Sensommarhelg

(null)

Kräftskiva med bästa släkten, mysig tradition med god mat men framför allt så härligt att mötas och umgås, stora och små tillsammans.

Helgen bjöd också på skogstur med kantarellplockning.

(null)

(null)

Lite fika smakade bra innan de stora plockade mer och jag och de små kollade in får och kalvar.

(null)

(null)

(null)

Blev riktigt mycket kantareller och goda mackor till kvällen

(null)


Vandring igen

Idag var det dags för en sensommarvandring, förhoppningsvis blir det fler i september och oktober.
Vi bestämdes oss igår och valet föll på leden runt Dovra sjöar i vårt närområde. Samma glada gäng som tidigare vandringar begav sig av på förmiddagen. Vädret var toppen, sol och varmt men inte för varmt. 
Dovra sjöar är trelångsmala sjöar som ligger i en djup sprickdal i urberget. Sjöarna är till stor del omgivna av branta bergväggar och doftande barrskogar.

(null)

(null)


(null)

Spång vid södra sjön

 Vi gick runt alla tre sjöarna,  en vandring som skulle vara ca 6,5 km och så 3 km till och från parkeringen. Dock slutade Runkeeper på dryga 8. Terrängen är kuperade, riktigt rejält på sina håll . Det kändes i benen!

(null)


 Vi åt lite matsäck med fin utsikt 

(null)

Och när vi närmade oss slutet gick vi ned till Dovra kyrka som är ett valvformat utskjutande bergsparti. Denna uppmärksammade formation har skapats genom blockvittring i berget.

(null)

(null)

Trötta drack vi lite kaffe vid borden vid parkeringen innan vi åkte hem. En fin vandring som kan rekommenderas.

Altanbygge och senaste veckan

Efter två arbetsdagar var det helg. Halva den tillbringade jag hos Syss och hjälpte henne att bygga altan. De har en gammal uteplats med plattor som ligger snett och vint och den tog vi nu tag i.
Vi började med att kapa till alla reglar och lägga ut dem 

(null)

(null)

Och monterade balkskor för att sedan väga in alla reglar. Det tog lång tid och var ganska slitit.
Så full arbetsvecka, varierande väder men nu äntligen fler och fler dagar på plats. Är så trött på distansarbete. Har en mycket fin arbetsplats därtill.

(null)

På torsdagen blev jag bjuden på mat hos Sonen. God nudelsoppa, chickenkahari och glas med salt pecannötkolasås. Vilken vardagslyx.

(null)

Efter jobbet i går fortsatte vi med altanen.
Vi vägde in det sist, skruvade ihop ramen och började sätta kortlingar. 

(null)

(null)

Bjöds på himmelskt god kvällsmat av svågern innan vi tog kväll. Slöade på altanen innan det blev dags att lägga sig.
Hela dagen idag har vi jobbat vidare med altanen. Satte dit de sista kortlingarna  och började så skruva dit trallen.

(null)

(null)

Syss använder osynlig montering som man gör med hjälp av detta verktyg  från heco och trallskruvar med mindre huvud. Blir så snyggt!
(Och jag tror faktiskt det är enklare än att skruva som vanligt) 

(null)

Självklart har vi fikat, lunchat och fått god kvällsmat. Och en heldag att prata och sjunga är inte fel, sisterpodden har gått för runt.

(null)

När vi gav oss vid halv åtta hade vi satt hälften av trallen. Fortsättning följer!

(null)

(null)Sista skälvande dagarna

Semestern går mot sitt slut. Ett visst vemod samtidigt som det på nått sätt är skönt att få vardag igen och sensommaren kan bjuda på så mycket. Efter hemkomsten från Öland blev det tvätt och urstädning av husvagnen. 
Plommonträdet hade inte klarat av tyngden av alla plommon utan en stor gren hade gått av när jag kom hem. Det blev till att såga och samla ihop plomonkart och på söndagen lastade jag allt på kärran och körde det till "tippen". 

