Valborg och en liten tävling

Det är så roligt att så många besöker min blogg. Tänkte fira detta med att prova på en liten tävling. Vännen U tillverkar smycken som hobby.  Det är roligt att få smycken som ingen annan har och hon skapar smycken om man har en egen ide och i färger man tycker om.




I min tävling lottar jag nu ut smycket nedan som hon tillverkat.
Det du behöver göra är:
För en vinstchans: lämna en kommentar och du är med i tävlingen
För två vinstchanser: lämna en kommentar och lägg ut bilden och en länk på din blogg/hemsida.
Tävlingen avslutas 14 maj.



Smycket du kan vinna!


Hoppas ni alla haft en skön valborgsmässoafton. Själv har jag firat vid sommarstället med en del av släkten, en tradition sedan några år tillbaka. Vi grillar, drar ris, eldar vår egen majbrasa och sjunger in våren med både "Vintern Rasat "och "Sköna maj välkommen".

Nya mannen i mitt liv....




I slutet av sommaren 2003 blev jag förälskad. Jag som aldrig trott att jag skulle kunna ha sådana känslor för en annan. Familjen med tre barn, två katter, en kanin och två guldfiskar var stor och härlig och det fanns inte behov av någon mer. Av flera anledningar kom tankarna om en hund upp, maken hade haft hund innan medan jag ansett mig som en typisk kattmänniska. Efter veckor av funderande fick vi kontakt med en kvinna utanför Stockholm som hade valpar att sälja. De var blandrasvalpar (jag vet att det inte är populärt hos alla) - Eurasier och Alaskan Malamute. Vi samtalade med henne, hade familjeråd om hundansvar, pratade med min bror som ägt många hundar och tillslut åkte vi dit för att titta. Tre valpar fanns till salu och vi visste att det var en som var aktuell för oss. Redan när vi såg dem blev vi förälskad i en och det visade sig tursamt vara den som vi kunde få köpa.(man ska inte åka och titta på valpar om man inte redan tänkt igenom vad det innebär att bli hundägare, man blir så förblindad).
Några veckor senare kom han hem till oss och är nu en härlig, älskad, egensinnig del av vår familj. Visst är han väl underbar!






 Trött efter lek med syskon






Kan man bli annat än förälskad





                 Hunden som älskar snö!



             Hunden på fjällvandring




Porträtt målat av äldsta dotterns pojkvän!

Resultat av omröstningen

Nu har jag haft omröstningen om vilket inredningsprogram folk tycker bäst om i en vecka. Tack alla ni som röstat och kommenterat. Det program som de flesta tycker bäst om är Bygglov, med bl a Mija. Tycker också det är ett bra program och Mija har en stil som jag gillar för det mesta. Roomservice som god två, gillar framför allt de härliga hantverkarna! Detta även om, som flera andra kommentrat, det känns som om det behövs nått nyt nu, de flesta program blir lika.  Med tanke på att dokusåporna blir allt värre är säkert program där man stylar om åt nån, inte ont anande släkting eller granne, inte långt borta :-)







Lite vårligt på verandan

I alla inredningstidningar och liknande är det vår och sommar detaljer som gäller. Det ger drömmar om varmare dagar och förhoppningsvis genomför man några av sina ideer. Njöt av ett nytt nummer av Hus & Hem i helgen, en tidning som jag tycker om för att den inte är FÖR flashig. Har också passat på att skapa lite vår på vår veranda, min and har fått flyttat ut och så lite grönt som ändrar från vinter till vår.






Vår i vår lilla Sälenlägenhet

Idag är jag i Sälen igen. Sitter och njuter av utsikten från vår balkong utöver hundfjällets backar. Solen skiner och det är faktiskt snö kvar så det går att åka skidor. Men efter helgen stänger Hundfjället och övriga ställen nästa vecka.
Jag är uppe för att snart gå på styrelsemöte och sen åker vi hem i kväll. En blixtvisit s a s. Men åker gärna bil och denna väg har vi nog åkt flera hundra gånger så det känns inte så jobbigt, snarande avkopplande.

