Fem mödrar och en konfirmation

Senaste veckan har det inte hänt så mycket på design och inredningsfronten. Lite synpunkter på renoveringen av en ny lägenhet i Thailand och framtagandet av Logga för "nytt" företag har jag dock hunnit med utöver jobbet och vardagslivet hemma. Har rullat ut vår lilla husvagn och fått den besiktigad. Årets premiärtur bli Nyhem om några veckor med Lillstrumpa med barn. I går tvättade jag och maken fasaden och undertaket på vår framsida. Är årets måleriprojekt utöver några spröjs som blev kvar från förra året. Tråkigt men nödvändigt.
Idag har vi först varit på Yngsta dotterns konfaavslutning. Då hon fått extrajobb och skulle börja jobba kl 12 slopade vi fikat hemma till em utan bjöd på mingelfika direkt efter gudstjänsten. Uppskattat. 
Eftermiddagen tillbringade vi uppe i vårt sommarparadis. Där firade vi fem mammor med rabarberpaj mm på mammas altan. Sol och varmt, en härlig eftermiddag.


Vildapeln blommar i sommarparadiset


Jag är så tacksam över min mamma (hon är världens bästa enligt mig och Lillstrumpa håller med) Gott med en bra relation.  Mina barn här hemikring har grattat mig och från Äldsta dottern i Jönköping kom ett grattis sms. Deras ord är bättre än alla presenter i världen.
Första liljekonvaljbukettenHoppas ni alla haft en bra helg och ha en skön vecka!

 

 

 

 


Renoverings dax igen!

I helgen har vi varit uppe i Sälen för att påbörja renoveringen av en liten lägenhet vi har. Har varit mycket i veckan innan, trött efter alla bröllopsförberedelser, mycket som kräver mina tankar på jobbet mm. Att då på fredagseftermiddagen få sätta sig i bilen och åka upp till Sälen kändes som semester. Först bilresan med maken och Hunden, flera timmar att prata ostört. Rälmacka på fiket i Vansbro, Sveriges bästa tror jag nästan, är inte fel heller.
I vår del av Sälenfjället var det bara vi och ytterligare ett par personer. perfekt! Lugnt och stilla, solen inte nere förrän efter 23. Sol och fågelsång. Visst jobbade vi bra och intensivt men ändå hann jag koppla av och njuta.
Vi har nu flyttat undan alla möbler mm, och börjat plocka ned köksskåp. Härnäst kommer golvläggaren att spackla upp golvet så att vi sedan kan lägga in  nytt golv (just nu är det för många mm skillnad). Har lfera dagar inplanerade i sommar och endel av vår semester- Är så kul att renovera ihop
Här kommer några bilder:hunden njuter av att få vara med


Är nu åter hemma. Har packat upp, ätit, förberett morgondagen och så grattat Yngsta dottern som idag tävlat och placerat sig som trea i hopptävling med sin Baxter!!


Underbar bröllopsdesign

har haft en blogg paus som ni kanske märkt. Förberedelserna för Äldsta dotterns bröllop har tagit all tid och kraft.
I lördags gick bröllopet av stapeln. Efter flera dagar med kyla och regn kom solen så sakteliga vid lunchtid och lagom till vigseln var det strålande sol och 23 grader varmt! Mirakel.
Här kommer några bilder på de tu, underbart vackra


Brud med vit mustang

Lite från festlokalen och dukningen


Vinn ett välkomnande!

Denna fina skylt kan man vinna hos Fru Sätterlund. Jag tävlar, gör det du också (eller egentligen inte, då minskar mina chanser)


Sköna maj välkommen!

Helgen började med valborgsmässofirande, ett eget sådant med familjen, mamma och pappa, Lillstrumpan med familj vid vårt sommarställe. Vacker stämsång a la manskör fick de njuta av och vi eldade upp några av våra rishögar.

Första maj blev det en tur till köpcentrat där jag letade kläder till bröllopet och lyssnade på blivande svärsonen som gjorde en akustisk spelning på Carlings.Idag har vi uppvaktat Sonen som fyller, haft lite släkt på besök som bjudits på mäaräng och jordgubbstårta. Jordgubbarna var från Belgien men smakade och luktade som riktiga svenska sommargubbar. Mmmm.

Under helgen har jag mitt  i allt haft en känsla av sorgsenhet inom mig. En person som jag lärt känna genom bloggvärlden och hennes familj, har drabbats av en stor sorg och mina tankar är hos dem.

Jag tror på en Gud, som gråter med mig,
när jag gråter så allting är gråt,
en tröstande Gud som kan trösta likt den,
som väntar tills gråten gått åt


RSS 2.0