I väntan på bordet jag vill ha.

I mitt vardagsrum vill jag ha ett satsbord med svart järnunderrede och laserad träskiva. 

(null)
Jag vill dock ha andra mått, framför allt högre bord, än på dem som finns på marknaden.
l väntan på att personen som ska svetsa underredena ska ha tid köpte jag två billiga bord på Jysk. Borden har svarta underreden och betongliknande laminatskiva.

(null)

Jag monterade ihop underredena men monterade inte skivan. Istället köpte jag en limfogskiva och fick den tillkapad i två 60x60 skivor.

(null)


 Jag slipade kanterna och betsade sedan dem med Zar modern valnöt.

(null)


(null)

Sedan lackade jag dem flera gånger med Zar matt lack, slipade lätt mellan lackningarna.

(null)

(null)

Riktigt nöjd med resultatet

Utehelg!

Helgen som gått har jag varit mycket ute. Trots sol har det varit ganska kallt och blåsigt men med mycket kläder och mössa har det gått bra att jobba trots aprilvädret (sol,blåst, moln, snö, hagel). Jag började lördagen med att samla ihop lövhögarna jag krattat ihop tidigare, dock blåste det så mycket att jag inte vågade lasta kärran själv (rädd att kåpan skulle blåsa sönder). Istället började jag gräva i gräsmattan så att elektrikern kan lägga ner slang och kabel till min utebelysning. Det  har provisoriskt legat ovanpå gräsmattan men nu stundar gräsklippningstider.

(null)

Jag fick vara försiktig tills jag hittat kablarna till gräsklippar roboten, vill ju inte gräva av dem. Det var ett tungt jobb och jag höll på hela dagen, med bara en kort paus för lunch.

(null)

När kvällen kom grillade jag och tog sen ett varmt bad och strök på linement på ömmande muskler.
Söndags morgon blev det tidigt kaffe hos Syss, sen begav vi oss ut på en liten vandring i Sveafallens naturreservat. Bara drygt 5 km lång men med rejäla höjdskillnader så det frestade på musklerna.

(null)

(null)

Vi gick till Bergtjärn, en liten tjärn med mäktiga klippor runt om.

(null)

Vi tittade på några av alla de jättegrytor som finns i området och njöt av doften av solvarm barrskog!

(null)


Väl hemma igen blev det att gräva färdigt, nu med hjälp av sonen som kommit på besök. När grävningen var klar fikade vi hos Syss och sedan körde vi ris och löv till återvinning. Pianot lyftes in i vardagsrummet med hjälp av sonen och två starka grannar, för nu är ytskikt och eljobb klart. Dags att börja återmontering  ljud och bild mm

(null)


Sen blev det grillat hos Syss innan helgen rundades av.
Många timmar ute, känns bra, och skönt att komma lite ikapp med utejobb efter allt innejobb.


Helg med variationer

Började helgen med hotellnatt med de närmaste. Åt gott, tidig kväll, hotellfrukost och lite strosande. 

(null)

Fika ute i solskenet tillsammans med mina fina.

(null)

(null)

(null)
 
En ny entreprenör i familjen 😊 

Väl hemma fick  jag hjälp med att sätta taklisterna av Syss. 

(null)

(null)

(null)

Arbetet flöt på bra så det blev långpromenad i skogen, krattning mm ute i det fina vädret. Såg årets första citronfjärilar! 

(null)

Senare målade jag på spikhuvuden och snyggade till skarvar mm. Började också sätta golvsockeln på kvällen. Snart kan jag täcka av och städa ur, jag börjar se ljuset!

(null)

(null)


Penseer, lister och julklappar

Idag fick jag den julklapp jag beställt med gåvokort från jobbet. Den som väntar på nått gott....

(null)

Termos och jägarpanna

Jag har inte gjort så mycket åt själva vardagsrummet då jag väntat på leverans av lister.  Istället har jag byggt ihop och byggt om tre Ivarskåp som ska bli sideboard i rummet. Måtten på den djupa sektionen var fel så jag fick kapa och bygga ihop på annat sätt

(null)


(null)


(null)

Och så har jag målat hyllor och högtalare till mitt surroundsystem. Ett helgerån anser vissa men bättre det än att inte använda det.

(null)

(null)

Idag kom listerna och jag har ikväll målat taklisterna första gången

(null)

Och så kom jag mig för att köpa och plantera penséer, vårfint!

(null)

(null)Steglitsen

Jag har läst boken Steglitsan av Donna Tartt, en fascinerande berättelse med otroligt detaljrikt språk.

(null)

En steglits är en fågel av finksläktet och bokens namn är namnet på en tavla, Stiglitsan eller The goldfinch, målad av  Carel Fabritius  1654. Tavlan föreställer en steglits  som sitter kedjad med en tunn kedja. Ett känt konstverk som man kan beskåda på konstmuseumet i Haag.

(null)

När jag googlade på tavlan upptäckte jag att  boken är filmatiserad 2019 och finns på Netflix. Jag tänker nog titta på den men vill vänta så att inte boken är allt för färsk i minnet. Och på min bucket list ska jag skriva upp att titta på tavlan i Haag.

