Åter till snön

Efter jobbet på fredagen var det dags att åka upp till Sälen. Brfen skulle ha årsstämma och jag och Syss tänkte få sista skidåkningen för säsongen. Vi kom iväg sent och både åt och fikade i bilen på vägen upp. Ganska sent kom vi fram och fick parkera längst ut på uppfarten då snön rasat av taket och ingen plogning skett.

(null)

Efter att ha tagit oss upp till min stuga med visst besvär blev det ganska snart läggdags. Vi vaknade tidigt på lördagen till strålande solsken och hängde i vid liften innan den öppnade. Termometern visade plus tolv grader och endast Lindvallens skidområde var öppet.

(null)

Manchestern var inte lika härlig som det kan se ut, den var en kombination av slush, klumpar och halka men vi åkte ändå. Jag fick började må dåligt, helt yr och matt och hade problem att orka ta mig ned så varje backe tog tid. Efter ett par timmar tog vi paus vid snögubben. Det var fullspäckat ute i solen så vi njöt varm choklad och våffla inne vid öppna spisen.

(null)

(null)

Det blev lunch i stugan och fika i Fjällkyrkan innan årsstämman. Sen middag på Gustavs innan vi åkte tillbaka och avslutade kvällen med film och valnötsglass. Nästa dag vaknade vi till snöoväder och vi hade snö nästan halva resan hem. Såg sen att det kommit nästan 50 cm snö totalt under några dagar. Då kände jag mig glad för att vara tillbaka till våren.

(null)


Våren är här!?

Efter en regnig fyradagarsvecka blev det helg igen. Hade funderingar på vandring på lördagen men väderprognosen gjorde att vi ställde in. Fredagskvällen avnjöt jag dock i gott sällskap då vi firade syrrans bonusdotter som fyller år. Hon bjöd på goda asiatiska biffar med couscous och andra tillbehör. Till efterrätt blev det hennes goda salta pecannötkolasås och glass, har saknat den.

(null)

 
Lördagen började mulen men utan regn. Jag fortsatte det som känns som evighetsjobb, att rensa papper och pärmar från kontoret. Sakta vred vädret om och när Syss ringde vid 11-tiden och undrade om vi inte skulle ta en liten kort vandringsutflykt efter lunch hakade jag på. Vi åkte till Sveafallen och gick en kortare tur i den vackra naturen med stenblock, klippor och jättegrytor.

(null)

(null)

Inte många kilometer men upp och ned och ojämnt underlag så det kändes i mina stackars knän.

(null)

Efteråt fikade vi i solen vid Berget. Vi hade hoppats på att bageriet med sina goda bullar skulle vara öppet men det var igenbommat.
Väl hemma igen hämtade jag släpkärran och började lasta på ris och löv som jag krattade förra helgen. Sen blev det dusch och grillat med Håkans goda potatissallad mm. Vi såg färdigt en gammal film vi påbörjat för några veckor sedan, I samlarens spår.
Söndag vaknade jag till strålande solsken om än lite krispigt innan solen värmt upp. Jag tog med mamma på gudstjänst, hon har inte orkat på ett tag, och fixade sen lunch samtidigt som jag pratade med äldsta dottern o co.

(null)
Såg  årets första citronfjäril igår så och idag dansade en i min trädgård 

Eftermiddagen tillbringades i trädgården med att klippa ned torra blommor och kratta ihop lite av det sista. Fika på altanen blev det också förstås. Så lycklig över allt som är på väg upp i trädgården!

(null)

Har egna blåsippor på tomten!

(null)

Och älskar att hänga ut lakan på tork i solskenet!


Mera påskledighet

Det som är så skönt med helger som har en annandag är att man får en extradag innan jobbet börjar igen. Det gör också att man hinner med både nöje och nytta. När la familia åkt till respektive hem strosade jag lite i trädgården, drog upp lite ogräs men valde sen att sortera pärmar mm som ska åter in i det renoverade kontoret. På annandagen sov jag länge, åkte sen till miljöstationen med papper, glas mm och köpte jord för att kunna skola om  tomatplantorna. Sen gav jag mig ut för att kratta.

