Anlänt till målet

Idag blev det vandring med vårt pilgrimsvandrings gäng. Vi började med en vandring vid Omberg, inte så lång men backarna tog lite på otränade kroppar.

(null)

(null)

(null)

(null)

Vi gick genom vackra bokskogar, var uppe i tornet på Hjässan, njöt av blåsippor och vacker utsikt över Vättern. Provtuggade på vild gräslök och späd ramslök. Tur med vädret hade vi också, sol och inget regn trots negativ väderleksrapport.

(null)

(null)

(null)

(null)

Vid Stocklyckehamn åt vi vår lunch, snickarkorvsallad, innan vi gick vidare mot bilen för färd till Vadstena

(null)

(null)

(null)

(null)

I Vadstena avslutade vi vår pilgrimsvandring på Munkastigen från förra året, fick vår stämpel i pilgrimspasset och köpte ett pilgrimsmärke.

(null)

Vi tittade sedan på Klosterliljorna som växer i  Munkträdgården. 

(null)

(null)

och köpte oss en glass i glassaffären som hade 46 smaker att välja på.

(null)

Sen rullade vi hemåt, stoppade för lite eftermiddagskaffe i Medevi, snabbfika vid bilen eftersom det börjat regna. Dagen avslutades med pizza mm i köket hos mig,
En bra dag på många sätt!

(null)Hänt i veckan

Jag har nu beställt soffor från Mio. Det blev Madison, en tresitsig och en enochenhalvsitsig. Känns bra. Leveransen tar dock ett antal veckor.

(null)

Jag har provat vidare för att få rätt kulör på väggarna och nu är jag nöjd. Tredje gången gilt!

(null)

(null)

På kvällarna har jag spacklat tak och ångat bort den återstående tapeten. Nu är golvet täckt med papp och jag kan gå vidare med takmålning och väggförberedelser.

(null)

(null)

Men nu tar jag fredagskväll mitt i röran, trevlig helg!

(null)


Blandat i helgen

På fredagen efter jobbet ordnade jag en provburk med den grå färg jag tänkt mig till väggarna, på liten bild kändes såg bra ut men jag kände mig inte säker denna gång, och då är en provburk bra för att se hur färgen blir på olika väggar i rummet.

(null)

(null)

(null)
 
På de två första väggarna ser färgen ut som jag tänkt mig men på den sista bilden ser den blå ut (är ljuset som gör det) så det blir till att bryta en ny provburk på måndag. 
På lördagen följde jag med Syss som skulle skaffa material till sin vardagsrumsrenovering. Vi pratade en hel massa under tiden, inser att vi inte ses tillräckligt ofta 😊.

(null)


 Sen spacklade jag altandörren och läste ute i solen innan jag åt god koreansk mat hos Syss och svåger. Vi såg också En prins i New York 2.

(null)

Söndag med lite målning och fix, men började med att plantera om en del av mina tomatplantor 

(null)


(null)

och så en liten vandring med Syss och svåger.

(null)

(null)

En bra helg med andra ord. Och även denna helg en bukett tulpaner för att härda ut stöket

(null)Parketten behandlad!

I veckan som gått har jag behandlat det slipande golvet. Efter att ha funderat fram och tillbaka på pigmenterad behandling eller ej valde jag tillslut ofärgad hårdvaxolja från Osmo. 

(null)

Jag köpte en kvalitetspensel på inrådan av färgaffären och strök golvet tunt med hårdvaxoljan.  

(null)

Efter första behandlingen slipade jag lätt och gick på med lager två. När det torkat tyckte jag dock att det var lite ojämnt, säkert både pålagt olika men också att parketten suger olika. Jag bestämde mig då att slipa lätt igen och gå på en tredje gång. Då konstruerade jag också en efterstrykare av fäste och en vit t-shirts som jag torkade golvet med för att inte riskera överflöd någonstans. Och nu är jag nöjd!

(null)

Jag har sett på youtube klipp att hantverkare använder en polermaskin. Det skulle säkert ha underlättat men fanns ej att tillgå nära mig. Men mitt sätt gav ett bra resultat.
Nu ska man inte täcka golvet på nån vecka varför vägg och tak får vänta lite. Under tiden fixar jag med lite annat, har bla laserat nya hyllplan till min Ivar-bokhylla och tagit bort en skåpsdel, allt för att få plats med mina böcker.

