Sola och slappaNu är jag och inspekterar ett av de inredningsprojekt jag varit med om via mail och mms. - En lägenhet i Thailand. Förhoppnings vis en held del sol, slappande, böcker och god mat också. Rapport kommer


Något att titta påVid vår sommarstuga finns en bro över Lyckebäcken. Där bor sedan många år en liten groda. Den är av polystone och sitter gömd bakom en sten. Barnen, både våra egna och nu andra små barn har fascinerats av den. Nu tyckte jag det var dags med utökning. I Hasslelunden en bit ovanför vår stuga finns nu en Ekorre att titta på, som sitter i sin håla och gnager på sina hasselnötter. En se men inte röra.
Kanske lite udda men uppskattat


The Hunger Games - en lyckad filmatisering
I går var jag och såg filmen The Hunger Games - efter boken Hungerspelen (sv) av Suzanne Collins. Som jag skrivit i ett tidigare inlägg tyckte jag mycket om att läsa böckerna, som egentligen är ungdomsböcker. Filmen är väl också egentligen en ungdomsfilm men i biosalongen fanns det varierande åldrar.
Är alltid inställd på att bli besviken när en bok ska filmas. Men denna film gjorde mig inte besviken. hade med Maken som inte läst böckerna och även han tyckte filmen var mycket bra. Ser fram emot nästa film.
Har du inte sett den, gå och gör det.


Torr asfalt och annat härligt

Har haft en skön helg utan några direkta krav. Sov riktigt länge på lördagen,njöt av mitt kaffe och dagens tidning innan jag tog tag i diverse bestyr hemma. Städade, plockad undan torkade pjäxor mm (hm det mesta av barnens utrustning hamnar hos oss trots att de är vuxna), tog hand om ca 40 kilo nötkött som vi köpt av en lokal månskensbonde. Mellan varven blev det hundpromendader i solskenet. God kvällsmat framför melodifestivalen som bjöd på många skratt :) och kvällen avslutades med ett avsnitt av Peter Robinssons Alan Banks: riktigt bra.
Vasaloppet innebär att man måste se starten, vilket jag gjorde, slöade framför tv innan frukost, hundpromenad och sedan en tur till stallet för att kolla på Yngsta dottern som red lektion. Sen målgången på vasaloppet. På eftermiddagen övningskörde dottern och vi passade på att geocacha lite.  Tänk vad man blir glad när solen skiner och asfalten är torr!!
Maken hade bakat en god äppelpaj  som vi njöt tillsammans med mamma och pappa.

Enda smolket i bägaren denna helg, Lillstrumpas barn har magsjuka som så många andras, vi har inga småbarnlängre men vad händer då, hunden blir dålig i magen med allt vad det innebär....

Nu är helgen snart slut och arbetsveckan börjar igen. Skönt med en bra helg då man laddat batterierna.

RSS 2.0