Lite av det bästa som är skapat

Har säkert skrivit det förut men varje sommar boostar jag mig med bär och frukt.
Jag har någonslags tanke att man ska  fylla på alla förråd med c-vitamin, järn, dofter och smaker mm för att kunna må väl under vintern. Börjar med jordgubbarna så snart det bara går och försätter sedan med smultron, hallon, blåbär, vinbär, körsbär, plommon ja allt som växer runt omkring.
Sen frossar jag vidare med nektariner som av någon anledning är mycket sommar för mig, trots att det är importerat.
Visst är väl allt detta fantastiskt skapat!
 
 

Idag släpptes IKEA-katalogen 2014

och nästa vecka delas den ut till hushållen. Vad kan man säga om den?! Det finns en blandning av många stilar, från vitaste vitt till färgglatt och stormönstrat, mörka trämöbler, från minimalistiskt till maximalistiskt, ja det finns nått som passar alla. Och mer fokus på bilder än text denna gång
 
Det finns mycket jag inte gillar men ändå, man kan inte låta bli att älska IKEA. Det är inte många gånger man gått tomhänt ut från ett IKEA varuhus.
 
En enorm Walking-closet är ju ganska läckert!
 

IKEAS nya kökssystem kommer säkert bli en succé
 
 
En favorit - lövet bordet i nytappning
 
 
 

Fantastiskt skapande!

De flesta av mina inlägg handlar om renovering och design. Skapande är så mycket mer! Något av det bästa som skapas är böcker. Jag älskar att läsa, har alltid en bok på gång och läsning ger avkoppling, glädje, kunskap, verklighetsflykt och mycket mer. Läser flera böcker i veckan för det mesta och är något av en allätare. Idag har jag läst en feel good bok, En man som heter Ove. Kan bara rekommendera den!
Har också njutit en hos blåbärspaj med kardemumma i smuldegen och en bra film tillsammans med Maken. Ett bra slut på en regnig dag.


Slut för idag

Nu ska vi snart rulla hemåt, väntar bara på att ösregnet som just kom ska sluta så vi kan lasta kärran.
Dagen idag har innehållit en hel del målning, grundlig av fönster, täckmålning av skotergaraget mm.
Vi kunde inte hålla oss utan bytte räcket till altanen på övre huset. gick på mindre en en timme! Med rätt utrustning och färdigmålade brädor gick det.
 
vi testade på en kortsida  först
 
Sen tog vi hela alltet
 
Så här blir inre delen av hallen
 
Hallfönstret
 
 
Allrummet
 

Regn och målning

Idag tänkte jag måla klart mycket av det som står på att göra listan men redan till lunch kom regnet. Målade lite av det som är under tak men sen fick det bli inomhusjobb istället.
När man renoverar bli det alltid många småsaker som ska fixas och som tar lite tid. Idag har fler krokar, skohyllor, hjälmhyllor, klädstång, spegel, skotork, läslampor och hyllor i köket kommit upp. Bli inte så många bilder idag, kommer fler sen när jag förhoppningsvis hunnit städa undan verktyg mm
 
 
Liten skruvdragare är till nytta
 
Med några hyllor i köket så ryms en del av porslinet.
Tapeten är somrigt söt  :) men får bara hänga med till nästa år då köket ska fräschas upp.
 
 
 
 
 

Inte riktigt slut ännu

På semestern alltså. Och inte heller på renoveringen i Sälen. Den kommer hålla på länge än :)
Är uppe några dagar igen. Vill passa på medan man är ledig.
Idag har vi målat större delen av dagen, och oljat och kittat fönster. Ganska tråkigt jobb som inte syns så mycket av. Vi täckmålar foder och vindskivor, det syns stor skillnad irl men det gör sig inte på kort. 
Efter kvällsmaten orkade vi inte måla mer utan fixade inomhus istället. Nu har renfällen kommit upp på ena väggen, diverse hängare är uppskruvade i hall, sovrum och badrum. Knopparna till garderoberna i sovrummet är också monterade. Så det händer en del i alla fall.
 
Tråkig fönsterskrapning
 
Renfällen från Norge
 
 
 
 
 
 

Ljusblåa dagar seglar förbi...

Vilken underbar sommarvärme! Så skönt att ha semester.
Har hunnit med en liten minisemester till Västkusten med fisksoppa i Lysekil,
 
 
 strosande på stan och fantastisk thaimat i Göteborg och
 
 
så Marstrand med Carlstens fästning, fisk & chips mm
 
 
Sköna dagar hemma och tid vid poolen och till läsning. Nu sist underbara dagar vid vårt sommarparadis med döttrarna, mamma, syrran med familj.. Vi har badat, fikat, grillat. Rott till Silverhamn sjungandes alla sånger man bara ska i en roddbåt, kvällsdoppat oss och spelat Yatzy. Frukost ute efter en natt i sommarstugan, mm.
Nu trött och varm, slappar och fikar en underbar tippotårta med färska bär som döttrarna fixat
 
 
 
 

RSS 2.0