Konferens och fondue

Ursäkta att det varit ett tag sedan förra inlägget. Ibland räcker inte tiden till. Jobbar med många saker just nu, på inredningssidan förslag till entréer och korridorer i en skidanläggning i Sälenfjällen.
Jag har varit på utbildning ett par dagar på en fantastiskt ställe. - Villa Fridhem, utanför Norrköping.
Huset är från början prins Karls sommarbostad och nu en fantastisk konferensanläggning. Trevlig miljö, god mat och serviceminded personal.I den korta pausen efter första dagens föreläsningar hann jag med en simtur i poolen på deras relaxavdelning innan kvällens middag. Vore inte fel att ha en pool lite närmare så man kunde simma när andan faller på.
I fredagskväll fixade döttrarna vitchokladfondue. Vi letade fram min fonduegryta som enligt dottern är så retro.
För er som gillar mat - Fondue blir nästa trend i matvärlden (alltså inte choklad utan mat)
Kom ihåg att jag sa det först :)

Loppisar och retro

Idag har jag varit en sväng på en av de loppisar som finns här hemma. Köpte en trave böcker till jobbets lånebibliotek (dubbletter på de jag har, jag skulle aldrig kunna ge bort en läsvärd bok av de jag äger :). Såg en tavla som jag nog ska köpa som med lite piffning kommer passa i Sälen.
Här om dagen var jag på en nyöppnad Antik & Kuriosa affär, också här hemma. De hade mycket roligt, bla en hel del 50- och 60- tals möbler.

I torsdags var jag en tripp till Göteborg. Åkte då med ett av Tågabs tåg. Det var nog nytt på 60-talet, sen har de inte gjort så mycket mer än att byta gardiner. Förstå om de skulle fräscha upp det, byta golv, klä om stolarna och putsa upp träfanéren som finns på väggar mm. Det skulle bli ett riktigt Retrotåg! och jag föredrar desa vagnar med blandat små kuoeer och större salonger än de nya mer bussliknande.

Uppskattade deras skylt för fikavagnen. Upptäckte den dock inte förrän jag skulle gå av, men kul att de gjort en i rätt stil.


designhiss och diss

Nu är julhelgen över, några har redan stökat undan julpyntet före Nyår men de flesta väntar i allafall några dagar till och en hel del faktiskt till tjugondag Knut. Hur gör du?
Vill börja nya året med att dissa SVTs juldekor. Hur tänkte de? Ingen julstämning där trots Kalle Moreus
Har dock annat jag vill hissa, i detta fall en julklapp till Lillstrumpa. Konstnären är Johan Lindblom


RSS 2.0