Vad som kan göra en lycklig

Denna helg har jag fått njuta av det fina vädret, möjligheten att vara ute, att umgås med Syss med familj, bädda sängen med lakan som torkat ute, njuta av en tulpanbukett, druckit kaffe i lähörnet på altanen, läsa en bok och mycket mer.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Jag blir lycklig när jag hör fågelsången, ser scillor och blåsippor blomma och planterar om mina små tomatplantor. Tror att det är viktigt att glädja sig över de små sakerna, stanna upp någon minut och njuta mitt i allt.

Jag blir också glad att renoveringen av badrummet sakta men säkert framskrider. Ska bli så gott att se när mattläggaren satt våtrumsmatta.

Tänk ändå att en vecka som började med många negativa saker kan få sluta riktigt bra. Allt är inte löst men en sån här helg gör det lite enklare

(null)

(null)

(null)

Avslutar inlägget med Ellen Keys ord:
Det viktigaste i ett rum är människor, blommor och böcker!

(null)Solig helg i mars!

Denna helg har bjudit på strålande sol och några plusgrader! I dessa tider när så mycket är osäkert känns det så bra att våren kommer, oavsett.  Fredagen bjöd på promenad efter jobbet, handling, lite lyx med Caesarsallad från en lokal restaurang ( litet försök att stödja) och slöande framför teven. Jag började titta på DNA, en dansk serie som flera rekommenderat. Jag tittade på flera avsnitt på kvällen och resterande på lördagen. En mycket bra serie! Finns på SVT play.

(null)

På lördagsförmiddagen följde jag med Syss, svåger och Mathilda på en vandringstur vid Vargaviddernas naturreservat. Vi gick runt sjön Gryten, blev närmare 9 km totalt.
Solen sken, sjön var vacker och fikat smakade mycket bra. Sista kilometer av sträckan runt sjön var dock väldigt blöt, i början försökte vi hoppa på tuvor men det slutade med att vi vadade fram på spängerna medan vattnet rann in i kängorna. Men gå på  tur, ingen sur!


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Bild lånad av Syss 

På eftermiddagen torkade jag kängor,njöt i trädgågården, och sydde äntligen upp mina fjällräven vandringsbyxor, har bara väntat typ 10 år.  Är G 1000 zip off byxor som jag trivs bra med. Nu ska de vaxas igen för att stå med lite väta.

(null)

(null)

På kvällen var jag hembjuden till Syss med familj för säsongens första grill och sedan hyrde vi Emma, eftersom vi missat den på bio.

På söndagen vaknade jag till mera solsken! Fixade lite inne, röjde lite i garaget, tittade/lyssnade på streamad gudstjänst och tog bort torra växter i trädgården.

(null)

Blir så glad av allt som växer och blommar!

Efter lunch åkte jag till Solbacka, min lilla stuga, där jag eldade i kaminen sopade upp döda flugor och kände suget efter att få fixa färdigt med lasering av tak och uppsättning av lister. Njöt av utsikten från min trappa. Mina bröder m fl var också uppe och jag blev bjuden på somrig jordgubbspaj till kaffet. 

(null)

Tacksam för möjligheten att vara ute i naturen! In the mood för vardagsrum

Vardagsrummet hemma är i behov av uppfräschning, parketten behöver slipas, väggarna få nytt underlag för färg, soffa bytas mm. I helgen som gick var jag runt på både bygghandel och färgaffär och blev lite inspirerad. Sen tidigare har jag en tanke om färg och stil och nu börjar jag landa.

(null)

Jag har tänkt mig en fondvägg av liggande panel i gråbrunt men senaste dagarna börjat luta åt Lady minerals från Jotun, kanske i färgen Vallmofrö.
Ikea har haft en matta med färger jag gillar, i stor storlek finns den inte kvar på så många ställen men jag har köpt mig en, som start för renoveringen.

(null)

Grå, beige, greige färger gillar jag, så det kommer det att bli. Har inte helt bestämt mig för soffa och brottas fortfarande med vad jag ska göra av bokhylleväggen men förhoppningsvis landar jag där med


(null)


Har inget direkt plats att ha dem men gillar habos svarta knoppar, krokar mm. Visst är de fina?! Helgen bjöd också på loppisfynd, mellomys, träning och vårbukett

(null)


Början på odlingssäsongen

Nu har jag sått lite olika tomatfrön som jag hade över från förra året. Hoppas på stora fina plantor till växthuset.

(null)

Har också köpt på mig frön till pallkragen. Morötter och rädisor på såband, bästa uppfinningen för en som annars sår för tätt och inte gallrar 

(null)Mysig helg i Jönköping

Har tillbringat helgen med yngsta dottern och äldsta dottern med familjs. En god fredagsfika på fantastiska Grafitgrå i Kaxholmen och så lite lek vid Landsjöns strand blev en bra början.

(null)

Lördagsmorgonen börjades med gofrukost hos yngsta dottern. Sen storhandlade vi mat mm, hon ville passa på när tillgång till bil fanns. 

(null)

Fann några böcker på bokrean på
ICA Maxi 

(null)


Efter det blev det blixtvisit på Erikshjälpen innan lunch på mysiga Kroatorpet. Jag har åkt förbi där så många gånger men aldrig stannat. Deras brunch såg helt enastående ut, den ska vi ladda för nån gång med gott om tid.
Mysig inredning, ostindiaporslin och härligt bröd!

(null)

(null)

(null)

Sen blev det mest lek och mys med gullungarna. Minstingen var sjuk och det blev en hel del vara i famnen. När barnen kommit i säng avrundade vi med The hustle, en helt ok komedi att softa till. 
Efter en mysig söndagsmorgon med bokläsning i sängen varvades förmiddagen med Vasaloppet och ritande.  Efter lunchen var det dags för mig att ge mig av hemmåt igen, tacksam över en härlig helg

(null)RSS 2.0