Vi kom upp i natt och sov i vår lilla compact living lägenhet mitt i backen. Den har jag så sakta börjat att fräscha upp, eftersom väggar och golv ändå är OK får den stora renoveringen vänta nått år. Köksdelen står näst på tur med nya skåp, bänskivor, kakel och vi ska sätta in en diskmaskin. Men de flesta av möblerna är nu utbytta eller på gång att bytas ut. Här kommer några bilder från detta. Även här går mycket i valnöt (dock ljus), vitt och beige.


Soffa i nougat från Permia Inredning, ett företag jag kan rekommendera om ni vill ha tex bäddsoffa av hög kvalitet.




Egendesignat soffbord av en gammal drängkista som är betsad i modebrunt och försedd med hjul



Mörkbruna clubfåtöljer i skinn från Mio möbler




Softhörnan...



Matbord Ekenäs i valnöt

Och glöm som tidigare sagt inte att rösta om inredningsprogram till höger!

Lite nytt på lilla WC´n

Har möjligheten att få ett tvättställsunderskåp i furu i bra skick. Funderar på om det inte vore värt besväret att måla det vitt och ha på vår lilla wc. Att där kunna gömma extra toarullar, grovrengöring för händer om man mekat bil och annat smått och gott som inte ryms i det lilla skåpet och som inte är så snyggt att ha stående framme. Här hade vi aprikos när vi byggde vårt hus för, ja hjälp, snart 20 år sedan. Äldsta dottern och jag gjorde ett ryck för några år sedan när vi inte stod ut längre. Väggarna målades svagt grå, övrig inredning är vit och så pyntade vi med lite maritima i vitt, svagt grått, lite blått ochså rött som accentfärg, saker som jag fortfarande trivs med. Kanske för att flera av dem är minne, vaxljuset med snäckor fick jag av sonen, träfiskarna av vännen K, fotona föreställer vatten jag gillar (Malaysia och vår egen insjö). Jag tror nog jag provar så att inte skåpet upplevs för stort innan jag börjar måla, känns allt ok blir det vit färg som gäller.
PS. Du glömmer väl inte att rösta på inredningsprogram till höger!







Ursäkta bildkvaliteten









Ni glömmer väl inte att gå in och titta på bidragen som tävlar om att vara Sveriges härligaste inredningsblogg
Nu sjunger tävlingen på sista versen

Vilket inredningsprogram tycker du bäst om?

Först fanns bara Äntligen hemma, sedan har det poppat upp inredningsprogram i var och varannan kanal. Gillar jag!
Vissa är mer favortier än andra och de t om recordar jag för att titta på vid annat tillfälle om jag är upptagen när de sänds. man har ju inte tid att sitta varje kväll framför Tvn redan vid åtta snåret, eller...  I Canada har de en kanal som heter HGTV - Home and Garden television. Där går det inredningsprogam hela dagarna. Gör om din grannes hem som överaskning och liknande har de bland annat (gulp!). De gånger jag varit där har jag passat på att utnyttja lediga stunder och att jag vaknat tidigt p ga jet lag och frossat i inredningsprogam. Tur att vi inte har en sådan kanal här hemma, jag och många med mig skulle ha problem att få något  annat gjort.
Vilket program är din favorit?  Var med och rösta fram det populäraste inredningprogrammet i omröstningen till höger.  Skriv gärna en kommentar också.


Härliga inredningsprylar och hardcore

I går var jag i Jönköping. Hann med en snabb sväng på bla Village. Så mycket snyggt de har! Likaså i en blomsteraffär med lite inredningsprylar. Där hittade jag det rosa fatet (fanns även i vitt och grönt). Är inte alls någon vän av rosa men blev lite förtjust i detta fat.











