Batman redo

I fredags efter jobbet for jag och Syss ned till Yngsta dottern där vi skulle sova över. Det blev fantastiskt god sparris och parmesanpizza från Stuk till kvällsmat. 

(null)

Vi tjattrade om allt möjligt (Alfred pausade med spel bland annat) och Syss klippte dotterns hår. Hade dock glömt att påminna om att ta med klippsaxen mm så det blev lite improviserat med köksax och grillpinne. Men det blev bra.

(null)

Vi åt tidig frukost, Äldsta dottern anslöt och vi åkte för en shoppingtripp till det stora gula varuhuset.  Det blev inga bilder från den resan men det inhandlades diverse födelsedagspresenter och så bebissaker.  Och en bättre hängmatta som jag provade på söndagen.

(null)

Det blev lite diverse gjort, sopade växthuset, åkte till återvinningscentralen och plockade pinnar som blåst ned mm. Laddstationen till min Automover sattes ut och jag bytte knivar och fräschade upp Batman efter vintervilan. Snart dags att han får börja jobba

(null)

(null)

Fick hjälp att byta vinterdäcken, nu ska jag inte köra i vinterväglag mer hoppas jag

Hur det såg ut förr

I torsdags gjorde jag och Syss ett studiebesök till modelljärnvägsföreningen och fick en guidning. De bygger upp en bit av vårt samhälle utmed stambanan som det såg ut på 60-talet, då det var en stor järnvägsknut. Resenärer bytte tåg här, passade på att gå på toaletten eller äta mat på järnvägshotellet när deras tåg gjorde paus mm. Det var ett stort antal personer som arbetade vid järnvägen och det fanns hus för övernattning mm

(null)

De flesta av husen och miljöerna var på plats, nu jobbades det med datastyrning av tåg mm.
Flera av husen fanns kvar på slutet av 70-talet så dem minns jag väl, och flera finns fortfarande kvar, framför allt det fina stationshuset.

(null)

De har också påbörjat spåret som ledde till bruksorten några kilometer bort. Där har de valt att skildra det mer historiskt.

(null)

Sågverket vid änden av Sågarkärret är ännu inte på plats, men de enorma kolhusen är på plats.

(null)
 
Och bruksområdet med mineralullsfabrik mm.
Så kul att se allt och föremål runt omkring som har med järnvägen att göra. Jag hoppas attt lärarna på våra skolor tar med eleverna på besök när man läser om hembygden.
Efteråt tog vi en nostalgitur och tittade på byggnader som finns kvar, på platser som tidigare haft byggnader mm. En fin kväll 



Lördag med guldkorn

Denna lördag började med långfrukost, och utefika med mamma och bror. Jag promenerade dit och det gick snabbt och utan besvär! Så skönt att rehab går framåt.
Efter lunch åkte jag och Syss och hämtade upp Mathilda för att åka på en sång och berättar konsert - Guldkorn från Duvemåla. 

(null)

På vägen dit stannade vi på Loppiskällaren där några fynd gjordes.

(null)

Vi åkte vidare och gjorde ett kort stopp vid en uteloppis 

(null)

Vi hann bara gå igenom en bråkdel eftersom vi hade en tid att passa. Så hit måste vi tillbaka på en loppisutflykt. Vid kvart i tre var vi framme vid Ullergården, en bygdegård utanför Frövi. Det var fullsatt i den lilla lokalen och Trio KaNoT som består av musikalartisterna Jenny Norén och Tobias Kandenäs ackompanjerade av Rasmus H Thomsen bjöd på en timmes fantastisk underhållning.

(null)

Programmet tog avstamp i 1800-talets bondesamhälle, där man genom texter och musik av såväl Björn & Benny som George Riedel och Allan Edwall lär känna de människor som slet i Stenriket. Samtidigt som man fann tröst och trygghet i både naturen och kärleken, i tron på Gud och i skrock.

(null)

Med fantastisk sång och mycket känsla bjöds vi på höjdpunkter från musikalen Kristina från Duvemåla. Jag fick gåshud vid ett flertal tillfällen! Jenny Norén har vi hört i andra sammanhang, bl a i Chess på Säffleoperan och hon är enormt duktig.
Efter extranummer och tack serverades fika och sedan vände vi hemåt. Så glad att vi kom på att det var föreställning idag och att det passade. Det finns några datum kvar så har du möjlighet att höra dem, missa inte chansen.
Föreställningen ingår i "Scenkonst utanför tätort" som är en regional satsning för professionell teater och scenkonst på små orter som drivs av Region Örebro län i samverkan med Riksteatern Örebro län.
Väl hemma fick jag njuta grillat med grekisk sallad och tzatziki hos Syss. Kvällen avslutades med mera guld - Abba Gold. Det är femtio år sedan Abba vann med Waterloo och en hyllningskonsert med många artister visades på SVT. Nästan svårt att förstå hur stora Abba var och fortfarande är!

(null)



Annandags pysslande

Annandag påsk med sol och riktigt varmt. Nästan så att frukosten skulle ha kunnat avnjutas på verandan. Dammtorkade lite i bil samt spolade av lite lera efter gårdagens utflykt till sommarstugan på rejält geggiga vägar. Ska besiktiga den om nån dag och får inte tvätta den ordentligt pga nyligen omlackad backskärm.  Efter lunchen satte jag mig i solen på altan men hade inte ro att sitta så länge. Passade på att laga och limma bordet som gått isär.

(null)

Och grundmålade några fläckar på fasaden, förhoppningsvis kommer jag täckmåla den delen i år.  Satt en stund till i solen i bara linnet innan jag sedan sopade av den inglasad delen av altanen och plockade ihop lite skräp. Är snart dags att ta fram dynor, mattor mm.
Lite krattande blev det också, kommer nog vara ett evighetsprojekt i år. Hittade blåsippor i en buske, blir så glad 

(null)

Skön kväll inne, vilandes knät.  Nästa dag visade tydligt att vi är i början av april

(null)



RSS 2.0