Staden med blad

Har gått länge och tittat på gardinkappan "Staden med blad" från Hemtex. Den skulle i stil och färg passa i äldsta sonens kommande kök (har lovat att hjälpa honom med inredningen). Problemet är bara att flytten dröjer, arbetsmarkanden sviktar och jobben är av kortare slag. Här om veckan var yngsta dottern och jag på köpcentrumet och gick en sväng på Hemtex. Bestämde mig för att köpa kappan spara tills flytten blir av. Men de gjorde om och alla kappor var nedpackade och efter att de letat igenom flera papplådor utan att hitta någon var jag redo att ge upp. Datorn sa dock att det skulle finnas en kvar och en alert personal kom på att skyltexen låg på annan plats. Så jag fick tag på sista exemplaret - nöjd!!IKEA utställningen - inte vad jag förväntat mig

Har varit två dagar i Stockholm för jobb. Hade några timmar över innan tåget skulle gå hem och hade bestämt mig för att passa på och se IKEA utställningen på Liljevalchs. Det är sista helgen som utställningen visas och det var en strid ström av människor som ville besöka den.  Det fanns en hel del intressant att läsa om IKEA och olika produkter, lanseringar i olika länder mm. Lite möbler från olika tider visades, bla scopanfåtöljen. En sån fick jag i början av tonåren av en granne och den står fortfarande på vinden. En brun med orange dyna. Känns dock inte som nått jag vill ha i framme i mitt hem nu.Var också lite roligt att se IKEAkatalogens omlag genom åren. En sak slog mig dock: Från mitten av 90 talet och fram till idag har det inte hänt så mycket, vita väggar, vita soffor och lite annat har blivit lite standard - borde inte mer ha hänt på 15 år?

Jag kan dock säga att som helhet blev jag besviken, jag hade förväntat mig mycket mer. Mer möbler, mer utställning. Har du inte hunnit se den i sommar har du alltså inte missat något. Är det nån mer än jag som blivit besviken eller är det lite kejsarens nya kläder...... 

 

 


Fotobok for free!
Fotoböcker är ett roligt sätt att spara minnen från olika saker. Gör en bok om ett barns födelse, studentfirande, en semesterresa eller bara om nått man vill uppmärksamma extra mycket. På Fuji kan man göra fotoböcker enkelt och till ett bra pris.Stora eller små, det är bara att välja! Gå in på deras sidan här .Just nu har de ett bra erbjudande till oss alla med blogg. Om man skriver minst 100 ord om Fuji och deras fotobok så kan man få en gratis. Du kan läsa mer om det här.
Självklart ville jag göra det, tycker detta med fotoböcker är en kul ide. En arbetskamrat som har som fritidssysselsättning att baka tårtor med olika motiv har gjort en fotobok över sina alster. Exakt vad jag själv ska göra för bok vet jag inte riktigt ännu - kanske en minnesbok över vår Paris resa med Madonnakonsert vi gjorde förra hösten, maken och jag, som ett försenat bröllopsdagsfirande. 
augustikvällar -film och kräftor

Så fort tiden går! Snart en vecka sedan jag skrev senast, var tar tiden vägen. Kan ju vara så att man börjat jobba och det tar ett ta att få allt i balans. Har inte hunnit med några direkta projekt för egen del. Däremot färgsättning och materialval till lägenheten i Asien, valt tapeter och kakel till speciella två hyreslägenheter mm. Alltid lika kul!
I går såg vi en film, vald av Äldsta dottern som var hemma på besök. Maken var väl inte så förtjust när han såg att det var Drama. Filmen var Slumdog Millionare. Efter en kort stund var alla fast i filmen och vi kan verkligen rekommendera den om ni inte sett den

I dag har vi målat lite fönster på baksidan - känns lite som ett evighetsprojekt... På kvällen var vi hos Lillstrumpan med familj på kräftskiva. Alla var väl inte så förtjusta i kräftor som svågern men det fanns räkor och tre olika sorters paj mm så ingen behövde vara hungrig. Vi fick också se en bejublad föreställning av Rödluvan och vargen som började som en dockteater men som sedan gick över till rollspel som engagerade alla. Elvira 4½ år stod för manus!
Hemmagjord pannacotta med vitchoklad och kaffe smakade också bra. Tack hela familjen för en trevlig kväll!
Lillkillen äter kräfta med skal och allt