Eftermiddagen försvann snabbt p ga en punkering på bilen som tog en massa tid men vi hann få lite ordning på Äldsta dotterns lägenhet (har varit utlånad under hennes resa). På kvällen sedan blev det Prerelease konsert där Intohimos nya skiva släpptes. Även om inte Hardcore är min favoritmusikstil var spelningen bra. De är otroligt musikaliska och dotterns pojkvän en fantastisk sångare. På torsdag är de förband till Underoath i Göteborg och sedan drar turnerandet igång

Favorit designer?

Vem är min favoritdesigner?
Frågan är svår när jag bara tänker på inredning. Men när jag får tänka ett tag till vet jag bestämt:
En snöflinga som sakta smälter på min hand, den första snödroppen som tittar upp, fåglarna som vet att det är vår och börjar sjunga på ett nytt sätt, färgmatchningen av vårens ljust gröna mot trädens stammar och markens gråbruna toner som sedan går över i sommarens intensivtgröna och höstens alla färger, lukten av ett nyfött barn, smaken av solvarma jordgubbar, det gråa stormande havet, den spegelblanka skogstjärnen, och mycket mycket mer

Bakom allt detta står min favoritdesigner!!!!!








Mitt nya projekt - ett hotellrum

Idag har vi hämtat dottern på Arlanda. Vi åkte upp redan i går kväll och passade på att gå ut och äta gott på en Thai restaurang: Pong. De serverade bla buffe som håller mycket hög kvalité och med otroligt goda rätter, och deras Tom ka gai är fantastisk!. Ofta när man serveras buffé är det lite mjäkiga smaker och storköksvarning över det hela men inte här dock. Kan verkligen rekommendras! De har också en snyggt inredd restaurang som ni kan se lite av på bilden.

Thairestaurang Stockholm


Sedan sov vi över på hotell och där har jag mitt nästa projekt. Jag ska hjälpa till och styla om rummet så att det blir lite snyggare och mer inbjudande. Ska bli kul att ta tag i.





Kände så underbart att få krama om Äldsta dottern igen efter att ha haft henne borta i 3 månader. Hon och hennes reskompis tyckte det var smått overkligt att vara hemma igen och kunde knappt skiljas åt för att i olika bilar transporteras hem (de ska träffas senare idag). Under hela resan hem bubblade vi alla om vad de gjort och vad som hänt hemma. Väl hemma blev hon varm mottagen av först Hunden som höll på att helt pussa ner henne, sedan kramar av Storebror som inte börjat jobbet ännu. Stor chock men sedan stor glädje fick hon när hon gick in på sitt rum och pojkvännen väntade där! Hon hade trott att de inte skulle träffas förrän på hans releasespelning i Jönköping på lördag. Kul överraskning!
Nu ska jag se om jag kan göra nån nytta i trädgården.

Ett rum att komma hem till

I övermorgon kommer Äldsta dottern hem efter att ha varit ute på en jordenruntresa i 3 månader! Ska bli så gott att krama om henne igen! Men sen blir hon inte hos oss så länge, hemma är inte helt och hållet hos oss längre. Sen ett och ett halvt år tillbaka bor hon i Jönköping och har sin egen lägenhet. men hon kommer  ju hem till oss ibland, som över jul och så. Hennes rum står fortfarande redo att ta emot henne. Har funderat hur länge man har det så, är säkert olika beroende på om man har behov av utrymmet, och hur mycket eget hem barnen skaffat. Hennes rum får nog vara tills hon och pojkvännen slår sina påsar ihop och börjar sitt egna hem, (tror jag). Under början av tonåren hade hon lite djungel/asien inspirerat rum men gjorde om för några år sedan. Brunt och turkos var färgvalet nu och som fond vid sängen satte vi upp en ursnygg randig tapet i de färgerna. Var ganska svårt att tapetsera på tvären, tyckte jag. I sängen sedan kuddar i turkost och brunt från Ikea, Lagerhaus, och Malaysia semester. Alla små detaljer såsom ljus (i mängder) blomkrukor mm går också i turkost. Ett rum som blev lyckat och som hon och jag fortfarande tycker om..







