Fixa loppisfynd

På väg hem från vandringen i lördags stannade vi som jag tidigare skrivit vid en utomhusloppis. Vi brukar stanna där några gånger per år och hittar ofta något fynd. 

(null)

Denna gång blev det en stor dalahäst (kan nog vara en ommålad ikeahäst) och ett rostfritt enlitersmått. Köper på mig rostfria mått och bunkar, så bra och helt outslitliga. Hästen tänkte jag skulle få ersätta en mindre vit i porslin i ett fönster i Sälenstugan. Jag håller på att byta ut från vitt till svart i det fönstret för att matcha de övriga.

(null)

Lite svart servalac från garaget och snart så ser den ut som jag önskar. Ska sätta filttassar under hovarna och så ska den få härda innan den läggs i väskan för sånt som ska med nästa gång. 

Munkastigen etapp 1

(null)

I dag var det dags för första etappen av Munkastigen, den pilgrimsled vi bestämt oss för att gå. Vi startade vid 9 och tog oss med två bilar till målet där vi ställde en bil och sen tog den andra till starten. Ca 10 lämnade vi Riseberga klosterruin med siktet  inställt på Tångeråsa kyrka,

(null)

Vi hade med våra pilgrimspass men ingenstans var kyrkor eller turistinfo öppet så det blev inga stämplar. Vi bildloggade och fyller i passet för hand.
Första "stoppet" var Edsberg kyrka, där vi kände på kyrkporten. 

(null)

Vi vandrade vidare på grusvägar och tog även en avstickare till ett fågeltorn vid Velandasjön.

(null)


Vi började bli sugna på lunch och hittade efter en stund en solig plats utmed vägen. Håkans snickarkorvssallad med goda dressingen smakade så bra! 

(null)

(null)

Så fortsatte vi på grusvägar, tittade in i ett förfallet torp, "ett hus som står ute om nätterna"

(null)


(null)

(null)

Efter lång vandring på grusvägar var det skönt att få vika av in på led genom skogen, över mossmark vid kanten av Trystorpsekängar. 

(null)

Efter ytterligare några kilometer, nu på asfaltsväg kom vi fram till etappmålet, Tångeråsa kyrka. Det värkte lite i både knä och axlar efter 16 km och det var skönt att sätta sig ned för eftermiddagsfika.

(null)

(null)

Sen hämtade vi upp bilen vid starten innan vi åkte hemöver. Ett stopp vid en utomhusloppis blev det på hemvägen. Väl hemma njöt jag av en varm dusch och pustade lite innan  kvällen avslutades med grillning, fruktsallad och Stjärnornas stjärna hos Syss.

(null)

En härlig dag i trevligt sällskap med bra väder; soligt, lite moln, inte för varmt och inte för kallt


Trädgårdsarbete och vandringstur

I helgen har jag jobbat i trädgården. Jag har kört ut ett lass med gödsel på min syrenberså och andra buskar. Ett riktigt slit!

(null)

Sen har jag krattat upp löv och kvistar, ska nu bara lasta det och köra det till "återvinningen"
Var ute i stort hela dagen bortsett från lunch och fika. Medan jag jobbade lyssnade jag på P3 dokumentärer.

Idag har jag sett flera citronfjärilar, blir så lycklig och njutit av solen och fågelsången.

(null)

Tillsammans med Syss och svåger vandrade jag runt Fagertärn. En fin tur som jag borde upprepa i sommar när de röda näckrosorna blommar. 

(null)

(null)

(null)

(null)
 Bilder tagna av Syss 

Efter vandringen fikade vi och stannade sen till vid Vargklämman, ett grotta där de förr motade in och fångade varg. Jag har varit där många gånger som barn men nu var det länge sedan, får ta med familjen och barnbarnen på en utflykt nån helg. Vi stannade också vid en jättegryta som jag också besökt många gånger som liten.

(null)


(null)


(null)

Efter att jag kommit hem hämtade jag och planterade jordgubbsplantor jag fått av en vän, var välbehövligt att byta ut några av mina gamla plantor.
En härlig, solig utehelg!Altanen redo för utesäsongen

I september klädde jag in gaveln på min altan med råspont och påbörjade laseringen, se bild här
Nu när påskhelgen bjöd på plusgrader och jag samtidigt är tvungen att ha social distans bestämde jag mig för att ta tag i altanen så den är klar att använda när fina dagar kommer framöver.
 
Jag  började med att sopa och såpskura hela altanen, sen laserade jag färdigt väggen, vitmålade överliggaren över glaspartierna och bättrade i det röda på vissa ställen.
 
 
 
Jag monterade hyllorna under de små fönstren
 
 
Sen hämtade jag ner mattor och dynor från vinden och kuddar, plädar mm från förrådet. Jag ställde också upp några utvalda prydnadsaker på bord och hyllor. De svarta fiskarna är över 20 år gamla färglada träfiskar som vi köpte vid vår första resa till Malaysia och som väder och vind gått hårt åt. Jag slipade av dem och gav dem en omgång med svart färg och nu får de finnas med ett tag till.
 
 
Känns så bra att ha allt färdigt när nästa soliga dag kommer! 

Att gå pilgrimsvandring

Efter att ha läst om personer som gått pilgrimsvandringen Caminon, till Santiago de Compostela har mitt intresse för pilgrimsvandring väckts. Nu hade jag inga planer att ta mig an 90 mil i Spanien och så här med resebegränsning pga corona kommer det mer bli små korta vandringsturer i närområdet.  

(null)

Men jag läste på nätet om den sk Munkastigen, som är en 96 km lång pilgrimsled mellan Riseberga klosterruin utanför Fjugesta och Birgittakyrkan i Olshammar.  

(null)

munkarna vid Ramundeboda kloster vandrade denna led för att i Olshammar ta båten över Vättern och upprätthålla kontakt med sina klosterbröder.

(null)


Den är uppdelad i 5 etapper och en 6:e kan kanske ta oss till Vadstena. Jag peppar nu för att Syss mfl ska haka på och vi kan gå en etapp i taget under våren /sommaren. 

(null)

För att göra det lite extra har jag beställt pilgrimspass i vilka vi kan registrera våra etapper.

(null)


RSS 2.0