutades med sk Shiropromenad.

(null)

(null)

På midsommarafton blev det morgontur på fjället och blomsterplockning

(null)

(null)

Vi åt lunchen ute och dukade midsommarsomrigt

(null)

(null)

Ljusstaken är ett loppisfynd för 15 kr som jag pyntade med prästkragar (pannband från DS) och flaggor, den fick ersätta midsommarstången. 

(null)

På eftermiddagen blev det en vandring till Östfjällsstugan i värmen. Det var skönt att pusta och bada fötterna i sjön

(null)

På kvällen blev det grillat och traditionsenlig jordgubbstårta.

(null)

Vi har inte bara vandrat och njutit, lite jobb blev det också. Elvira rensade runt plattorna och jag målade färdigt i hallen

(null)

(null)

Midsommardagens förmiddag vandrade vi till Storfjällsgraven. Sen blev bokläsning i solen.

(null)

(null)

Härlig helg, lite minisemester 


Man har inte roligare än man gör sig

Årets Vårrus ställdes in pga Covid-19. Lite trist då vi nu sprungit flera år och avslutat med sushi i två år, dvs en tradition. 
Vi beslutade att springa ändå och så utvecklades det hela till att efterlikna Vårruset. Vi hade bokat ett datum i slutet av maj men pga sjukdom blev det först nu i veckan det blev av. Jag, Syss och hennes två bonusdöttrar var deltagarna. Vi började med en traditionell startbild på startrakan utanför Gustavsvik.

(null)
Var är alla andra?!

Inte flera tusen andra, ingen uppvärmning till hög musik men vi var glada. Vi sprang dock inte på gatorna inne i centrum utan valde ett 5 km motionsspår utanför centrum.

(null)
Målgång för Syss och mig


(null)
Traditionell medaljbild!

För att det skulle kännas på riktigt hade vi fina nummerlappar, fick medaljer (av choklad) och godiebags med vatten, banan och Lindt chokladkula. 

(null)

Efter loppet njöt vi av god sushi på en uteservering, vi var nog de enda klädda i träningskläder.

(null)

Mysigt, varmt, lite nördigt men man har inte roligare än man gör sig!


Examen och annat firande

Helgen började med att vi åkte ned till Jönköping för att fira yngsta dottern som tagit sin lärarexamen! Fyra år har gått så ofattbart fort och nu är hon klar. I dessa covid-19 tider skedde examenshögtiden digitalt, både för studenterna och gästerna.

(null)

 Dottern deltog hemifrån sig tillsammans med några kursare medan vi andra tittade samtidigt som vi förberedde festligheter hemma hos äldsta dottern i Kaxholmen.

(null)
 
Vi åt gott och sen blev det present öppning innan efterrätten. Istället för snittblommor blev det blåbärsbuskar, tomatplantor, pion mm

(null)

(null)

Och så lite fotografering 

(null)

(null)

Så stolt mamma jag är, och vet hur stolt din pappa hade varit samtidigt som han retats om "lärarinnan" och de långa ledigheterna ❤️

Eftersom vi kom hem sent sov jag lite längre och njöt av att ligga kvar i sängen och läsa. Sen satte jag full fart med saneringen av altanen. Mattvätt, torka väggar, möbler och skrubba golv. Dynorna fick torka på värmegolvet i badrummet. På eftermiddagen firade vi systersonen som fyllde år och på kvällen  provade jag den senaste familjemedlemmen/husdjur -poolroboten Aquaman, som skötte sig utmärkt. Tänk att man kan roa sig med att titta när han städar.

(null)

(null)

Söndagen inleddes med skogspromenad och så blev det en hel del bokläsning - Himmel över Alaska, jag vill verkligen dit någongång!

(null)

Helgen avslutades med att jag och Syss plockade liljekonvaljer, något som hör ihop med nationaldagsfirande 

(null)

Hagelskur som orsakat skada

I mitten av april gjorde jag min altan fördig och ställde den i ordning för användning, läs mer här.  Jag använder den mycket, både fina och regniga dagar. 

(null)

I tisdag eftermiddag drabbades det område där jag bor av ett oväder. Det regnade och haglade med stora hagel som slog sönder mycket i trädgårdarna och även ett femtiotal altantak, däribland mitt! Hela taket var fullt med hål, som om någon skjutit, och smutsigt regnvatten har sköljt över möbler, dynor, kuddar mm. 

(null)

(null)

Jag kände mig rejält nedslagen men har nu hämtat mig lite och både kontaktat försäkringsbolaget och hantverkare samt börjat sanera och städa. Hur gör man rent tjocka, stoppade stolsdynor så att de blir fräscha och inte börjat mögla? Hur hanterar man en nedsmutsad altanmatta av större storlek? 

(null)

(null)

(null)

(null)

Trist och jobbigt men jag försöker peppa mig själv att det ändå är materiellt. Och mitt växthus klarade ju sig! Och så tar jag fasta på de glädjeämnen jag har runt om mig, sånt som doftande kaprifol och svenska jordgubbar med mjölk.

(null)

(null)


RSS 2.0