En slö helg........
Denna helg har det inte hänt så mycket här hemma. Trött efter en tuff jobbarvecka var det skönt med grillat och film på fredagskvällen.  Lördagen blev många hundpromenader, en sväng till Stallet med Ýngsta dottern, mycket sittande framför datorn :) , kvällsföreställning av historiskt spel tillsammans med Lillstrumpan, och så slutligen      "bröllopsfotografen" på TV. Söndagen var mer hundpromenader, hoppträning med dottern i stallet, lite fixande med saker till nästa helgs hopptävling. och så tacos...  Så dåligt med både städning och fixande, men sådana dagar behöver man ibland för att ladda batterierna.


Färger med betydelse

Med många år inom sukvården är man väl inlärd med färgers betydelse. Gult står för orent, infekterat, blått för rent osv. Detta är så inkört att jag störs när de används på annat sätt. Äldsta dottern arbetade en tid för en hamburgerrestaurangskedja. Där hade de om jag inte minna fel gula trasor för torkning av "rena" ytor. Äääuu, det vände sig i magen. Gula disktrasor o dyl används hemma för toalettrengöring om jag får bestämma. Men eftersom vi är flera och andra byter disktrasor har vi nu i köket en gul trasa (ren naturligtvis)- Nån annan som är färgkodad?Nu är det helg efter en intensiv jobbarvecka. I gårkväll blev det grillat och sedan såg vi en film -
Valentine´s day. Var en härlig film av Love Actually stuket, lite förutsägbar men som lämnade ett glatt intryck. Väl värd att ses.


IKEA i våra hjärtan!

IKEA katalogen kommer snart till oss alla, de börjar dela ut den på måndag. På IKEAs hemsida kan man redan nu bläddra i den.  Inget direkt revolutionerande där heller men det är inte väntat. IKEA har varit sig ganska likt under många år och det verkar som att det är det vi gillar. Men alltid finns det nått nytt som man vill ha och jag kan nästan aldrig gå igenom ett IKEA varuhus utan att komma ut med några prylar. Jag gillar verkligen IKEA!
En sak jag gillade i årets katalog, trots att jag inte har några små barn, är att IKEA hakat på trenden med tyg bakverk o dyl.

 
                                                                       Foto IKEAs hemsida


Rapport från Formexmässan


Idag besöktes Formexmässan, bjuden av ett av de förteag jag designar åt. Happy var temat och "torget" var verkligen en Happy färg och form fest!  och det var ett av kännetecknen bland utställarna. De stilar som dominerade var just Happy colorful, Shabby chic (fortfarande....) svart vitt med accentfärg (lila,rött eller lime)
Är det bara jag som tycker att det känns som jag sett allt förut, hittade inget direkt nytt revolutionerande.
Så lite besviken måste jag erkänna att jag är, men trevligt ändå och en bra dag med en trevlig person.

Semester i fantastisk skapelse

Så blev det lite mer semester, denna gång i Norge. Tillsammans med alla barnen och mågen tältade vi vid Spiterstulens fjälstation och besteg Nordens högsta berg, Galdöpiggen. Ja, jag kom aldrig till toppen, fick vända med hunden när det blev för mycket blockterräng för hans tassar. Underbart vacker natur, uppfriskande att sova i tält på liggunderlag och laga mat på trangiakök *ler*. Andra vackra vyer hann vi se, Geiranger, Dalsnibba mm.


Hunden vill inte lämna de andra och gå tillbaka ner
Utanför Geiranger hittade jag denna toalettbyggnad. Läcker blandning av frostat, grönt glas och timmer.


 


Arbetsplats ¨med vacker utsikt

När man ska renovera kan man inte välja sin arbetsplats. Men nu när vi renoverat har vi haft en fantastisk utsikt.
Arbetet har löpt på, som alltid tar allt lite längre tid än planerat, speciellt när man har en Make som är mycket noggrann :). Nu är taket målat x 2, väggarna målade x 2, golvet lagt och köksskåpen börjar komma på plats. Mycket jobb kvar men det får bli nästa gång. Nu väntar Norge med tält och vandring.
RSS 2.0