Njutning i adventstid

Helgen tillbringas i Sälen. Denna helg är den stora "skidtestarhelgen" första riktiga skidåkar helgen och den hålls i Tandådalen varje år. I år har snön försvunnit pga plusgrader och jag var inte så jättepeppad på att åka. Men iväg kom vi och väl här så njuter jag.


Att spänna på sig pjäxorna, ha välpreparerade skidor, höra snön frasa och känna vinden i ansiktet.
Glömma allt annat, bara njuta.... Skistar har gjort ett jättejobb och förflyttat snö, pistat mm så det var helt OK skidåkning för att vara premiär för säsongen. Att det sedan började snöa och det blev ett tunt tunt täcke med snö gör stämningen hög. Nu ska vi slappa efter en hel dag i backen. Det blir lussekatter mm och glögg om en stund, snart tänder vi första ljuset, härlig första advent på er.


En doft av förväntan

Jag har idag snabbpiffat lite i köket. Bytt gardiner till lite mer adventinspirerade och lite röda ljuslyktor mm.
Kommer att fuska och börja tända adventljusstakarna redan i veckan och har redan tänt i vår stora bolltuja som vi har utanför köksfönstret. När det är mörkt ute kan man få riktig stämning även om det på dagarna är plus 10 och regn. Jag har ett nytt beroende: IKEAS doftljus i Äpple och Kanel. Jag eldar så det lukat varm äppelpaj i hela huset!!!! Ska sedan smyga vidare med juldoftande ljus med ingefära mm lite längre fram. Visst är det väl härligt med dofter.

PS Har man inte snö hemma får man i allafall ha lite på sin blogg DS


Advent står för dörren, hur ska jag hinna släppa in den?

Idag har vi fortsatt med renoveringen av vår hall/allrum. Mattläggaren var här i går, mattan är en Gerflor matta, texline 776 black, me like!. Idag har vi därför satt foder och golvlist. men nu åker maken bort så nu dröjer det innan mer händer på listfronten, själv ska jag vitlasera bokhyllorna innan de ska åter in.

Föröker att inte vara stressad, advent står för dörren och jag vill börja pynta vilket inte är så lätt med byggarbetsplats i huset. Kunde inte låta bli att köpa en tomte i en affär som redan fått sin plats på trappan brevid ljuslyktorna. Är inte så julig tomte så han fick ställas upp direkt.

Nu har jag tagit av arbetskläderna för nu ska jag och Maken med Yngsta dottern och kompis på New Moon
Rädda din favorit i Aladdinasken

Ja, ja. Inte så värst mycket om design men om god smak ändå.  Rösta på din favorti i Alladinasken så att det inte blir den som åker ut och försvinner ur asken. Ingen jul utan Aladdinask eller hur är det?
min favorit i alla tider är trillingnöt! Vilken är din favrit?
Hopptävling och RetrokökEfter en intensivvecka på jobbet (jag tänker varje dag att nu kan det inte bli "värre") blev det helg och helst av allt skulle jag velat sitta i soffan med en bra bok.  Efter hundpromenad och kvällsmat blev det Idol och sedan sov jag i soffan. Lördagen tillbringades vid en av ridanläggningarna där jag var ansvarig sjukvårdare och dottern deltagare i hopptävling. Inget svårare olycksfall och dottern gjorde en strålande debut med Baxter och placerade sig som nr 5 av 17.
Kexchokladshindret made by meI dagens tidnings bostadsbilaga var ett reportage om några som renoverat sitt kök i retrostil. Svart och vitt med röda detaljer och lite Elvis och Marilyn Monroe. Även om jag inte skulle vilja ha det just hos mig tycker jag det är kul att se när människor har intrett sitt hem i sin egna stil, inte som vi flesta andra, i mer neutral, allmänt accepterad inredningsstil. Skulle vilja få till uppgift att inreda i olika stilar/teman och få ta ut svängarna riktigt

Foto Per knutsson NA


Tävla men låt mig vinna!

Hos Fru Sätterlund kan man tävla om dessa fina burkar. Dem vill jag gärna ha till Jul!Mer hall och HelloHeaven

Vi fortsatte med renoveringen i helgen. Väv på väggar är nått som blivit en favorit hos mig och nu blir det väv med S4005 Y50R. En av väggarna blir vitmålad råspont som kontrast. Nytt golv är också tanken.Vi hann också med traditionsenligt besök på kyrkogården för att se på alla vackra ljus och titta till vissa gravar. På söndagen var det HelloHeaven fest i kyrkan, en änglafest som alternativ till skräcktema. Sånger om änglar, drama om änglar, diskussion om vad änglar äter (kärlek kanske?) och änglafika. Alla barn fick en egen ängel med hem.


RSS 2.0