Är bara tvungen att lägga in en bild på något annat vackert -  det sex dagar gamla fölet Decor som finns i min närhet, passande namn eller hur! Sådana sötnosar ger lite vardagsglädje, vilket kan behövas när man är åter på jobbet efter påskledighet. Ingen gör ens jobb medan man är borta så det blir mycket att ta tag i när man är tillbaka. Fast jag måste ändå säga att mitt jobb för det mesta är väldigt kul

Borta bra men hemma bäst...

Nu är jag hemma igen efter en vecka i Sälen. Har varit så skönt att åka skidor, bräda, slappa, vara tillsammans, njuta frisk luft och sol.  Men nu är vi hemma och även om det  är lite jobbigt att packa upp allt, torka pjäxor och bagar, tvätta skidkläder som ska hängas undan mm så känns det skönt att vara hemma igen. Hoppas på en fin dag i morgon då vi utöver tvättning mm kan hinna lite ute i trädgården.
Häromdagen såg vi ett TVprogram om en safari i Afrika.  De såg giraffer, zebror, flodhästar, elefanter mm som vi bara ser i djurparker och vi pratade om vad det måste vara fantastiskt att se dem i fria naturen. Idag på vägen hem såg jag inom loppet av några mil: tre råddjur, en massa svanar, två tranor och flera vildsvin. Väl hemma fick jag syn på en igelkott som verkar trivas under vår lekstuga och straxt därefter kom en hare hoppande på gatan. Visst har vi det fantastiskt vi med som kan se olika vilda djur i vår närhet!


Påskdagen!

Idag har solen gassat hela dagen och vi har åkt skidor, suttit i backen och njutit och jag har åkt snowboard igen!
Förra året avslutade jag min skidvecka med att falla när jag åkte snowboard och bröt armen. Jag ville så gärna åka igen då det är så kul men samtidigt var jag rädd för att ramla och bryta mig igen. Hjärtat bultade när jag spände på mig brädan men efter några svängar kändes det bra igen. Är så lycklig för det!

 I morgon är det påskdagen - det är lätt att påskens budskap tappas bort när man är så här på skidsemester.
Men vi får verkligen glädjas - han är uppstånden!



Ett tomt kors


Lord
I lift your name on high.
Lord I love to sing your praises
I´m so glad your in my life
I´m so glad you came to save us.
You came from heaven to earth to show the
way,  from the earth to the cross my
debt to pay. From the cross to the
grave, from the grave to the sky
Lord I lift your name on high.

Sover gott i läckra sovrummet


 

Här kommer några flera bilder från Sälenlägenheten där vi just nu är. Ena sovrummet har liggande råspont i vitt som fondvägg och svagt beige väggar för övrigt. Sänggavel, sängbord, tavelramar och våningssängen i mörkt valnöt och så rött som accentfärg. I det andra sovrummet är väggarna mörkt blå grå (nyans fältspat) Till det vitlaserad sängar, garderober mm. Lite rött som accentfärg även här.










Nu har vi stoppat i oss lite lunch och det är dags för backen igen. Efter ett par dagar med snö och grått bryter solen igenom idag. I morgon ska det bli gassande sol, hoppas det stämmer.
Glad Påsk på er alla mina bloggbesökare!

Design i Sälen



Den här hyllan gick jag och spanade in länge i en affär i Sälen. Den är av smitt järn med trähyllor och jag insåg att den hade en given plats på en väggsnutt i den renoverade lägenheten. Så den inköptes och sattes upp bland det sista vi gjorde. På den samsas några vaser, gästboken och så en Dalahäst i grönt. Hittade den på Village och var bara tvungen att köpa den då den var helt rätt. (Vi har en passande Dalahäst i varje lägenhet). Lite nördigt men kul med detaljer. På tal om detaljer, kunde inte låta bli att välja gröna handdukar och badlakan som vi har här i denna lägenhet (har ett privat förråd så att vi kan ha kvar vissa saker).





