Och så kom sommaren

Efter kalla och regniga dagar kom så sommarvärmen, lagom till helgen. Och det blev en sån där helg som man kommer att tänka på tristare dagar.  Man gick från känslan att det nog aldrig blir varmt och sommarväder till en euforisk, nästan semesterkänsla.
Efter jobbet i fredags fikade och pratade jag med Syss och efter att ha handlat tog jag helg, åt sushi och läste bok på altanen till kvällskylan smög sig på.

(null)

Lördagmorgon vaknade jag tidigt men låg kvar och läste färdigt boken. Sen blev det frukost på verandan.

(null)

Därefter åkte jag upp till sommarstugan för att klippa, trimma mm.  Solen sken, allt är så vackert och till och med att städa dasset kändes bra. Jag blev bjuden på lunch av bror och svåger,en underbart god  fried rice, som vi intog i skuggan av den stora syrenen som snart slut ut.

(null)

(null)

Jag fixade lite mer, satte upp en ny fasadflagga, plockade några tidiga liljekonvaljer mm och när jag packat ihop tog jag sommarens första dopp!

(null)


(null)

(null)

(null)

Sen blev det lite trimning varvat med bokläsning hemma innan jag åkte till Syss o co där vi satt ute och åt gott libanesiskt. Svågern är fantastisk på matlagning och jag har förmånen att ofta bli inbjuden.

(null)


 Vi hade planer på att gå till glassbaren men insåg att det skulle bli stressigt, så istället blev det lyxglass hemma hos Syss. Glass, hallon, noisettesås och kokosboll på toppen smakade bra medan vi tittade på den norska filmen Tunnelen. Lite tur att vi inte har planer på Norgesemester i år.
Söndagen blev en upprepning med frukost i solen på verandan. Sen åkte vi, syskonen och en svåger, till sockenstugan för att morsdagsfika med mamma. Mysigt att träffas en stund.

(null)

Resten av dagen tillbringade jag hemma, läste i solen vid poolen, gjorde nått småfix, läste igen, njöt av trädgården och provade praliner jag köpt via REKO-ringen. Tyckte det var passande på morsdag.

(null)

(null)

(null)

Avslutar dagen med jordgubbar och mjölk och bokläsning i skuggan på altanen.

(null)

 Ska väl gå in tillslut men vill hålla kvar helgen så länge som går. Njuter av vädret och av en liten fågel högst upp i björken som drillar så fint.

(null)
Tittar du noga kan du se den 😊

En helg att vara tacksam över.
När det inte blir som tänkt eller positivt i pandemins spår

Ett år av pandemi och ett annat sätt att leva. Framför allt andra och tredje vågen fick oss att verkligen förstå och att ändra livsföring. En hel del trist, som sjukdom flera dagar/veckas arbete hemifrån, begränsat umgänge, inställda konserter och körövningar mm.

(null)


Sett i perspektivet pandemi borde man inte klaga men visst får man ändå muttra om sånt som inte blir.
Men samtidigt har jag det senaste året gjort saker som jag kanske inte gjort annars.

Jag har tittat på fotoutbildning

(null)

Jag har varit på bokrelease 

(null)


Jag har varit på föreläsning med Tomás Sjödin 

(null)

 Jag har varit på ett antal julkonserter och  utöver gudstjönster i min kyrka har jag också varit på gudstjönster i Stockholm, Jönköping mfl ställen och mycket annat. Allt digitalt!

Jag har vandrat mycket mer än tidigare

(null)

Jag har också firat ett antal födelsedagar mm utomhus

(null)


(null)

(null)
 

Och haft flera walk and talk, med eller utan fika, med nära vänner

(null)

 Allt annorlunda men inte sämre.
Känner mig glad att jag fått uppleva så mycket trots pandemin!

Fira i maj!

I helgen har vi firat tre födelsedagar och en morsdag. Lite i efterhand och annat i förskott.
Helgen som skulle ha mycket regn bjöd på mycket sol och inte så mycket regn så vi har njutit av försommaren.
Fredagskvällen startade med grillning, paketöppning för alla som fyllt, och så en mycket god Smashtårta.

(null)

(null)

När barnen kommit i säng satt vi länge och pratade. Lördagen startade som alltid med två gullungar som kröp ned i min säng för gos och bokläsning. Efter någon timme blev det långfrukost med bla amerikanska pannkakor

(null)

Sen blev det en utflykt till yngsta dotterns kolonilott där vi planterade tomater och gurka och planerade för utvidgning av odlingarna. 
Och så (nu traditionsenligt) lunch på Rudenstams. Vi njöt laxtallrik i solen medan maskrosor och myror snabbt tog barnens uppmärksamhet.

(null)

(null)

(null)

Morsdagstårtan intogs hemma hos äldsta dottern och jag fick två så bra presenter!

(null)

Sen planterade vi tomater och gurka även här, klippte gräs, slöade i solen, gungade och letade insekter och maskar.
Det blev grillning igen och efter bad och saga somnade de yngsta medan vi äldre slötittande på Eurovision.  På söndagen blev det mys och bok igen innan långfrukost, så mysigt att sitta och prata och äta. Vi pratade om bockarna bruse och trollet, och lyssnade på I bergskungens sal, så härligt att se barnens aktiva lyssnande och vi tog om stycket minst tre gånger till innan minstingen var nöjd. 

(null)


Vi fixade lite praktiska saker och sonen hjälpte dem att skruva lite golv i kiosken barnen och äldsta dottern byggt. Och så passade de på att sälja överblivna tomat- och gurkplantor till grannarna.