(null)


Lastade sen kärran med rivningsrester från staketbygget och annat. Fikade hos mamma med bror och vi pratade om var i Örebro morfars affär låg på trettiotalet.

(null)

Sen blev det bad och fotfilning mm innan jag gick på Bio med Syss och Mathilda. Första gången sen februari förra året. Vi såg Sista brevet från din älskad, den är värd att gå och se.

(null)
 
Måndagen och tisdagen tillbringade jag med döttrarna. Vi kollade på yngsta dotterns nya lägenhet, tittade på färgprover och annat kul.

(null)

På kvällen åt vi god mat från Icha mochi och såg film.  Vi åt en rejäl frukost med allt man kunde tänka sig 

(null)


innan vi gav oss ut i secondhandbutiker.  Blev mest böcker för min del

(null)

Sen lunch på Olgas creperi 

(null)

och inköp av lite färg mm innan jag vände kosan hemåt. 

(null)

I morgon är sista semesterdagen för nu.Hemresedag

Dagen man ska åka hem brukar kunna vara riktigt trist och därför ville vi att den skulle bli mer än bara bilresa. Efter frukost plockade vi ihop, rev förtält och hakade på husvagnen på bilen. Vi köpte fikabröd på konditoriet och gick sen ner till stranden för sol och bad.

(null)

(null)

Det var små vågor idag och A och jag lekte i dem. 

(null)

Vi fikade goda bullar

(null)

Och efter lite mer bad gick vi upp och duschade och lämnade sedan Öland

(null)

Vi lyssnade på Bamsesagor och åt på McDonalds i Nybro. Nästa stopp vi gjorde var vid Målerås glasbruk. Barnen var precis som vi vuxna fascinerade av glastillverkningen. Vi fick se Marianne Degeren tillverka små pumpor som ska vara till skördemarknaden på Öland i september.

(null)

(null)

Vi lekte också lite i deras lekplats där det bland annat fanns ett gammalt ånglok med vagnar.

(null)

(null)

Vi åkte vidare och stannade vid Sandsjön för fika. V och A ville prova på att sitta inne i husvagnen så så fick det bli. Jag och dottern delade på en bit citronmarängpaj, nått jag suktat efter hela sommaren. 

(null)

Sen rullade det på, vi vuxna lyssnade på sommarprat och barnen på annat.  När vi kom hem till Kaxholmen åt vi kvällsmat och packade ur. Sen var det sängen för de små
Tacksam för fina dagar och att allt gått bra. Lite sorgligt när semestrarna börjar närma sig slutet

Trollskog och kroppkakor

Tredjedagen började med långfrukost och inköp på konditoriet i Köpingsvik.  Och så begav vi oss norrut med Trollskogen som mål.
Vi tittade på stora insekter och myrlejon som fångade myror.

(null)

(null)

Vi gick bland trolska träd, tittade in i en jätte ek och besökte ett vrak

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Varma och svettiga begav vi oss sedan till Bödagården där familjen Bergkvist redan var på plats.
Det blev sol och bad i flera timmar. Oskar och Elvira lekte med barnen som var överlyckliga. 

(null)

Vi fikade och det var så kul att vara på stranden tillsammans!! När vi började vara trötta på sol åkte vi en sväng till Byxelkrok och tittade på färjan och båtar. Därefter till Byrums raukar. 

(null)

(null)

(null)

(null)

Här hade vi kunnat stanna en hel dag men vi hade bokat tid på restaurangen i Sandviks kvarn tillsammans med Bergkvists.

Vi åt Kroppkakor i olika varianter, lufsa, gös, köttbullar och pizza. Några gick upp i den stora kvarnen för att se hur det fungerade förr i världen. Så härlig kväll och de små var så nöjda med att få hänga med de stora "kusinerna". (Är ju egentligen äldsta dottern och Syss ungar som är kusiner)

(null)

(null)

Sen hem med trötta men nöjda barn. Vi åkte gamla kustvägen och hela vägen förbi Äleklinta och njöt av den fina utsikten och den vackra  kvällen. Och så en sista kväll i förtältet med äldsta dottern.