Annat som är snyggt är bindningen och brädan som Yngsta dottern köpt. Den är verkligen nu man ska köpa prylar då det är 50 % rabatt på det mesta. Nu räknar hon med att inte fötterna ska växa så mycket mer och satsar på kvalitet.





Sötaste designen är nog LillStrumpans dotter som i år lärde sig att åka glasstrut, svänga och efter lite övertalning att åka knapplift själv. Fick en gul knapp som matchade hennes skidor ( liftskötaren är uppfinningsrik när det gäller att få de små med på tåget). Dagens slutade dock inte bra, på väg till Trollskogen gjorde den lilla kanonkulan en störtdykning med en spiralfraktur som följd.

Ett nyrenoverat badrum i Sälen!

När vi lämnade hemmet var det mulet men på vägen upp bröt solen igenom. I Sälen var det blå himmel och sol med några små moln! Efter att ha packat ut allt ur bilen och fikat blev det en promenad med hunden och så lite kvällsåkning där vi försökte lära LillStrumpans dotter att åka slalom. Svettigt värre. Sen njöt vi av kvällen i vår fina lägenhet. Kollar alltid runt och ser vad som hänt sen sist. Slitage får man räkna med men man blir både ledsen och förvånad över att det finns gäster som har sönder saker utan att meddela det och att andra saker försvunnit (med hem kanske) I gästboken finns det skrivet av de flesta av gästerna och där får vi många beundrande ord om lägenheten och designen. Flera kommer igen för andra året och har även bokat kommande säsong.


Här kommer lite bilder på vårt badrum i lägenheten. Badrummet renoverade vi under sommaren och hösten -08.
Stilen från lägenheten i övrigt har fått följa med även in i badrummet. Väggmatta  som är en läcker blandning av 50 tal och hypermodernt, rökfärgat glas, krom och så gröna detaljer till det som i övriga lägenheten. Och så klart, en bastu att komma in i efter en dag ute i backarna!







Sälen, nu kommer vi!





 




Nu har vi packat för att ge oss iväg till Sälen,  fullt över allt då hundburen tar stor plats. Och nu för tiden är det dubbel uppsättning av allt, både skidor och snowboars, samt skoterkläder. Det blir nog lite glesare mellan inläggen men jag ska försöka visa lite inredning där ifrån

En doft av nytvättade lakan

På vägen hem från jobbet stannade jag vid det stora köpcentrumet och köpte en ny sele till vår Hund. Passade på att titta på lite inredningsprylar i en annan affär. Köpte dock inte så mycket, bara ett par påsar med lavendel. Är lite svag för att ha sådana i underklädeslådan och bland lakana. Bland lakana får den vara tills dess att de istället kan dofta efter att ha torkat ute i sol och vind.  Visst är det väl en ljuvlig doft. Den som kunde fånga den och lägga i burk skulle kunna göra sig stora pengar ( ja, jag vet att det finns doftljus som ska dofta nytvättat men det funkar inte). Idag är det sol och hade jag varit hemma lite tidigare hade jag kunnat tvätta och hänga ut, får se om det blir i morgon istället. Men då ska jag fixa den sista maten och packa för vår Sälenresa så det kanske får vänta tills efter Påsk.



Lavendel, mmm




Nytvättat

Ska gå på Pre-Releaseparty!





Om knappt två veckor kommer Äldsta dottern hem från sin jordenruntresa. Efter ett stopp hos oss bär det av till Jönköping igen för henne. Då ska vi också åka ned för att träffa hennes Johan och för att vara med på en Pre-release av INTOHIMOS nya skiva! Ska bli verkligen kul att höra dem live. Du kan lyssna på en av låtarna My Space.
Att skapa musik är en av de högre formerna av skapande, eller hur

RSS 2.0