God fortsättning på Julen!

När man var liten så var julen slut när julafton var över. Ju äldre man blir desto mer njuter man av alla dagar, både före och efter jul med familj och vänner.I denna fina plåtask från makens föräldrahem har vi vårt julgodis

I år kom Äldsta dottern och hennes pojkvän hem kvällen före julafton. Då provsmakar vi julmaten, med åren har det blivit ett regelrätt julbord redan den 23. På julatonsmorgonen väcks alla av julmusik och levande ljus är tända över allt. (Ett chockuppvaknande för svärsonen.... ) Tomten har alltid lämnat en julpåse med godis vid varje säng och några klappar att öppna på morgonen vid granen. Ett sällskapsspel brukar det alltid vara, i år Nya Finans i ny tappning och ett ABBA singstar. Julllunch med Farfar på besök, Kalle Anka med fika, julevangeliet läses till plinget av ett änglaspel. När kvällen kom dök Lillstrumpa med familj, mamma och pappa, bror med sambo.
Strax därefter kom tomten gående i mörkret på vår baksida och Lillstrumpas små kottar hjälpte glatt till att dela ut alla paket.
Elvindan och henns paket (Lillstrumpans bild)


När alla paket var öppnade (tar tid för vi öpnar i turordning, ett i taget) blev det fika och lite Singstar tävling innan gästerna drog sig hemmåt.Singstartävling (Lillstrumpans bild)

Juldagen med ännu mer snö! Efter lunch (pannkakor, ingen ville ha julmat) åkte vi till bror i Sandviken. Snöbollskrig, snögubbebyggande och så fika inne i värmen.

Vi spelar spel för glatta livet, Finans, med andra ord (stor familje favorit) Halo, Singstar mm
Vad gör ni om dagarna?


En liten gris av marsipan....

har jag inte gjort men där emot har vi traditionsenligt gjort marsipankonfekt. Det är nått vi gör varje jul, en tradition från mammas sida. Känner faktiskt inga andra som gör egen marsipan. Nu för tiden gör jag mest kulor i vilken jag stoppat en bit nougat eller limpor med sträng av nougat som man sedan skär i bitar. Godare julgodis finns inte. Lite kncäk blev det också, hör till det med. Vi samlas sedan ganska många år hemma hos oss. Mamma, pappa, mina bröder och syster med resp och barn brukar dyka upp. Senaste åren har vi passat på att fira min födelsedag också, (fyller i början av dec). Efter godistillverkningen blev det taco- och räk pajer och sedan kladdkaka med polkagrisgrädde.


För att kunna njuta av godiskvällen och julen har vi slitet med vår renovering. Nu är det inte så mycket kvar, mest finlir. (det är då orken brukar tryta). På nya skåpen i hallen står ljus nu en kruka med lite juldekorationer och en gammal ljusstake. Lite julpynt framme i allafallRSS 2.0