Sånt som gör mig lycklig

är tex en kruka med vita pärlhyacinter på köksbordet. Ger en föraning om vår på ett sådär lagom sätt.
En förhandstitt på cafét

Här kommer en liten bild för att visa lite hur cafédelen i restaurangen växer fram. Stilfull retro är tanken och redan nu känns det fantastiskt. Soffan är bakdelen av en Oldsmobil, kommer ej ihåg årsmodell. ger en härlig känsla när det är mörkar ute med dess lysande röda lyktor och bordens ljuslyktor i rött. Bordsskivorna är bara tillfälliga och mer detaljer ska till.


Soffa av bakdel från Oldsmobil, finns på RastPunkt


Förnya ditt kök

Vare sig du ska förnya ditt gamla kök eller bygga helt nytt så kan jag rekommendera Bohman kök. De har ett stort urval av luckor, både målade och i trä. Du kan få allmoge stil eller modernt ihögblankt.
De säljer också stommar och det bästa är att de kan tillverka helt efter dina mått om du har skåp med udda mått.
I vår senaste renoverade lägenhet har vi luckan Safir i vitt. Enkel och stilfull
Titta in på deras hemsida: Bomankök

Några bilder från deras sidaStockholmsbesök och känsla av vår

Gjorde en blixtvisit i Huvudstaden i veckan. Maken och jag åkte efter jobbet, åt en god middag på en asiatisk restaurang och tillbringade sedan natten på hotell. Kombinerade nytta med nöje för hotellrummet är ett som jag designar. Har dock legat nere då det inte varit högprioriterat hos företaget men nu ska de få mitt material.
Efter en god frukost blev det en kort stund på stan. Lite klädshoping, en runda i lite inredningsaffärer och fruktinköp på Hötorget hann vi med.
Inredningsaffären Amience, mycket shabby chicSen ut till Arlanda för att hämta Äldsta dottern med make som kom tillbaka från sin bröllopsresa.
Köpte mig en stor bukett tulpaner som ger mig lite känsla av vår även om det nu är 6 minusgrader igen.Mer golvEn riktigt tråkig bild, men ville bara visa lite mer hur golvet växer fram.
Ny mobil med bättre kamera är ett måste då inte alltid digitalkameran är med. Om inte annat så blir yngsta dotern nöjd, hon har tjatat länge på att jag ska byta mobil, säger att min är jämnårig med Moses stentavlor .)


Sakta växer det fram

Jag skrev tidigare om årets första projekt, renovering av en cafédel i en restauaranganläggning. Det har nu startat och utökats till att gälla hela restaurangen och angränsande BK.
Det kommer komma mer bilder allt eftersom men håll till godo med två, tagna med min mobil (därav den dåliga kvalitén)

Först en liten före bild, lägg märket till väggfärg och golvet :)

Och så en liten glimt av det nya golvet:Nu är glada Julen slut, allt det röda kastas ut


Idag fick det ske. En gran som syntes grön men som när jag tog i den blev en barrhög på golvet åkte ut. Och alla julsaker också. Det enda som jag har kvar är adventsljusstaken i fönstret och den ska få vara några dagar till.
Lika roligt som det är att plocka fram Julen, lika skönt är det att plocka undan den. Men även lite vemodig förstås.
För mig är Julen vit, grön och röd. Jag vill ha en äkta gran och att tomten ska vara röd. Röda och Silverkulor i granen ska det vara. Jag har alltså inget till övers för "modern" jul med Blå gran, vita tomtar mm mm.         Modern och modern förresten, tror det är mer rätt med en traditionell Julfärgsättning när nu varje lågprisbolag säljer färgmatchade jular.

Men när januarisolen kommer in genom fönstret blir plötsligt allt det röda som i december var mysigt och stämningfullt, alldeles för rött och grällt.  Är faktiskt ingen inbillning, hörde för flera år sedan Ernst  prata om det annorlunda ljuset, prismor som bryter på annat vis el nått dyligt, som gör att det ser annorlunda ut i januari.Nu vill jag ha lite brunt och vitt innan vårens gröna kommer. Och framför allt vill jag ha en bukett tulpaner.
Ska unna mig en så snart jag kan.RSS 2.0