Designat i Thailand

Har fått varit med och färgsatt och möblera  invändigt och utvändigt i ett hus i Thailand. Alltid lika roligt och en utmaning då det sker på distans.
Det börjar nu ta form och i början på nästa år ska det stå helt färdigt.  Här kommer ett litet smakprov
 
 
 

Vinterstämning

Är en blixtvisit till Sälen för att städa och  pimpa den sista av våra lägenheter. Den fick en vattenskada så nu har vi fått nytt badrum, igen. Här i Sälen är det vinter. 

Efter arbetet slut belönade vi oss med kaffe och saffransostkaka. Är första gången jag smakade den och jag gillade den verkligen. 
 
Krusenberg herrgård

Har varit på ett expertmöte för Läkemedelsverket på Krusenberg Herrgård, en konferensanläggning i en 1800-tals Herrgård. i den nybyggda konferensdelen fanns härliga miljöer helt i min smak. Ett läckert lamparrangemang över receptionen har de också.
 
 
 
Frukosten stod uppställd i Lottens kök, det gamla herrgårdsköket. Mycket läckert fast på ett helt annat sätt.
 
 
 
 

Golvad

Nu vill Maken ta kväll efter en heldag med golvläggning. Allt har flutit på bra och allt golv är på plats. Jag har assisterat, målat taklister, betsat konsoler och tavelramar. 
Tror det får bli en film ikväll att slappa till och säkert lite glögg som belöning
 
 
 
 
 

Kvällsjobb

Efter jobb och kvällsmat blir det jobb en stund om kvällen. Vi har spikat upp råspont på gavelväggen dock så har vi börjat med grundmålning. I morgon kväll täckmålning.
 
 
 
 

En skön familjehelg

Idag har vi haft en skön och slapp dag tillsammans. Målade första omgången på väggarna i sovrummet, annars har vi inte gjort något åt renoveringen. 
 
 
Efter förmiddagspromenaden med hunden och Äldsta dottern som är hemma, gjorde vi en tur till Linne & Lump, den härliga retroaffären som nu flyttat till nya lokaler. Äldsta dottern fyndade sängbord till deras sovrum.
 
 
Vi hade en fin kväll igår, levande ljus är väl fantastiskt ,
  
 
 

Vi har ångan uppe

Vi fortsätter med renoveringen hemma, denna gång är det sovrummet som vi gör om. Där var det ljus strukturtapet från början och i tio års tid har det varit mörkblått, som att gå in i en grotta när man ska sova :) 
Vi började med att riva ut de gamla garderoberna. Sen var det dags för tapeterna att rivas ned. Till vår hjälp har vi haft vårt senaste inköp, en tapetångare. Vi köpte en billig på Jula och den fungerade mycket bra, tapeten gick lätt att få ned.
 
 
 
Sen har vi spavärvat, vävat och målat tak. Golvet måste också spacklas då det saknas matta där garderoberna stod.
 
 
 
 
Sen blir det målning, råspontvägg och garderobsvägg. Vi får hoppas det flyter på bra, just nu sover vi i vardagsrummet och har våra kläder över halva huset.
 
 
Jag fick ett roligt brev igår. Jag hade vunnit ett pris i en hus & hem tävling. Utomhusfärg från Jotun! Passar bra till stugorna i Sälen.
Nu ska vi snart ge ss iväg till den traditionella turen till kyrkogården.  Vi har gått dit varje allahelgona i många år, tittat på alla ljusen och läst på gravarna. Sen några år har vi svärmors och nu också svärfars grav att tända ljus på. Vi brukar vara ganska många, mamma & pappa, syrran med familj, mina bröder mfl.  Efteråt ska vi hem till bror och svägerska för lite trevlig samvaro i höstmörkret.
 

RSS 2.0