(null)Vardagsrumsrenoveringen fortskrider

Denna vecka har jag täckmålat alla väggar två gånger på kvällarna efter jobbet. Känner mig hemsk som knappt varit ute nått men vill att renoveringen ska gå framåt. 

(null)

(null)

Den vägg som ska bli fondvägg täckmålades med en mörkare kulör

(null)

I går blev det bara maskerat och sparmålat men idag var det dags för fondväggen!
På förmiddagen åkte Syss och jag med min stora släpkärra till IKEA för att hon skulle få hem nya bokhyllor, TV-bänk, fåtöljer mm och jag köpte spothlightskenor, gardinskenor och två ivarskåp som tillsammans med ett djupare ska målas och bli sideboard i vardagsrummet. Syss körde kärran och klarade det galant.

(null)


Det tog sin lilla tid och sen njöt jag av solen på altanen en stund innan jag tog tag i målandet.

(null)

Väggen målades med Jotuns lady minerals, som ger ett kalkliknande intryck. Jag valde kulören Diskret som passar bra mot min gråa väggfärg. Här håller färgen på att torka, det kommer inte bli lika stora kontraster sen. Känner mig så nöjd!

(null)

(null)

Jag unnade mig också en bukett tulpaner, kanske det inte blir så många gånger till.

(null)

Jag vill också passa på att visa hur man enkelt kan sätta igen hål i väggen. I mitt fall var det eldosor som inte har någon funktion som skulle tas bort och väggen lagas.

(null)

Jag fräste ut rundlar ur gipsskiva med dosfräsen och limmade fast tunt papper där jag rivit bort för att få rund form. River gör man för att få tunn kant när man limmar mot väggen .

(null)

Bitarna fästes på plats i hålen med tapetlim och spackel. Är det på ett mer utsatt ställe limmar man med fördel en tunn träribba på baksidan av hålet som håller rundeln på plats.

(null)

Det bubbliga slätades ut när limmet torkat

(null)


(null)

Sen spacklade jag runt skarvarna

(null)

Slipade, vävade och målade.

(null)
 
Och voila, inget syns! 


Påsk!

En påskhelg som snart är tillända. Tillbringade långfredagen med finingarna. Det blev påskäggsletning, godishalsbandstillverkning
och såpbubblor,

(null)

(null)

(null)

(null)


(null)

promenad i skogen som är full med blåsippor, mera påskägg, tacomys och mycket mer.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Påskafton startade med bokläsning i sängen innan vi gjorde en riktig påskfrukost med äggmålning, amerikanska pannkakor ( som färgats gröna) jordgubbar mm

(null)

(null)

(null)

Och hönan hade ruvat små kycklingar i marsipan ( fast de såg mer ut som påskankor 😂)
(null)

Sedan åkte vi hem och det blev en eftermiddagsutflykt med Syss och kompani till ett vindskydd där vi fikade hennes goda crisptårta med citronkräm!

(null)

(null)

På kvällen blev det grillat, Svågern hade påskmustmarinerat köttet.

Påskdagen kom yngsta dottern med pojkvän. Det blev mat, godis, promenad. Eftersom jag är utan vardagsrum blev det häng i köket eller i sovrummen, Haloturnering fick det bli istället för tv-tittande. Traditionsenligt fikade vi Maris kaka

(null)

Jag fick hjälp att återmontera projektor och filmduk

(null)

Annandagen hade vi tänkt åka till sommarparadiset för att njuta av naturen, grilla korv mm men ställde in då det låg mer än 15 cm snö när vi vaknade.

(null)


Snön smälte bort på andra orter runt omkring men här ligger den fortfarande kvar. Det blev bokläsning mm och jag passade på att börja grundmåla väggarna i vardagsrummet.

(null)

Till kvällen åkte barnen till sitt, jag grundade färdigt väggarna. Det gick åt fem hinkar med färg! Får hoppas att nästa lager går lite lättare nu.

(null)

(null)Renoveringen går vidare

På kvällarna har jag spacklat och slipat väggarna i vardagsrummet. Munskydd kom väl till pass

(null)

Eftersom jag ska måla väggarna ville jag sätta slät glasfiberväv som underlag. I går hade jag en ledig dag och körde på med vävning.

(null)

(null)

Väven är tunn, ingen renoveringstapet utan mer en armering. Det syns knappt att den är på plats.

(null)

Vid lunchtid passade jag på att handla påskgodis och mat och eftermidddagskaffet intogs i solen. När vävningen var färdig tog jag tag i takmålning, något som är jobbigt för armar och nackmuskler.

(null)

(null)

Gjorde sen några ärenden innan jag satte fart att flytta ut material och verktyg i garaget, städa bland färg och tillbehör, slänga skräp och så damma, dammsuga och torka golv i hela huset. Känns så mycket bättre att ta lite påsk om det är ordning.  Jag fyllde påskägg och piffade med lite påskpynt. Lite retropåsk på köksbordet. 

(null)

Kvällen avslutades med varmt bad och liniment.


RSS 2.0