Bygglov, vad tycks?

Nu har bygglov starta igen. Det är nionde säsong och teamet består som vanligt av snickarna Mats "Matte" Carlsson och Willy Björkman och det nya tillskottet i år, Madeleine Müller Lightner. De åker land och rike runt för att finna bygg- och renoveringsprojekt som strandat på grund av att kunskapen, tiden eller att pengarna inte räckt till. På några få dagar ska familjerna som Bygglovsgänget besöker få sina drömmar förverkligade.

Som inredningsarkitekt hos Wingårdh Arkitekter i Göteborg inreder Madeleine privata villor, kontor och hotellbyggnader, hon har bland annat inrett Clarion Hotel Sign på Norra Bantorget i Stockholm. Nu ska hon alltså också försöka få fason på andras hem i TV4:s "Bygglov", ett uppdrag som hon fick genom kontakter på jobbet. Programmet spelades in under tio veckor i somras. Madeleine Müller Lightner tänker inte bli någon spejsad, urflippad tv-profil med hela svenska folket.

– Jag gör mitt jobb, proffsigt och gediget, och kommer att vara en naturlig inredare. Jag gillar att göra funktionsanalyser innan jag tar mig an ett uppdrag. Formen och funktionen ska passa ihop, tycker jag.

 

 
Vad tycker du om Bygglov? Bättre eller sämre än förrut? Hur "sköter" sig Madeleine?
Själv vet jag inte vad jag tycker riktigt ännu men jag gillar att hon är delaktigt i byggnationer och inte bara syr...
 
Just nu sker inte mycket på inredningsfronten, den stora renoveringen av Fjällanläggning i Sälen är så gott som avslutad och just nu endast lite hjälp för en restaurang, men jag vet att snart börjar suget igen och så är det full fart.

 


RSS 2.0