Shoppingtripp

I helgen åkte jag, äldsta dottern, Syss och hennes bonusdotter på shoppingtrip till det stora gula varuhuset. Vi hämtade upp dottern på vägen och blev bjudna på fin frukost innan vi rullade vidare under trevligt samtalande.
Shopping blandat med lunch och eftermiddagskaffe och sen checkade vi in på hotellet.  Fräscha rum och en lobby/restaurang med snygg design.

(null)

(null)
 Bild från hotellets sida

(null)

Efter lite vila på rummet åkte vi till  Mandys diner där vi bokat bord för kvällsmat. Mysig restaurang i 50-60 tals stil och med mycket god mat.

(null)

(null)

(null)

Väldigt mätta och belåtna återvände vi till hotellet för lite slappande framför tvn och kvällskaffe.

(null)

Efter okey hotellfrukost (inte riktigt det man önskar) och lite mer shopping åkte vi hemåt. 
Vi mellanlandade för eftermiddagsfika hos yngsta dottern som äntligen fått lite ny eldragning och därmed kunnat få kylfrys mm på rätt plats. Hennes kök är så fint och mysigt.

(null)
Lingonsylt och våfflor

På fredagseftermiddagen plockade jag fram lingon ur frysen och kokte en omgång lingonsylt. Inget slår nykokt, hemkokt sådan och kokar därför mindre satser.

(null)

(null)

På kvällen firade vi Våffeldagen med våfflor x 3. Förrättsvåffla med räkor, rödlök, löjrom och smetana.

(null)

Varmrättsvåffla -raggmunksvåffla, stekt fläsk och lingonsylt.

(null)

Och efterrättsvåffla med grädde, jordgubbar och nutella.

(null)

Mycket gott alltihop och passande en fredagskväll.


Påskfint

Pyntar inte så mycket till påsk, det har jag skrivit om tidigare. Men det finns mycket fint i vår fantastiska inredningsbutik.

(null)

Fjädrar i milda färger

(null)

(null)

Söta påskharar och enkla ägg. Mycket i vitt vilket många säkert uppskattar.
Just äggen fick bli en present till Syss, passade fint på hennes bord och det känns inte alls förtidigt att ställa fram dem.

(null)

Själv plockade jag fram trääggen jag köpte på torget i Krakow. Funderar på varför jag inte köpte fler, var helt klart inte en prisfråga. 

(null)Mera marshelg

Ännu en helg med början till vår, jag uppskattar att det inte går för fort.
Utöver trevlig fredagskväll och lördagskväll hos Syss med familj (så lyxigt) har jag njutit av solen och att inte ha så mycket inplanerat.

(null)

Lördagen innehöll en liten sväng till en second hand och det blev några böcker, lite dockkläder, en ljuslykta mm
På eftermiddagen var tanken en första, kort vandringstur med fika vid Vargavidderna men sista delen av vägen var inte framkomlig. Då Syss inte är återställd efter Covid kunde vi inte gå in istället utan det fick bli eftermiddagskaffe vid en fin plats bara.

(null)

Väl hemma började jag tvätta rent altanen från gammal oljan och terasslasyr. Tar en bit i taget och hoppas det ska gå att behandla på annat sätt sedan.

(null)

Söndagen var det först årsmöte och lunch i kyrkan,  och på eftermiddagen läsning i solen en stund.

(null)

Man kan se skillnad i trädgården från förra helgen, snön är snart borta.
Mina tomatfrön har grott och växer bra, snart är det dags att skola om dem.

(null)

En skön helg, hoppas ni haft detsamma! Nu fortsatt bokläsning innan tidig kväll.

Grattis bloggen 13 år!

Idag för 13 år sedan nystartade jag min blogg. Från att bara handlat om inredning till att handla om designhappens i ett större perspektiv.

(null)


Så här skrev jag:
Nu nystartar jag min blogg. Det kändes så fattigt att bara skriva om design i betydelsen inredning och liknande. Nu blir det design i ett vidare perspektiv - om Skapande av hem, inredning, relationer - ja, en hel del som har med livet att göra

Inläggen kommer, ibland lite glesare och ibland tätare men min tanke är att fortsätta blogga. Tack alla ni som följer min blogg, ni får gärna kommentera ibland, det är så bra med lite feedback 

Helg i mars

Efter en intensiv arbetsvecka där kvällarna slutat sovandes i soffan innan klockan nio så gott som varje kväll var det så helg igen.  Fredagsmys med kräftsoppa och Bäst i test blev en bra start på helgen. 
Lördagsförmiddagen blev det en tur till IKEA som sällskap till Syss & co sen planterade jag ut penséer vid ingången.

(null)

På eftermiddagen åkte jag ä, Syss och hennes bonusdottern till sommarparadiset, isen ligger fortfarande på sjön men fika i solskenet fungerade bra.

(null)

På kvällen blev det mellomys och tre rätters middag hos Syss. Många ok låtar i finalen och gillade sångerskan som vann även om jag är tveksam till låten som bidrag i Turin

(null)

Söndag med ytterligare en vacker dag och jag har promenerat i solskenet .Har också träffat en vän som har det tufft. Känns bra att få prata.

(null)

På eftermiddagen hade jag en skön stund i solen,  varmt men än dröjer det innan bad i poolen

(null)

Jag jobbar på att njuta av att inte göra nånting. Klarar det stundtals, som idag i solen.
Men jag har skurit till mattan i hallen och sytt en gardin också.

(null)

(null)

(null)Två barnkalas och ett mellomys!

Denna helg blev det resa till mina fina små.
Pga pandemin mm har ingen av dem haft sitt barnkalas men nu skulle det äntligen bli av. 
Min uppgift var, utöver att hitta på lekar och hjälpa till med förberedelserna, att ta med den som inte hade kalas ut på lite utflykt.

(null)

(null)

Först ut prinsesskalas med uppklädda barn, dansstopp, ballonger, fiskdamm och såklart fika med fina tårtan äldsta dottern fixat. A fick följa med på loppis och fyndade bok, en jätteklädnypa och en vänskapsnalle i glas. Tror 6 år är en perfekt ålder för loppis. Byte av barn och nu dags för spiderman, superhjältekalas. Nu blev det limbo, hela havet stormar och farfars kalsonger men också skattjakt och självklart fika och ballonger. Dags för nästa fina tårta.

(null)

(null)

Vi åkte på loppis med V också, hon uppskattade det inte lika mycket som storebror. En askungenbok blev det och sen en glass och en pysselbok från en affär istället. 

(null)

Efter två lyckade kalas lägrade sig lite lugn och efter kvällsmat mm var det så dags för mellomys. Vi plockade fram massa frukt, lite choklad och lite chips mm. Frukt och bär hade en strykande åtgång.

(null)

Trots att de var trötta höll sig båda vakna och var nöjda att Theoz och Anna Bergendahl gick vidare.
Söndag bjöd på ännu en solig dag och efter lunchen där även yngsta dottern och hennes pojkvän anslutit blev det kaffe ute i solen

(null)

Och såpbubblorna var lika roliga som alltid

(null)

Sen var det dags att åka hem, hem till lite mer snö än där.

(null)

Ännu en fin helg går mot sitt slut


Försmak av vår

Sista dagarna har det varit soligt, fåglarna kvittrar och snön smälter sakta undan. Känner mig lycklig och anar våren
Köpte vårlig blomma till köket

(null)


Och har tagit in pelargonerna från garaget. 

(null)


Och nu är tomatfröna sådda.

(null)

Hopp!


RSS 2.0