(null)

(null)

Jag surfar också runt och letar soffa, bord, lampor mm. Hoppas jag snart finner vad jag söker

(null)Sushi, golvslipning och mello

I veckan började jag riva ned de gamla tapeterna och ånga bort den del som blev kvar. Drygt jobb men nödvändigt då limmet släppt på många ställen.

(null)

(null)

Lite tulpaner mitt i renoveringskaoset gör att man överlever 

(null)


I fredags kom äldsta dottern hem för att hjälpa mig med slipningen av parketten. Jag hade hämtat upp maskinerna hos vår lokala färghandlare innan hon kom, men vi bestämde oss för att ta en lugn fredagskväll och sätta fart på lördagen. Det blev sushi och BIT mm istället.

(null)

På lördagen bar vi ut all möbler och monterade ihop slipmaskinerna. Så satte vi fart. Det gick riktigt bra trots strul med kantslipen. Sonen kom också och vi jobbade på under dagen. 

(null)


(null)

(null)

(null)

(null)

Vi pausade för en eftermiddagspromenad och sonen lämnade medan jag och dotterns fortsatte. Lagom till Mello var vi klara med alla slipningar (36, 60, 100, 120). Vi hann städa av, duscha och fixa mat och så bänka oss framför teven.

(null)

(null)

På söndagen blev det långfrukost och prat innan vi monterade ned filmduk, projektorn och eluttag.

(null)


Vi njöt en god Bang Bang kyckling till lunch och sen var det dags för hemfärd.

(null)

Så nöjd över resultatet och tycker vi är så bra, jag och mina barn, tänk vad vi kan!

(null)


Vardagsrumsrenovering på gång

Efter att under lång tid tänkt har jag nu tillslut tagit tag i renovering av vardagsrummet. Blir helrenovering med slipning av golv, målning av tak, vävning och målning av väggar, nya möbler, nya eluttag och strömbrytare och mycket mer.

(null)

Jag har stött och blött, kulörer och material och nu är jag igång! Kommer att ta tid men hoppas bli klar innan suget att greja ute blir alltför stort.

(null)


En skön helg!

På lördagsmorgonen packade jag in mig i bilen och åkte mot Jönköping för en snabbvisit. Var ju flera veckor sen jag träffade mina gullungar.  Resan gick snabbt, solsken och en bra ljudbok, och jag kom med lagom till förmiddagskaffet. 

(null)

Sen blev det målande med vattenfärger, fixande med gräs till påskkycklingar (vi satsade på både krasse och gräsfrö) och  påskägg att hänga. Yngsta dottern dök också upp.

(null)

(null)

Efter lunch tog vi med oss fika och åkte till en utkikspunkt. Det märks att de små börjar bli större, de gick /hoppade /sprang utan knot. 
  (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Eftersom det blåste gick vi tillbaka in bland träden och tog vårt fika sittandes på en bergsknalle. Kaffe, Festis och semmelkladdkaka smakade bra.

(null)

(null)

Tänk så mycket mer man får uppleva när man går på tur med barn. Myrstacken där myrorna just vaknat till liv, de olika löven, den lilla lilla granen, hasselnötsskalen som bara måste plockas med. Att halka i lera och gå på spänger är också spännande. 

Väl hemma blev det lite mer pyssel innan vi hjälptes åt att göra pizza.

(null)

Äggen dekorerades med glitterlim 

(null)

(null)

(null)

Så mycket pizza som går ned när man själv fått lägga på pålägget!
P
Söndag morgon vaknade vi till detta:

(null)

 Så det blev inget med vår tänka skräpplockarpromenad.  Vädret passade ju dock denna annorlunda Vadsloppssöndag.

(null)

Vi följde start till mål medan vi lekte, målade mm. Efter lunch begav jag mig hemåt, här hemma hade det inte kommit någon snö utan det var en härlig, solig och lite kall marsdag. Det blev en promenad och prat med Syss innan jag landade in hemma.

(null)


RSS 2.0