(null)

Även den bästa av helger måste ta slut och bilen rullade hemåt i ösregn (!) Blir nog en tidig kväll innan arbetsvecka går igång, men en promenad i de vackra omgivningarna hann jag med den korta stund det var uppehåll och solen var framme.

(null)

Se göken gal om våren

På Kristi himmelsfärdsdagen vandrade vi igen. Den gång i Tivedens nationalpark och vi gick Trollkyrkoleden.

(null)

Sträckan var inte så lång, blev ca 5 km men det är rejält kuperat, hade 61 trappor i appen.

(null)

(null)

Vi hörde göken som sig bör och Syss och jag pratade om gamla gökotteminnen, tidiga mornar, illamående på slingrande grusvägar, vandring upp till Tornberga för morgongudstjönst med mycket sång, släkt och vänner.
Vi besökte lilla och stora Trollkyrka och tog två cacher. 

(null)

Och intog matsäcken vid Metsjön

(null)

Vandrade idag i mina solomonskor istället för kängorna, matchar vattenflaskan bra 😊

(null)


(null)

(null)

Eftermiddagsfikat fick vi ta på vägen hem, vid en liten sjö

(null)

(null)

Sen blev det lite sol och pool (iordningställande) hemma 

Baka, baka liten kaka

I helgen har jag haft besök av mina fina. Det har varit lekpark, tacos, tidiga mornar och mycket kärlek!

(null)

Tänk vad tacos är gott och nu hör det till att duka med tacoservisen

(null)

Lördagsgodiset ska ligga i drakäggen som göms i ett hörn av trädgården, i allafall under barmarkssäsongen 

Vi gjorde en stor sats trolldeg och skapade fikabröd och annat fint. De torkades sedan i ugnen i sju timmar.

(null)

(null)

Och nästa dag målade vi dem med vattenfärger

(null)

(null)

Det blev nästan som sju sorters kakor

(null)

Sen var vi tvungna att baka lite riktigt fika också, denna gång blev det cocostoppar, en bortglömd goding här hos oss.

(null)

Jag fick hjälp att koppla in ljud och bildanläggningen igen, var ett antal kablar som skulle hamna rätt. Vi testade både ljud och film. Att dansa till hög musik var uppskattat.

(null)

Det regnade mycket men det finns ju inget dåligt väder och med rätt kläder är det kul att vara ute och hoppa i pölarna

(null)

Bokläsning, legobygge och mycket gos har fulländat helgen. 


På release party

I torsdags var jag på digitalt releaseparty. Det var författaren Eli Åhman Owetz  som släppte sin senaste bok i  Söderberga svitenn.

(null)

Redaktören ställde frågor och Eli berättade både och boken, serien och sitt författarskap. Alla fick sen möjlighet att ställa frågor. Det positiva med digital bokrelease är att personer som bor långt från huvudstaden kan delta, det var t om med person från Finland.

(null)

Härliga feelgood böcker där personer från byn Söderberga återkommer i böckerna, en biperson i en bok blir huvudperson i nästa.
Böckerna innehåller loppis, retro och det kända tre-fikat. Man vill som nån beskrev krypa in i böckerna och vara delaktig.
Boken är beställd och jag ser fram emot att läsa den.

(null)


Veckan som gått och så Valborg

I veckan har renoveringen fortsatt, lite målning här, lite slipning där. Matbordet som hade ful vattenskada behövde fräschas upp så det blev till att ta fram slipen.

(null)

Efter slipning betsade jag den med valnöt och drivved för att få en färg som fungerade mot övrigt.

(null)

Och slutligen lackade jag ytan, även detta bord med Zar helmatt.

(null)


Jag har börjat låta rummet ta form och lagt ut mattan som ska vara under sofforna och, efter montering av gardinskenor, hängt upp gardiner.   Här kommer en liten sneak peak.

(null)

De senaste kvällarna har jag också fyllt igen efter att elkablarna är nedlagda. Har blivit som flera träningspass. Hann också pickla rödlök för att ha till helgens vandring

(null)

Visst är det väl vacker färg så säg

Valborgsmässoafton blev inte så speciellt firad, åt gott grillat hos Syss och lyssnade på inspelad Vintern rasat innan tidig kväll, det tar på krafterna att jobba fysiskt varje kväll efter jobbet.
På 1:a maj begav vi oss till Kinnekulle för en vandring i det vackra vädret.

(null)


(null)

(null)

(null)

(null)

Så annorlunda natur inte alls så långt från där vi bor. Kalkstenen och stigen bland enbuskar i kohage på väg till Martorpsfallet gav en känsla av Öland 😊. Trevligt sällskap, god matsäckslunch och eftermiddagsfika med Johans goda kaka förgyllde dagen. På kvällen god trerätters hos Syss. Svågern bjöd bla på rökt lax med sandefjordssås och Mathilda hade gjort sin goda salt pecannöt sås. Tur vi förbränt lite på vandringen. 

(null)
Förrätten 

På söndagen var det födelsedagsmiddag hos Sonen som fyllde år. God indisk och pakistansk mat, mera god kaka och trevligt prat blev det innan hemfärd. Missade att ta kort så det får bli en bild på en av födelsedagspresenterna. 

(null)

Sen njöt jag av bok i solen, ställde fram lite trädgårdsmöbler och kopplade in vår robotgräsklippare. En bra och omväxlande helg!
RSS 2.0