Vintrigt

Härligt med snö i mängd! Är så vackert med riktigt vintrig natur. Underbara färgnyanser av vitt, blått och grått.Köpte några nya smycken i samband med Hindersmässan. Gillar enkelheten med lite tvist. Visst är det lite vinter över dem?


Hittade kudde till ett sovrum i Sälen - lite vintrig den med 
Livet har sina ljuva stunder!

Efter en lördag med jobb hela dagen var det extra skönt att idag åka på Spa med mina döttrar. Vi tillbringade dagen på Loka Brunn.
 
Jag har varit där tidigare men fick nu möjligheten att prova en dag med behandling, lunch och bad.
 

Vi fick slå oss ned i en fin väntsalong innan vi sedan fick massage alla tre.
 
 
Efter att ha samlat krafter efter den härliga massagen åt vi en underbar lunchbuffé. Härligt att sitta vid bord dukade med vita dukar och servetter i fin brunnsmiljö.
 


Efter kaffe och god chokladkaka i salongen blev det att utforska Vattensalongen. Olika varma pooler, ångbastu, kallbad, utomhusbad mm testades. 
 
 
På eftermiddagen återvände vi hemåt, lätt skrynkliga om tårna av all tid i vattnet, ljuvligt doftande av sköna hudlotioner mm
 
Kan verkligen rekommendera en dag eller weekend här!


Återta julgransplundringen!

I dag tar många bort julen redan innan Nyår, och i alla fall innan Trettondagen. Färre och färre låter julen vara kvar till Tjugondag Knut. Det känns som om allt ska gå snabbare och snabbare, julen kan vi inte vänta på, in med granen innan advent, ut med julen snabbt och in med semlor och tulpaner. 


Varför inte lugna sig lite, njuta av julgran och ljus och låta barnen få en riktig julgransplundring?!
Bjuda hem några kompisar, bjuda på fika med det sista av julgodiset, krossa pepparkakshuset, dansa kring granen?

Vi ska dansa kring granen, så länge träskorna varar. Men när som träskorna tagit slut så tar vi n n och kastar ut

Denna sjöng mamma med mig och jag med mina barn. En efter en kastas barnen ur ringen tills slutligen granen är den sista att kastas ut. Alla andra danslekar som lätt glöms bort kommer väl till pass. Räven raskar, vi äro musikanter, så går vi runt kring ett enebärsnå och många fler. Kan dina barn dessa ringlekar?


Fina små burkar med varmchoklad blandning och polkagriskäppar kan vara något. Och så gärna en fiskdamm 😊Varför är vi så snabba att haka på nya traditioner men tappar våra gamla? Klart, det blir inte så mycket uppbackning av handeln, är för lite merförsäljning i julgransplundringar.
Men kom igen, återtajulgransplundringen!Tidning för retroälskare

Har ni läst tidningen Retro? En relativt ny tidning bland alla inredningstidningar. 
 
 
Retro är en tidning om 1900-talets design och inredning. De skriver om möbler, porslin, textil, keramik, lampor, mode, glas … Varje nummer innehåller också hemma hos-reportage från retrohem, adresser till retrobutiker och loppisar och fantastiska bilder från förr.
 
 
En kul tidning att läsa, studera bilder och nicka igenkännande över vissa saker som man sett i släktingars hem förr och som ansetts som inte så mycket att ha. Är själv inte så mycket för reto fullt ut men att blanda in snygga möbler från 50-60 tal, vissa prydnadssaker mm skapar härliga hem, tex har Äldsta dottern och Mågen en mycket fint hem med en hemtrevlig  inredning. Bilder därifrån kommer kanske längre fram.
 
Vill du prova-på så finns ett erbjudande här: Prova-på Retro
 
 

Nytt År

Nyårsafton - en kväll där vi även i år valt ett avspänt firande i fjällen. God mat och tolvslaget med fyrverkerier, naturligtvis men i joggingbyxor efter en härlig skotertur.

Så vackert på fjället när solen går ner 

Nya året startades med en ny skotertur på helt nypistade leder, inga andra var i form för att köra kanske....

Härligt sken över fjället

Bäst av allt, att få vara med nån man tycker om.  Familj och nära vänner är det som betyder mest, något som blev extra tydligt för mig när vi gick igenom sjukdom i familjen. 
Gott Nytt År till er alla 

RSS 2.0