Hemmaspa och bröllopsmässa

Veckan som gått har innehållit flera härliga dagar.
En tur till Jönköping och Äldsta dottern gjorde jag och Yngsta dottern. Vi kom på kvällen, gräddade scones, hade hemma spa med facemask och fotbad, såg tjejfilmer mm
Efter fruktsalladsfrukost blev det lite shopping och lunch mm i Jönköping.
Finns så många roliga affärer, tittade mycket men köpte inget speciellt (Jo, födelsedagspresent till maken som fyllde år)I Lördags gick vi på Fest & Brud mässa på Örebro slott. Fanns mycket vackert att titta på och god mat att provsmaka. En vit chokladmousse som var himmelsk bland annat. Mycket godis, gratis ryggmasage, cider och snittar höll ångan uppe på oss. Eftermiddagen avslutades med att Äldsta dottern vann en chokladfontän med tillhörande vit choklad - nu ser vi fram emot jordgubbssäsongen- Lillstrumpan vann också, men hon vill inte tala om sin present...


 

 


Att spöa sin dotter

I går skottade vi taket på huset. Solen sken och halva granskapet var uppe på sina tak och skottade. Vi förflyttade många kubik snö under jobbiga timmar men belönade oss med att hoppa från taket ned i drivorna sedan. Bra med barnasinnet kvar.
Tyckte egentligen inte att jag behövde mer träning idag men eftersom vi går tillsammans, Yngsta dottern och jag, så är det svårare att skolka. Man måste ju vara med på det båda två.
Så det blev ett pass boxercise. Verkligen nått jag kan rekommendera. Optimalt tidsytnyttjande är det också:
Jag tränar, umgås med Yngsta dottern och blir av med aggressioner genom att få slå mig trött.
Hur äter du din semla?

Idag ska man äta semlor! Det finns många varianter, med runda lock, med blandad grädde och mandelmassa. med vaniljkräm, pistagekräm mm mm. En riktig riktig semla ska var stor, ha lite bastantare bulle (inte så uppskrämd) mandelmassa och grädde och allra helst ett trekantigt lock :)
Äter de oftast nu till fika men är uppväxt med att äta dem med varm mjölk, vilket jag fortfarande tycker är gptt ibland. Hur äter du din semla?
semlor

Nu ska jag se bygglov och äta en semla!


En egen ängel på mitt tak

Änglar finns!
Jag tror på änglar av många slag - Skyddsänglar tror jag absolut att det finns, även om jag inte haft förmånen att se någon. Det finns också många änglar i vardagen. Människor som ställer upp, som bryr sig och som man älskar.

Att jag sedan just nu har en egen ängel på mitt tak är tillhör inte det vanliga. All snö som kommit innebär  en risk för altantaket att rasa varför vi gick ut och skottade av det. Yngsta dottern passade på att göra en ängel i snön högst uppe på hustaket.
Mycket som hemma

På vår resa till bla Thailand blev det en del inredning och inköp till lägenheten.
Gardiner beställdes i en shop som specialicerat sig på gardiner och dynor mm. Där var som jag tänkt mig, Trångt, varmt ute, fläkt i taket och många i personalen (eller var en del familjemedlemmar).

Och miljön i en storstad var för mig som på bilden nedan.Men mer skulle inköpas och utöver alla små affärer och turistshoppar finns enorma köpcentra och stora affärskomplex. Viss inredning köpte vi på Index. Det som skiljer från stora affärer här hemma är framför allt personaltätheten. Det svärmade säkert fem sex stycken butiksbiträden runt oss.

Verktyg, färg, och annat kan man köpa på Bauhaus - skojar bara men bortsett från texten på skyltarna så kunde vi faktiskt varit på vilket bygg och inredningsvaruhus som helst hemma i Sverige.


Men sen gick vi ut, köpte en påse med färsk mango och annanas och begav oss till stranden och det 26 gradiga vattnet. Det gör jag inte så ofta hemma :-)


Nu måste jag ta tag i lunch och städning. I morgon kommer äldsta dotterns blivande svärföräldrar på besök. Vill inte skrämma dem alldeles. Då blir det bröllopsplanering......


Härliga raggsockor stickade med kärlek

I denna kyla finns det väl inget som går upp mot ett par varma och snygga raggsockor. Min mamma stickar och just nu har hon brutit foten varför hon har mycket tid att fördriva. Två par sockor till döttrarna har det blivit, de är mycket nöjdaRSS 2.0