Blåbär och skafferi

Så här under de sista timmarna av min sommarsemester har jag fått extra mycket energi. Jag vill ha ordning på saker när arbetet och vardagen börjar. Bland annat städade jag i mitt skafferi. Jag har visat bild på det tidigare när jag visade vår köksrenovering. Vi byggde det i ett sånt där hörn i köket där det tidigare inte stod nått vettigt. En stol eller nån prydnadsgrej. Detta skafferi slukar massor och där har jag konserver, torrvaror som mjöl, ris pasta, bröd, läsk och mycket annat.Utöver att städa och greja har jag bakat blåbärskaka. Massor av sockrade blåbär på en kaka av vetedeg som gräddas och ätes ljummen, mmmmmm. Vi frossar i blåbär just nu. Yngsta dottern och hennes bästa vän har plockat blåbär i några dagar nu. Dessa säljer de sedan till släkt och vänner och tjänar på så sätt en hacka. man kan välja mellan att köpa orensade eller lite dyrare rensade och jag valde rensade, fy så tråkigt att rensa blåbär.
Sommaren snart slut - då kommer IKEA katalogen
Nu börjar IKEA distribuera sin katalog till alla svenska hem (ja, en hel del andra länders hem också) Det är alltid lika kul att bläddra i den när den kommer.  I år (som under flera år) finns det alla tänkbara stilar, gammalt klassiskt, färgglatt 70-tals inspirerat och det typiska vita mm. Jag gillar IKEA och kan nog aldrig gå igenom ett IKEA varuhus utan att komma ut med åtminstone en ljuslykta eller nått annat. Att vissa saker kan vara så billigt! (oroar mig lite ibland, vem jobbar och gör alla dessa billiga varora...) Efter en hastig titt i årets katalog blev jag bla förälskad i dessa små pallar, vet dock inte riktigt vart jag skulle ha dem.Semestern och sommarlovet snart slut

Nu är det bara några dagar kvar innan jobbet startar igång igen. Även om jag gärna skulle vilja vara ledig längre är det samtidigt en viss känsla i att få börja en ny termin. Så känner nog även yngsta dottern delvis - nästa vecka börjar skolan för henne. Vi har haft en skön sommar på alla vis med omväxlande resor och arbete hemma. (Håller fortfarande på med våra fönster av och till) Visar här några bilder från vår vecka i Norge - ett land vi gärna åker till på semester!
fiske i Ålesund
På väg in bakom fallet utanför Geiranger
Paus på hög nivå - 1500 m ö h, vid Jotunheimen

Idag blev det en resa till shoppingcentret för att skaffa gympabyxor och bokpapper mm till Yngsta dottern. Bokpapper är svårt att få tag på när man växt ifrån Hello kitty, Bathman eller liknande.  Färgad plast verkar det vara som bokhandlarna tror att man vill ha när man blivit lite "äldre".  Ett tips till dig som är i branschen, här finns en större marknad än vad du tror -  även upp i gymnasiet och t om på Högskolan är man intresserad av att skydda vissa böcker och vill då gärna ha nått pasande och snyggt att välja. Eftersom sommaren snart är slut tyckte dottern det var dags att byta färg i sitt rum. Det blev ett par nya kuddar och en mjuk pläd tillsammans med de "gamla" blå, bruna gardinerna  och så plockar hon undan alla gröna saker och byter till blå. Vips är rummet ett helt annat. Även påslakanen måste bytas- vem kan ha gröna till ett blått och brunt rum.... Är det skadligt att växa upp med en mamma som gillar design och färgmatchning?Lite stenar på en bricka med ljus hon fått i present tidigare

Design in i minsta detalj

Är nu åter efter en härlig vecka i Norge. Vi har haft fint väder hela tiden och sett och upplevt så mycket vackert,
kommer med bilder senare. En av hytterna som vi bodde ett par nätter i finns på Dönfossens camping, mellan Lom och Geiranger. Det är nog den finaste campingplats jag sett. Vi hittade den av en slump för 11 år sedan och bott där med några års mellanrum.  Utöver att den ligger vackert vid Dönfossens virvlande vatten är allt byggt av campingägaren. Hyttorna, receptionen, ja alla byggnader är timrade och helt genomtänkt design. Säsongscamparnas staket och uteplatser är byggda i samma stil och till och med papperskorgarna på området är i trä. I hytterna är det små detaljer som klädhängare i trä mm. Kan verkligen rekommendera denna camping om du funderar på en tripp till Norge!


måste väl tillägga så att inte Makens får för sig att jag är omvänd vad det gäller mycket furu att just här passar det så bra och är så rätt medan hemma går furu helt bort  :)

RSS 2.0