(null)

Det blir många, stora högar med kvistar och löv. Gjorde kort paus för lunch och krattade sen vidare innan det blev dags för eftermiddagsfika i solen med Syss.  Eftersom jag börjat få blåsor i händerna av krattande stoppade jag för idag och städade istället ur bilen innan jag gick in och åt kvällsmat. Med en ljudbok i öronen går de flesta arbeten mycket enklare.  Sen skolade jag om tomatplantorna, har flera olika sorter och några extra till bl a äldsta dottern som inte hunnit så i år.

(null)

Efter det blev det lite slöande framför ett avsnitt av Drömslottet, lite mosig i ansiktet av att ha varit ute nästan hela dagen.

Glad Påsk


Efter jobbet på Skärtorsdagen åkte jag till äldsta dottern utanför Jönköping. Det smakade bra med tacos innan vi hade filmmys. När de yngre somnat började vi titta på Drömslottet på SVT, ett program om ett engelskt par som köper och renoverar ett slott i Frankrike. Det var sonen som rekommenderade och vi andra fastnade direkt.

(null)

Långfredagens morgon började med morgonmys och bokläsning.  Medan frukosten dukades fram slöades det hos morbror.

(null)

Medan de övriga tog ett träningspass blev det påskäggsjakt i trädgården.

(null)

Sedan spelade vi den försvunna diamanten och färglade påskteckningar.

(null)
 
och löste upp magiska handdukar

(null)

Sen gick vi ut och barnen testade påskpresenten och vi grillade hamburgare och åt ute trots att vädret inte var det allra bästa.

(null)

(null)

(null)

Sen blev det lek och mys inomhus innan vi åt libanesiskt till påskmiddag.

(null)

och så fruktbricka och film, denna gång Eldsjäl.

(null)

Påskaftonen började med bokläsning i sängen. Åh så mysigt det är och så underbart med alla böcker som finns att läsa. Sen var det dags för påslfrukost med äggmålning och marsipankycklingar som hönan ruvat.

(null)

Barnen hämtades av sin pappa och åkte till farmor för påskfirande medan vi åkte för att fortsatta påskfirandet hemma. Vi åt god påsklunch innan vi åkte på traditionsenlig påskutflykt med Syss med familj. Sen var det bröllopsplanering, första grillningen för våren och annat och jag tog inte en enda bild. Så blir det kanske när man har så härligt tillsammans 
  (null)

Fika utflykt, bild från Syss

Söndagen fortsatte med att bara umgås på olika sätt, ett besök hos mamma blev det också innan lunch och påskfika, Maris kaka med marsipankycklingar som vi gjort många år.

(null)

(null)

Tidig eftermiddag åkte de alla hem och jag gick ut och njöt av vår i trädgården innan jag tog tag i lite olika saker. Men det får bli ett annat inlägg.


Renoveringen fortsätter


Efter att ha tagit ned tapeter och spacklat var det dags att måla taket och taklisterna

(null)

Sen fick allt stå stilla till helgen då Syss kunde hjälpa mig att tapetsera. Eftersom tapeten skulle mönsterpassas klarade jag inte av det ensam. Vi började med förmiddagskaffe innan vi satte igång.

(null)

Vi jobbade till lunch och tog en liten paus för att äta, sen på’t igen 

(null)

(null)

Vi eftermiddagsfikade i solen ute på altan innan vi gjorde det sista rycket.

(null)

Lite efter 18 var vi klara med hela rummet, så nöjd med resultatet!
Jag blaskade av mig och bytte kläder och fick sen god kvällsmat med kött, hasselbackspotatis, rödvinssås och hemslagen bea hos Syss.

(null)

Blev en tidig kväll, trötta och med ont i kroppen.
Jag köpte förresten en ny tapetskärare som var toppen att skära med mot ex taklisten. Den kan jag verkligen rekommendera.

(null)

Söndag satte jag dörrfoder och golvlister.

(null)

Och fixade till doslocken för att de ska smälta in bättre

(null)

Jag målade kanterna med grå färg och mönsterpassade in tapet på locken.

(null)

Nöjd med resultatet, ser du doslocket?!

(null)

Röjde undan det mesta och slängde skräp på återvinningscentralen innan bad och slöande framför en serie. Nu ska eluttagen fixas och rummet få tillbaka möbler. Hoppas på att vara klar till påsken



RSS 2.0