Härliga semesterdagar

Inte bara jobb på semestern utan också en hel del nöje. Har lyckats ha många soliga dagar hittills trots att stora delar av Sverige haft dåligt väder. Senaste dagarna gassande sol, nu väntar poolen och solstolen och en bok innan Sonen kommer hit på besök.Lite saxat:
Orsa Björnpark, kan verkligen rekommendera. Mäktigt med alla vilda djurÄlv vid Bredvallen, underbart vacker plats vi bara ramlade på under SälensemesterLite geocashing, nu är vi alla inblandade, om ännu inte så besatta som Lillstrumpa med manNej, som sagt nu väntar sol och pool en stund.


Sakta tar det form (och färg)

En kombinerad renovering och semester i Sälen med tre extra arbetare har gjort att renoveringen tagit ett kliv frammåt. Döttrarna och Mågen har målat tak, väggar och fönster medan Maken och jag har vävat, lagt värmegolv mm. Vilket vrid det blir när man är fem som arbterar. Men lite mer logistikproblem. Funderar hur de gör på extrem home makover då de är massor med folk som ska arbeta samtidigt? Nu väntar klinkersättning, kakling och montering av kök.Arbetskraft
Allrum med fondvägg (S 8000 N)
Utsikt mot hall


Kinesisk design

I dag har jag varit i Kinaparken i Bastudalen. Det var den årliga utflykten med mamma som Lillstrumpa och jag gett henne i födelsedagspresent. I ett fd stenbrott anlades för länge sedan denna Kinapark med paviljonger, dammar mm. När den första entusiasten dog förföll trädgården men nu på senare tid har en ny ägare återskapat den.Här finns ett kakträd Katsuran som i sepember doftar kakor. Är lite nyfiken på det och skulle vilja komma tillbaka då. de ljussätter också parken då den 10 september


Annorlunda polkagrisar

Färska polkagrisar från Gränna hör sommar och semester till. Tycker de traditionella är goda men har en annan som är största favoriten. På kokeriet "Tomtar & Troll" i Gränna säljer de stången "Trollgodis" (är säker på att den hette Trollstång förrut :) En polkagris med hallon och saltlakrits i perfekt blandning. det finns andra kokerier som har "Hallonsalt" och liknande men de är helt enkelt inte lika goda. Denna är originalet med bäst smak och konsisitens. Åker ni till Gränna, missa inte Trollstången.
I år har jag fått den levererad av Lillstrumpa som varit där, själv har jag inte varit i Gränna i år.Sommarparadis
Snart semester. lever dock sköna sommardagar mellan arbetspassen. Yngsta dotterns häst går på sommarbete vid sommarstugan, han har också lite semester innan det är dags att ridas igång för hösten. Vårt sommarparadis har allt man kan tänka sig: bad där kvällsdopp är extra ljuvligt. Gröna ängar, skog, röda hus. Hästar och får och så masssor av bär. Att efter en arbetsdag åka upp, se till hästarna, ta ett kvällsdopp, frossa i smultron och andas in den friska luften gör att det känns som ledigt fast man jobbar för fullt.

Idag regnar det dock, men det är välbehövligt och luktar så gott. Tre arbetspass kvar innan semester. Då blir det mer renoveringsbilder mm. Vi har tre olika projekt på gång just nu, av varierande art.

Musikalisk upplevelse
I går var jag i Stockholm. Toto gav konsert på Skansen och precis som flera tusen andra ville jag vara där.
Kvällen var varm, regnet uteblev, fötterna hann bli trötta redan under de två förband som var (nått svenskt och Manfred Man) Inget av det i min smak. Så en stund efter nio klev Toto på och så fick vi njuta.
Alla de vanliga låtar som alla känner till men också de från inte lika allmänt kända skivor. Joseph Williams är tillbaka som sångare vilket gör att många av låtarna kommer till sin rätt.
Toto gör två spelningar till i Sverige, på Öland den 5 och Göteborg den 6. Vet inte om det finns biljetter kvar men om det gör - missa det inte!


RSS 2.0