Rapport från midsommarveckan

Nu är det midsommar! Hörde på Spanarna att Jonas tyckte man skulle flytta midsommar till 15 juli, då skulle det kännas som mitten av sommaren och man slapp ha ångest över att nu vänder det och sommaren tar snart slut som vår vanliga midsommar lätt framkallar.
Min midsommarveckar har jag först tillbringat i Husvagn på nyhem med Lillstrumpa och hennes två busar och så hade vi glädjen att ha båda döttrarna med ett tagHär är en bild från Barntältet som var proppfullt med 3-8 åringar, och en hel del föräldrar och yngre syskon. Tror aldrig det varit så fullt. Blir lite irriterad över att de vuxna är de som sköter sig sämst, pratar med varandra mm
Elvira  skapar en mobilNytt för i år, inredningsprylar bland utställarna. Midsommarafton tillbringade jag först på jobbet och sedan midsommargrillning med Lillstrumpans familj.Maken och Yngsta dotterns skapelse!

Glad midsommar på er alla där ute!


Påväg till Nyhem

Om allt går som det ska (detta är ett förinlagt inlägg) är jag, Lillstrumpan och hennes två kottar (och kanske min yngsta) på väg till Nyhemsveckan där vi ska tillbringa några dagar. Bo i husvagn, gå på barnmöte, lära nya sånger, sitta på en filt i backen, äta glass, träffa kära vänner, äta hamburgare, shoppa fåglar och annat kul på Nya Musik, äta plättar och jordgubbar bär mamma och pappa kommer på besök och mycket mycket mer.
Jag hoppas på sol och sköna stunder och det blir inga nya blogginlägg på några dagar

Nyhem 2009


Golv uppåt väggarna...

I den lägenhet vi nu renoverar i Sälenfjällen  har vi satt fondvägg i hall och sovrum av ekparkett. Är helnöjd med resultatet. Kommer bli så snyggt med det gråa till.
Fler bilder kommer.


Nu väntar sommarlov

Idag slutade Yngsta dottern nian. En härlig, traditionsenlig avslutning i kyrkan (!) Sedan tårfyllt avsked av klasskamrater och mentorer. Nu väntar sommarlov, sommarjobb, ridning, festivaler och till hösten gymnasiet.
Bästa Jenny och dottern har följt varandra sen Lekis och nu ska de gå olika program på gymnasiet, hur ska det gå?!Dottern med flera av sina vänner utanför kyrkanBästa vänner sen Lekis


4 gipsskivor och en bröllopsdag

Är i Sälen ett par dagar och fortsätter renoveringen av vårt senaste objekt. I går har vi gipsat färdigt och börjat spackla alla skarvar.
Skruvautomat för snabbt montera gipsskivorna är inte dumt


I Sälen var vädret underbart. Gick hundpromenader i solen och vi fikade på trappan när vi pausade i arbetet. Men vid femtiden kom tidernas åskoväder. Det blixtrade över hela området och mullrade från alla håll. Det utlöste automatlarm på den anläggning där vi ahr en av våra lägenheter så brandkåren fick rycka ut. Sen gick strömmen i hela Sälen. Just då var jag inne i ICA affären och handlade lite till kvällen. Tursamt nog hade de viss batteridrift så jag kunde få betala mina varor och sedan släppas ut ur den mörka affären.


Bryggar limpa från Sälens bageri, mmmm


 Vi åt kvällsmat - jordgubbar och fantastiska bryggarlimpan på balkongen och sedan kom strömmen tillbaka så vi kunde jobba vidare.
Vi avslutade kvällen med jordgubbar och cider framför TV, en bra bröllopsdag!


Kofötter
Vilket lustigt ord. En mycket användbar pryl när man renoverar, Finns i alla storlekar, från den minsta kalv till den största tjur


Känsla av semester

Är ju nu ledig några dagar på raken vilket kändes välbehövligt.  Fredagen tllbringade vi i Jönköping hos Äldsta dottern. Vi blev bjudna på god lunch, Maken fick jobba av det hela (Sätta upp stringhyllor på betongvägg). Sen lite ärenden, köpte en cykel (dotterns födelsedagspresent, kollade glasögonbågar (viktigt med designen) och sedan ut på Piren där vi åt glass i solskenet. Maken köpte en Piren special och det var en generös försäljare. Det var nog den största glass jag sett.

Solsken, glass och vatten med båtar. Kändes som en minisemester.  Dagen avslutades med jordgubbar och mjölk till kvällsmat och en promenad med hunden i den sköna kvällsstunden innan vi vände hemåt.


Vi har bytt pump till vår pool och installerat solfångare. På två dagar gick temperaturen i poolen från 16 till 22 grader! Gårdagen innehöll gräsklippning, altanstädning mm och så dopp i poolen. Yngsta dottern med kompis njöt av att kunna sola och bada efter en arbetsdag på BK. Dessa lediga dagar med sol, glass, grillning, poolbad mm ger mig känslan av att ha lite semester, även om det är länge än till den riktiga semestern
Vår pool är inköpt för många år sedan från Primastar.  De säljer kvalitetspooler till lågpris. Kan verkligen rekommendar deras pooler. De är serviceinriktade, svarar direkt på mail. Därtill är deras instruktioner utformade med en personlig touch, jag drar på smilbanden när jag läser vissa bitar.


Tradition på Kristi Himmelsfärdsdagen

På Kristihimmelsfärd brukar många åka på Gökotta. Att tidigt på morognen bege sig ut i skogen och vid en speciell samlingsplats lyssna på Göken. När jag var liten åkte vi alltid till Tornberga, nån stans utanför Grytgöl i Östergötland. Vi startade tidigt på morognen, åkte bil och sedan vandrade vi tillsamman med många andra upp till Tornberga. Där åt vi matsäck och lyssnade till sång och musik. Och på Göken också kan jag tro. Göken har jag hört många gånger i vår och jag ramsar alltid: Östergök -Tröstegök, Västergök - Bästergök, Norregök -Sorgegök och försöker undvika att höra den i Söder, södergök -dödergök.Men nån Gökotta på Kristi Himmelsfärdsdagen har det alltså inte blivit på över 25 år. Istället har vi en egen tradition sen kanske 20 år tillbaka. Vi cyklar upp till vårt sommarparadis, ca 2 mil. När barnen har blivit en 6-7 år börjar de cykla själva och efter nått år orkar de hela vägen (Ja sonen gjorde det till och med redan som 6 åring).
Hur många vi är har varierat och vissa år har det inte blivit av pg a mycket dåligt väder, barnafödande, bröllop mm. I år var vi ganska många från början och två nya barn skulle debutera. men pga av sjukdom mm blev vi tillslut bara tre -  jag, min svägerska och brorssonen som cyklade för första gången.

Med lite pauser på vägen kom han en bra bit av vägen, kanske en tredje del. sen fick han lifta med sin farmor och farfar. Så vi var två som i lite snabbare tempo cyklade resten av vägen och kom upp till förmiddagsfikat med god rabarberpaj. Flera i övriga släkten var där men bilburna.

Yngsta dottern med kusiner passade på att laga bron som går över diket. Högtidligt invigd för många år sedan. 


RSS 2.0