Under belägring

Efter en god natts sömn och frukost tog vi hand om disken. Att diska på camping är spännande tycker barnen, likaså att gå på toaletten i servicehuset.

(null)

På förmiddagen gick vi ned till stranden och badade och samlade snäckor.

(null)

(null)

(null)

Efter plättlunch åkte vi in till Borgholm där Syss med familj anslöt. Några av oss tog tåget upp till slottsruinen medan de andra gick.

(null)

(null)

(null)

Tillsammans upplevde vi Slottet, så roligt att göra det med barn igen, de får en att uppleva allt med nya ögon.

(null)

(null)

(null)

(null)

Mörka valv, fängelsehålan och spännande utställning om belägringen tilltalade extra mycket A som är i rätt ålder för sånt här.

(null)

(null)

(null)

(null)

Vi tog tåget ned igen och lekte lite mer med jätte såpbubblor innan vi åt Ölandsglass igen.

(null)

Åter i husvagnen vilade vi lite och lagade spagetti carbonara som åts med god aptit.

(null)

V och jag diskade och sen duschade vi alla, också mycket spännande 😊. Vi lastade in oss i bilen och gjorde en kvällsutflykt  till Äleklinta och Bruddesta sjöbodar. Det var en härlig kväll och vi samlade stenar, kastade macka och njöt.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Till Öland

Tidig morgon tog jag med husvagnen ned till Jönköpingstrakten och hämtade upp Äldstadottern och hennes två, och så åkte vi vidare mot Öland.

(null)

Glasstopp i Vetlanda, lunch vid Orranäsasjön och så vips var vi på Ölandsbron. Syss har mardrömmar om den och jag funderade innan på hur det skulle vara att köra över den med husvagn för första gången, men det försvann när jag väl var där.

(null)

Vi tittade på väderkvarnar och fick smidigt checka in på Gröndalscamping ( "vår" camping hade inga platser) Tillsammans med barnen fick vi vagn och förtält på plats.

(null)
  
Varma och svettiga stärkte vi oss med lite fika och gick sen ned till havet. Det blåste lite kallt men vattnet var ljummet och A badade och letade snäckor medan V tog det mer försiktigt

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Efter badet åkte vi in till Borgholm och strosade och åt kvällsmat.  Självklart en sväng i hamnen för att titta på båtarna (och fiskar och maneter)

(null)

(null)

vi gjorde stora såpbubblor i parken

(null)

Och avslutade med Ölandsglass!

(null)

(null)

Sedan hem till husvagnen och läggning av barnen. Sen satt vi i förtältet och läste och drack te.

(null)Mellandagar

På fredagen städade vi och åkte sedan hem. Det blev några loppisstopp sen lunch på Sibylla i Malung. Gillar Sibyllas barnkoncept, de har både burgare, korv, chicken nuggets, köttbullar och pannkakor. Så det behöver inte bli konflikter vad som ska ätas.

(null)

Ytterligare en loppis, där bland annat det köptes vackra ringar 😊

(null)

(null)

Lördagen tillbringades med lite tvätt, film, lördagsgodis, grillat och bad innan alla åkte hem. Regnet gjorde att scones och te passade bra som kvällsmat

(null)

Söndagen tog jag det lugnt på morgonen, läste ikapp tidningar, tvättade mm. Sen blev det städning av husvagnen och lite handling

(null)

(null)

Och eftermiddagsfika hos mamma

(null)

Trimmade och började ta med solvärmen till poolen från taket, det ska tvättas och fixas till.

(null)

Sen blev det lite slöande framför tvn. Måndagen blev det lite jobb, var några räkningar som behövde attesteras och lite mail som behövde kollas. Sen packade jag av det sista på kärran sen Sälenresan och ställde in verktyg mm och packade ut i husvagnen. Förbereder för i morgon då vi ska ut på en liten tur. Har stekt plättar till lunch.

(null)

Så ett par mellandagar, sånna som behövs för att de andr dagarna ska flyta på.

RSS 2.0